• Haberler
  • Genel
  • 'Afyonkarahisar maçına sağlam hazırlandık' – Kocatepe Gazetesi

'Afyonkarahisar maçına sağlam hazırlandık' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol takımının Best Balıkesir'i ağırladığı maçın ardından yapılan basın açıklamasında konuşan Best Balıkesir Baş Antrenörü Hakan Yavuz Afyonkarahisar Belediyespor'u çok ciddiye aldıklarını belirterek zorlu geçen maçı kazandıklarını ifade etti Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol takımı bu hafta kendi evinde ağırladığı Best Balıkesir maçını 74-81'lik skorla kaybetti. Maçın ardından yapılan [&hellip]

“Afyonkarahisar maçına sağlam hazırlandık”

Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol takımının Best Balıkesir’i ağırladığı maçın ardından yapılan basın açıklamasında konuşan Best Balıkesir Baş Antrenörü Hakan Yavuz Afyonkarahisar Belediyespor’u çok ciddiye aldıklarını belirterek zorlu geçen maçı kazandıklarını ifade etti

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol takımı bu hafta kendi evinde ağırladığı Best Balıkesir maçını 74-81’lik skorla kaybetti. Maçın ardından yapılan basın açıklamasında konuşan Best Balıkesir Baş Antrenörü Hakan Yavuz Afyonkarahisar maçına çok ciddi hazırlandıklarını ifade etti.
“BALIKESİR
OYUNCULARINI
KULLANMAYI
BİLDİ KAZANDI”
Kazanmak istedikleri bir maçı kaybettiklerini belirten Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol Baş Antrenörü Deniz Atak, “Kazanmak istediğimiz bir maçtı ama ilk periyot iyi başlamamıza rağmen sonra defansif olarak iyi oynayamadık. Sertliğe cevap veremedik sonra düzen dışına çıkınca da Best Balıkesir’in istediği oldu. Onlar daha ofansif oynadılar özelliklerini kullanamaya çalıştılar. Oyuncularının özelliklerini kullandılar ve biz maalesef bunu başaramadık. Oyun kontrol dışına çıktı yani bence bu kadar kötü maça az sayı ile bile kaybettik sayılabilir yani. İkinci yarısı çok kontrol dışı oldu. Çarşamba günü İTÜ maçı var. Sıralama açısından önemli bir maç, onu kazanmaya çalışacağız. Bizim maç düşünecek durumumuz yok. Öyle olsa geçen hafta Büyükçekmece maçını da oynamamak lazım, zannetmiyorum öyle bir şey yok. İyi başladık çünkü biz istekliydik. Maç seçecek durumumuz yok İstanbul DSİ’ye kaybettik, Adana, Akhisar, Büyükçekmece gibi maçları kazandık dolayısıyla telafi ettik. Sonuçta hangi maçın ne zaman işe yarayacağı belli olmuyor, ne kadar kazanırsan o kadar iyi çünkü. Zannetmiyorum yani benim fikrim bu.” dedi.
“HERKES TAM
YETENEKLERİNİ
ORTAYA KOYABİLSE
BU KADAR BELKİ
YABANCILARA BAĞIMLI OLMAYACAĞIZ”
Amerikalı oyuncaların olmazsa olmaz oyuncular olmadığını belirten Deniz, “Alex 1 dakika 45 saniye oynamadı. Sonuçta 38 dakika 15 saniye onunla oynadık ve bir şey olmadı. Değişiklik iyi oluyor bazen çünkü olmadık bir oyuncuyu sokarsınız bir kan değişikliği bir anda bir ateşleme yapar her şey olabilir. Elinizdeki kozu deneyeceksiniz yani, illa Amerikalı oyuncuyu çıkartmak demek maçı kabullenmek değildir. Bence en büyük problemlerden birisi bu ve Türkiye’nin problemi bu aslında. Amerikalılar olursa olacak, olmazsa olmayacak gibi bir algı var ülkemizde. Bence bu yanlış ve birazda bunun yolunu Türk oyuncular açıyor yani burada herkes tam yeteneklerini ortaya koyabilse bu kadar belki yabancılara bağımlı olmayacağız. Ama orada umutsuzluktan değil belki bir Türk oyuncu bir şeyler başarır amacıyla yani.” diye konuştu.
“İTÜ MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ”
İTÜ maçını kazanmak istediklerini belirten Afyonkarahisar Belediyespor’un başarılı oyuncularından Enes Abay, “Kazanmak istediğimiz bir maçtı, defansif anlamda tam anlamıyla oturmadık defansımızı Balıkesir daha organizeydi. Hem hücum hem defans olarak Balıkesir daha iyiydi. Kazandılar tebrik ediyoruz. İnşallah İTÜ maçını kazanarak kazanmaya devam edeceğiz.” ifadesine yer verdi.
“SOYUNMA ODAMIZI BİR GÖRÜN”
Afyonkarahisar’ı çok ciddiye alarak hazırlandıklarını belirten Best Balıkesir Baş Antrenörü Hakan Yavuz, “Şimdi tabi ilk dört sıralaması için kaybetmeme adına çok önemli bir maçtı. Buranın bu kadar seyirci kapasitesi olduğunu biliyoruz ve rakip takımın üzerinde etkili olduklarını biliyorduk. Bizde çok iyi oynadık ve etkiliydik. Bu hafta bir hafta içinde 3 maç yapacağız ve bunu bir Play-Off serisi olarak değerlendiriyoruz. Şimdi geldik deplasmanda ilk maçımızı kazandık, Socar’la Çarşamba günü kendi evimizde oynayacağız. Cumartesi de yine deplasmandayız. Yani bir haftası başlangıcı olarak iyi başladık. Hakem arkadaşların formsuz olduğu bir günde sahiden çok önemli olduğu bir galibiyet aldık. Bütün sakinliğini koruyarak, maçta kalan oyuncularımı da kutluyorum. Afyonkarahisar Belediyespor çok iyi oynadı, biz iyi bir takımız Afyonkarahisar da çok iyi bir takım sizden bir özellikle şunu bilmenizi istiyorum. Bizim soyunma odasının duvarlarında maça nasıl hazırlandığımızın kanıtı var. Soyunma odamızın bütün duvarları kağıt kaplı hepsinde Afyon’un bilgileri var. O kağıtlar aynı zamanda kendi salonumuzda, oteldeki oyuncuların odalarında ve şimdi burada soyunma odamızın duvarlarında Afyonkarahisar Belediyespor’un bilgileri yer alıyor. Afyon Belediyespor’u nasıl önemsediğimizi bir görün. Bizim oyuncularımız sezonun en iyi maçını çıkardı ve üst lige çıkmaya hedefli bir takımız. Afyon düşmemeye oynuyor. Şimdi müsaade edin de bir maçı kötü oynama hakkı olsun Afyon’un da. Büyükçekmece’yi deplasmanda yenmeleri herkesi yenecekleri anlamına gelmemeli. İkinci ligi hangi takım istiyorsa o günün kazanacağı takım kazanır. Biz bugün daha çok kazanmak istedik, bizim hedefimiz yukarısı olduğu için şimdi onlarda biraz alt tarafta 9. galibiyetini aldı, o bir rahatlık vermiş olabilir. Yani böyle düşünün hep formda olamazlar, her maçı iyi oynayamazlar.” şeklinde konuştu.
“FAUL ATIŞLARINI
KAÇIRARAK MAÇ KAZANILMAZ”
Afyonkarahisar Belediyespor’un çok fazla faul kaçırdığının altını çizen Best Balıkesir forvetlerinden Serkan Menteşe, “Hocamın da dediği gibi önemli bir takıma karşı oynadık. Birçok oyuncu zaten birinci lig tecrübesi olan bir takım. Bize göre daha rotasyonlu bir takım, bize göre daha yaşlı olmaları bizim rotasyonumuza uymadı, bunu kullandırdık özellikle maç sonlarına doğru biraz daha öne geçtik. Maçı da öyle getirdik sonuçta tecrübeli bir takımız 1. Lige çıkmak istiyoruz. Afyon’a başarılar diliyorum. Bu kadar çok faul atıp da kaçırarak maç kazanmanın zor olduğunu da belirtmek istiyorum.” dedi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi

Bakmadan Geçme