Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hasan Tahsin Günek

AFYONKARAHİSAR KALESİ YOKTU – Kocatepe Gazetesi

Hasan Tahsin Günek 29 Nisan 2019 Pazartesi 13:25:27
 

Hatırlarsanız, geçtiğimiz Eylül ayında “Türkiye’nin en görkemli 13 kalesi” listesi yayınlanmıştı. Yurdumuzun dört bir yanında bulunan kaleler listeye girmişlerdi. Bu listede tarihi, doğal ve mimari özellikleri bakımından Zilkale-Rize, Kilitbahir, Amasya, Alanya, Boyabat, Diyarbakır, Güvercinada-Aydın, Mamure-Mersin, Bodrum, Rumkale-Gaziantep, Tirebolu, Uçhisar-Kapadokya ve Hoşap-Van kaleleri yer aldılar.
Fakat açıklanan listede, Afyonkarahisar Kalesi yoktu. (Kocatepe Gazetesi “Karahisar Kalesi Yıkıldı” 11 Eylül 2018). Karahisar Kalesi, Hititler’den günümüze yaklaşık olarak 3.500 yıllık köklü bir tarihe sahiptir. Ancak, 226 metre yüksekliğindeki heybetli kütlesinin zirvesinde bulunan tarihi kale surları ve zirveye ulaşabilmek için kullanılan 550 basamaklı merdivenleriyle, doğal yapısı ve yine zirvedeki eşsiz manzaralarıyla Afyonkarahisar Kalesi listede kendisine bir yer bulamamış (!)
Binlerce yıllık köklü tarihe ve sıra dışı bir doğal özelliğe sahip olan, tarih boyu Afyonkarahisar’a gelmiş ya da geçerken yolu buraya düşmüş, yerli ve yabancı pek çok seyyahların, araştırmacıların ilgisini ve dikkatini çekmiştir. Neredeyse tamamının eserlerinde yer vererek hayranlıkla bahsettikleri Karahisar Kalesi sahip olduğu tarihi, doğal ve mimari özelliklerine rağmen adı geçen listeye girememişti. Konuya ilişkin haberleri gazetelerde okuyunca, kalemizin listede olmayışına hem üzülmüş, hem de sitem etmiştik. Bu durum açıkçası birazda gururumuzu incitmişti.
Günlük yaşantımızı onun çevresinde sürdüren bizler, başımızı ne zaman yukarıya kaldırsak, ovanın zemininden aniden yükselen mağrur ve gururlu Karahisar Kalesini görürüz. Nöbeti başındaki bir asker misali, binlerce yıldır dimdik ayaktadır. Zirvesinde dalgalanan şanlı al bayrağımızla, bizlere her daim güven ve huzur vermekte ve bizleri onurlandırmaktadır. Afyonkarahisar Kalesi her ne kadar bu listede yer almasa da, hepimizin gönlünde ve yüreğinde her daim birinci sırada olacaktır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti