• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar, lojistik bakımdan önemli bir konuma gelecek

Afyonkarahisar, lojistik bakımdan önemli bir konuma gelecek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afyonkarahisar’daki temaslarında kentten övgüyle bahsetti. Yılmaz, Afyon’un son yıllarda çok geliştiğinin altını çizdi Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afyonkarahisar’da bir dizi ziyaret ve temasta bulundu. Afyonkarahisar Valiliği ile başlayan ziyaret ve toplantı silsilesi, Afyonhkarahisar Belediyesi, Korel Termal Otel’de ZEKA Ürün Fuarı, ZEKA Proje Tanıtımı, ZEKA Yönetim Kurulu Toplantısı ve AK Parti İl [&hellip]

Afyonkarahisar, lojistik bakımdan önemli bir konuma gelecek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afyonkarahisar’daki temaslarında kentten övgüyle bahsetti. Yılmaz, Afyon’un son yıllarda çok geliştiğinin altını çizdi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afyonkarahisar’da bir dizi ziyaret ve temasta bulundu. Afyonkarahisar Valiliği ile başlayan ziyaret ve toplantı silsilesi, Afyonhkarahisar Belediyesi, Korel Termal Otel’de ZEKA Ürün Fuarı, ZEKA Proje Tanıtımı, ZEKA Yönetim Kurulu Toplantısı ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ile devam etti.
TREN VE HAVAALANI
KATKI SAĞLAR
Afyonkarahisar Valiliği’nde resmi törenle karşılanan Bakan Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’dan övgüyle bahsetti. Daha önce de Afyonkarahisar’dan geçtiğini ama son yıllarda kentin geliştiğini belirten Yılmaz, “Afyon’un yolları çok farklıydı, geçmişte de buralardan geçtim. Son yıllarda karayollarımıza müthiş yatırımlar yapılıyor. Afyonkarahisar gibi lojistik anlamda önemli bir konumu olan ilimiz için bu son derece önemli. Karayolları yapılırken, Ankara-İzmir hızlı tren güzergahında bulunması ve hızlı trenin buraya gelecek olması çok önemli bir unsur. Diğer taraftan da Zafer Havaalanı inşa ediliyor. Bütün bu devasa yatırımları düşündüğümüzde, Afyonkarahisar’ın lojistik anlamda çok önemli bir noktaya gelmekte olduğunu görüyoruz” dedi.
TURİZM POTANSİYELİ HAREKETE GEÇTİ
Afyonkarahisar’ın turizm konusunda da ilerleme kaydettiğini vurgulayan Yılmaz, “Dünyada artık kalkınma dendiğinde erişilebirlik çok önemli. Herkesin kolayca gelip gidebildiği yerler çok daha kolayca gelişiyor. Termal kaynakları var, turizm açısından önemli bir potansiyel harakete geçmiş durumda. Önümüzdeki dönem bu yatırımlarla birlikte çok dahi iyi noktalara gider diye temenni ediyorum. Bir taraftan da mermercilik belli alanlarda sağladığı kümelenmelerle de Afyonkarahisar önemli bir yere sahip. Teşvikte 2 yılda 1 milyar liranın üzerinde teşvik belgesi düzenlenmiş. Demek ki özel sektörün de çok ciddi bir ivmesi canlılığı var, bu teşvik belgelerinden görüyoruz. Bütün bu özellikleriyle Afyonkarahisar daha iyi yerlere gelecek, bizler de gerek merkezi idareler olarak, valiliklerimizle, yerel yönetimlerimizle, üniversitelerimizle katkı sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
AKÜ, ŞEHİR GELİŞİMİNE DESTEK VERİYOR
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kentin gelişmesi için önemli bir kurum olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti:
“Bu arada üniversitelerimiz aynı zamanda kalkınma kurumları. Gerçekten kamu-sanayi işbirliği içinde bulunduğu yörenin çeşitli kesimleriyle kurduğu bağlarla üniversiler, aslında kalkınma kurumları. Üniversitemizin de gerçekten hızla geliştiğini görüyoruz. Sadece bu yıl üniversitemize yatırım için tahsis ettiğimiz ödenek 1yıl için 45 milyon lira. Ek ödeneklerle de destekledik. İş dünyasıyla, kamusuyla, üniversiteyle kalkınmayı yürütmemiz lazım.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme