'Afyonkarahisar halkı, trafik canavarı mı?'

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, kent içinde kesilen trafik cezalarını, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. Yılmaz, Meclis'te gündem dışı söz alarak 'Afyon halkı trafik canavarı mı?' diye sordu Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, trafik uygulamalarını ve kesilen cezaları TBMM'ye taşıdı. Yılmaz, 'Seçim bölgem olan Afyon'da bu konuda ciddi yanlışların olduğu aşikârdır. [&hellip]

“Afyonkarahisar halkı, trafik canavarı mı?”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, kent içinde kesilen trafik cezalarını, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Yılmaz, Meclis’te gündem dışı söz alarak “Afyon halkı trafik canavarı mı?” diye sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, trafik uygulamalarını ve kesilen cezaları TBMM’ye taşıdı. Yılmaz, “Seçim bölgem olan Afyon’da bu konuda ciddi yanlışların olduğu aşikârdır. Afyon il merkezinde yapılan trafik uygulamaları insanları canından bezdirecek hale geldi. Afyon il merkezinde yazılan trafik cezalarının toplamının komşu üç il kadar olduğu söyleniyor. Resmi bilgisini de İçişleri Bakanı’ndan yazılı soru önergesi ile istedim cevabını bekliyorum. Burada garip bir durum var, Afyon halkı trafik canavarı mı diye aklına geliyor insanın. Kimsenin canının yanmasını hiçbir vatandaşımızın canına, malına zarar gelmesini istemem elbette. Ancak Afyon il merkezinde yaklaşık 2 yıldır trafik cezası uygulamaları çok ciddi sorunlar ortaya çıkarıyor” dedi.
DELİ DUMRUL BENZETMESİ
Kentte minibüs-özel halk otobüsü rekabeti olduğunu dile getiren Yılmaz, “Kentte minibüs esnafı ile özel bir halk otobüsü firması arasında yaşanan sorunlardan sonra emniyetin il sürücülerine tavrı değişmiştir. İlk önce bir kesim üzerine haksız cezaların yazıldığına birçok defa bende şahit oldum. Bir kesim korunurken birçok minibüs esnafı mağdur edildi. Bu mağduriyetler trafik uygulamalarının sıklaşması ile bütün halka yayılmaya başladı. Şehir merkezi 2 caddeden oluşan bir ilde cadde üzerinde 3-4 trafik uygulaması yapılıyor. Bu uygulamalarda ceset torbaları dahi kontrol edilip neredeyse ilkyardım çantasında tebeşirin yok ceza yazalım modunda çalışılıyor. Bazı araçların plakalarına cezalar uygulanıp adreslerine gönderiliyor. Bazıları korunup kollanırken bazıları en ufak hatalarında binlerce lira trafik cezası ödüyor. Trafik personeli bütün ülkenin bütçe açığını Afyon halkına yüklemeye kararlı gibi ellerinde koçanlar dolusu ceza makbuzu ile adeta Deli Dumrul misali terör estiriyorlar” diye konuştu.
TALİMATLA MI YAZDIRILIYOR?
Yılmaz, polislerle ilgili şu iddiayı da gündeme getirdi: “Trafik polisleri ile 2’li görüşmelerimizde bu durumdan memnun olmadıklarını, huzursuz ve rahatsız olduklarını söylüyorlar ancak amirlerimiz böyle emrediyor diyorlar. Talimatla trafik cezası yazdırılıyor, bu kabul edilemez. Benim üzerinde durduğum; trafik kontrol uygulamalarının yapılıp yapılmaması değil. Bir şirketle, minibüsçü esnafı arasındaki olayların il idarecileri, belediye, valilik ve emniyetin taraf olmalarından ortaya çıkmıştır. Bu uygulamalar yapılır ancak bir minibüsçü fazla yolcudan ceza yerken başka bir şirketin aynı işi yapan aracı kontrol dahi edilmezse olmaz. Bir vatandaş emniyet kemeri takmadığı için veya telefonla konuştuğu için ceza alırken bazıları hiç durdurulmazsa bu uygulama adil olmaz. Emniyet kemeri takılması pilot uygulaması Ankara ve Afyon’da uygulanıyor. Ankara’da yaşıyoruz hiç de böyle bir zulme dönen uygulama yok.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme