Afyonkarahisar Ne Bakımından Zengindir?

Afyonkarahisar doğal kaynakları, tarımsal ürünleri, kültürel zenginlikleri ve gastronomi lezzetleri ile öne çıkmaktadır.

Uzun yıllar boyunca birçok zenginlik barındıran Afyonkarahisar, Cumhuriyetin kazanıldığı topraklardır. Kentin sucuğu, kaymağı, lokumu ise bilinen en meşhur lezzetler arasındadır. Afyonkarahisar’da Tarım alanında ise arpa, buğday ve ay çiçeği tercih edilmektedir.

TERMAL KAYNAKLAR VE SAĞLIK TURİZMİ

Afyonkarahisar şifalı termal su kaynakları ile de dikkatleri çekmektedir. Termal su kaynakları kentin sağlık turizmi açısından önemli yer almaktadır. Kentte sık sık termal sular ve kaplıcalar için yerli ve yabancı ziyaretçiler gelmektedir. Termal su kaynakları kente ekonomik açıdan katkı sağlamaktadır. Sağlık sorunları olan bireyler tarafından en çok tercih edilenler arasındadır.

TARIM VE HAYVANCILIK POTANSİYELİ

Türkiye’nin batı kısmında yer alan Afyonkarahisar bölgenin verimli toprakları sayesinde tarımsal alanda zengindir. Genel olarak buğday, şeker pancarı, ayçiçeği ve haşhaş gibi ürünler yetiştirilmektedir. Tarımsal üretimler ise kentte ekonomik açıdan katkı sağlamaktadır. Kent Hayvancılık alanında ise oldukça iyidir. Afyonkarahisar’ın en çok bilinen lezzetleri arasında sucukları ve kaymakları tarımsal ve hayvancılık alanında büyük rol almaktadır.

MADEN ZENGİNLİKLERİ

Afyonkarahisar’ın bir diğer doğal zenginli ise madenleridir. Kentte bulunan mermer ocakları Türkiye’nin en kaliteli mermerlerini üretirken yapılan ürünler dünya genelinde de oldukça yoğun talep görmektedir. Bunlarla bitmiyor yer altı zenginlikleri olan magnezyum ve bor gibi stratejik madenler de ekonomik açıdan kente katkı sağlamaktadır.

KÜLTÜREL MİRAS VE TARİHİ ESERLER

Doğal zenginlikleri oldukça fazla olan Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri de şehirde önemli bir yer almaktadır. Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olan bilinen kentte Osmanlı dönemlerine ait pek çok tarihi eser yer almaktadır. Kentte turistlerin ise en çok tercih ettiği tarihi alanlar Kalesi, Ulu Cami, İkbal Hanı ve birçok yapılarıdır. Kültürel miras alanında ise el sanatları ve kentte ait olan geleneksel etkinliklerdir.

GASTRONOMİ ZENGİNLİKLERİ

Tarihi ve doğal kaynaklarının yanı sıra zengin mutfağı ile öne çıkan Afyonkarahisar ilinin en bilinen lezzetleri arasında sucukları, kaymakları, lokumları yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Damakları tatlandıran yöresel lezzetleri ise restoranlarda sunularak gastronomi turizmine yön verip katkı sağlamaktadır.

Bakmadan Geçme