'Afyonkarahisar OSB kabuğuna sığmıyor'

OSB Başkanı Bekir Yeşilay, AK Parti yönetimi ve milletvekillerinin büyük desteğini gördüklerini kaydetti. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, OSB sayısının 192'den 363'e çıktığını, Afyonkarahisar OSB'nin kabuğuna sığamayarak genişlediğini söyledi   Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısına Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Bekir Yeşilay ve beraberindeki [&hellip]

OSB Başkanı Bekir Yeşilay, AK Parti yönetimi ve milletvekillerinin büyük desteğini gördüklerini kaydetti. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, OSB sayısının 192’den 363’e çıktığını, Afyonkarahisar OSB’nin kabuğuna sığamayarak genişlediğini söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısına Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Bekir Yeşilay ve beraberindeki heyet katıldı. Yeşilay, toplantıda yaptığı sunumla OSB’deki genişleme planları ile ilgili bilgi verdi.
“PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI”
Sunumunu video eşliğinde anlatan Bekir Yeşilay, lojistik üs yapılmasıyla ilgili olarak OSB’nin Gazlıgöl yolu ile çevre yolu arasında bulunan demiryolu hattına paralel Şahitler Kayası arkasında 30 hektarlık bir alanda imar planları yapıldığını söyledi. Yeşilay, “Arsanın devri hususunda Milli Emlak Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulmuştur. Arsaların devri Bölge Müdürlüğümüze yapılmıştır. DDY 7. Bölge Müdürlüğü Lojistik Üs kısmına ulaşım sağlanması için iltisak hakkı ile ilgili proje çalışmaları başlamıştır.” dedi.
“İLK SANAYİ PARSELİ BOTAŞ
TEKSTİLE TAHSİS EDİLDİ”
OSB’de yatırımcılara tahsis edilen parsellerde kısa sürede yüzde yüz doluluk oranı yakalandığını belirten Yeşilay, “OSB’de yer tahsis talebinde bulunan yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek katma değeri yüksek, ileri düzey teknolojik yatırım yapmak üzere 20 bin istihdam hedefiyle 2 milyon 620 bin metrekare alanda geliştiriliyoruz. Tahsis işlemlerimiz başladı. İlk sanayi parselimiz BOTAŞ Nehir Tekstil’e tahsis edilmiştir. Bölgemizde sanayicilerimize ve üniversite öğrencilerine yönelik Spor Yaşam Merkezi kuruyoruz. Spor Yaşam Merkezi’nde 2 adet halı saha, bir fitness salonu, kafeterya ve çeşitli dükkânlar bulunacaktır. 2021 yılı içerisinde inşaata başlayıp 2022 yılı içerisinde faaliyete geçirilmesi planlanmıştır.” diye konuştu.
“2022’DE 4. TİCARİ
TESİS ALANI PLANLANIYOR”
Bekir Yeşilay, çevre yolu üzerinde şehirle birlikte anılan rakipsiz sucuk ve lokum ürünlerinin satışı yanında D-300 yolu üzerinde Ankara- İzmir istikametinde yaklaşık 7 bin metrekare alanda 4. ticari tesis alanını 2022 yılı içerisinde faaliyete geçireceklerini ifade etti. Yeşilay, “Üçyüz bin metrekare alanda Müdürlüğümüz bünyesinde ulusal ve yerel taşımacılık dağıtım depolama, gümrükleme, bankacılık ve danışmanlık hizmetlerini sunabileceğimiz lojistik projemizi firmalarımızın hizmetine sunduk. Bölgemizde üretimden kaynaklanan atıksular Afyonkarahisar Atıksu Arıtma ile yapmış olduğumuz protokol neticesinde birliğin tesisine gitmektedir. Bölgemizde kendi bütçemiz ile ileri teknoloji arıtma tesisini kurmuş olup 2021 yılında faaliyete geçmiştir. Çevre en hassas olduğumuz konudur. Geleceğimize daha yeşil ve temiz bir çevre bırakmak için firmalarımıza her yıl düzenli olarak giden dağıtımı ve dikim desteği veriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliği’nde yer alan tüm kriterleri yerine getirerek sıfır atık belgesi almaya hak kazandı. Özel güvenlik birimimiz suçun oluşmadan önlenmesi ilkesini şiar edilerek 24 saat görev yapmaktadır. Hedefimiz genişleme alanı ile Afyonkarahisar ihracatını arttırmak ve üretim gücüne güç katarak 20 bin istihdamı yakalamaktır. Başkanlık sisteminin artıları ve bakan yardımcısı kadroları bizim işlerimize büyük bir katkı sağladı. Bu süreçte gerek AK Parti yönetimi, gerek ise milletvekillerimizin büyük desteğini gördük” şeklinde konuştu.
“UZUN YILLAR YAŞANILAN
KAYIPLAR TELAFİ EDİLİYOR”
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Türkiye’nin her alanda kat ettiği mesafeyi görmenin kendilerini gururlandırdığını dile getirerek şöyle konuştu: “Şehrimize yeni yatırımcıların kazandırılması için yaptığınız girişimleri takip ediyor ve elimizden gelen desteği veriyoruz. Doğru istikamette ilerliyor ve önümüze çıkan her engeli bir bir aşıyoruz. Bu vesile ile hem uzun yıllardır yaşadığımız kayıplarımızı telafi ediyor, hem de aydınlık geleceğimize güvenle baktığımız bir dönemini yaşıyoruz. Son dönemde ülkemiz sanayi üretiminde, ihracatta, istihdamda, büyümede hızlı bir yükselişle, salgın öncesi dönemin bile üzerine çıktı.”
“OSB SAYISI 363’E ÇIKTI”
Uluçay sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti döneminde 1 tane açılan fabrika gösterin diyorlar. Fabrikayı bir kenara koyun 2002 de 192 olan OSB sayısı bugün 363’e çıktı. İhtiyaç var ki çıkıyor. Afyonkarahisar’daki OSB’nin kabuğuna sığmayıp genişleyecek olması da bunun en güzel örneğidir. Yapılan yatırımlar sonucu daha önceden yüzde 25 olan savunma sanayindeki yerli kullanım oranı yüzde 75’e yükseldi. Bu süreçte devlet özel sektöre çok önemli teşviklerde bulundu. Bugün şehrimiz çok stratejik ürünlerin üretildiği fabrikalara ev sahipliği yapıyor. Bizden önce resmen yok mesabesinde olan yenilikçilik ekosistemini günbegün geliştirdik. Bugün işletmeler, üniversitelerle AR-GE faaliyetleri yürütüyor. Teknoloji geliştirme bölgelerinin sayısını son 19 yılda 5’ten 89’a çıkıyor.”
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme