Afyonkarahisar, göç alan bir il olacak

İş-kur Afyonkarahisar İl Müdürlüğü, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AFTAŞ) Hizmet Noktası oluşturdu. İş-kur İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, Afyonkarahisar’daki iş potansiyelini harekete geçirerek kentin göç alan bir vilayet olması için çalıştıklarını belirtti İş-kur Afyonkarahisar İl Müdürlüğü, Anıtpark’tan sonra Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AFTAŞ) Hizmet Noktası açtı. Hizmet Noktası’yla, iş arayan kişilere yardımcı olunacağı belirtilirken vatandaşların da Hizmet Noktası’ndaki [&hellip]

Afyonkarahisar, göç alan bir il olacak

İş-kur Afyonkarahisar İl Müdürlüğü, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AFTAŞ) Hizmet Noktası oluşturdu. İş-kur İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, Afyonkarahisar’daki iş potansiyelini harekete geçirerek kentin göç alan bir vilayet olması için çalıştıklarını belirtti

İş-kur Afyonkarahisar İl Müdürlüğü, Anıtpark’tan sonra Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AFTAŞ) Hizmet Noktası açtı. Hizmet Noktası’yla, iş arayan kişilere yardımcı olunacağı belirtilirken vatandaşların da Hizmet Noktası’ndaki çalışmalar dolayısıyla memnun olduğu belirtildi.
İŞSİZLİK ORANLARI
DAHA DA İNECEK
İş-kur Afyonkarahisar İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, hedeflerinin Afyonkarahisar’ı göç alan bir il hâline getirmek olduğunu kaydetti.
Ünlüyalvaç, “Afyonkarahisar, işsizlik oranı en düşük iller sıralamasında yerini almış durumda. Bu nedenle işsizlik nedeniyle göç problemi yaşamıyoruz. Bizim hedefimiz diğer illerden ilimize gelen vatandaşlara da ilimizde bulunan açık işleri görmeleri ve buralarda çalışmalarını sağlamaktır. Bu çalışmayla birlikte ilimizdeki işsizlik oranlarını daha aşağılara çekerken, ilimizin işgücü kapasitesini de yukarıya çıkarmak olacaktır. Bu anlamda yürüttüğümüz meslek edindirme kurslarımıza Kütahya ve Konya iline bağlı Akşehir ilçesinden kursiyerlerimiz gelmektedir. Meslek edindirme kursları sonunda da kursiyerlerimiz yeterlilik belgeleri ile ilimizin işgücünü artırırken Afyonkarahisar göç alan bir il konumuna yükselerek daha hızlı gelişecektir” dedi.
KÖY GARAJI’NA DA AÇILACAK
İş-kur’un tanıtılma noktasında yaşanan eksikliği çeşitli faaliyetler giderdiklerini belirten Ünlüyalvaç, “Yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında vatandaşların en yoğun olduğu yerlerden bir tanesi olan Aftaş Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bir İşkur Hizmet Noktası oluşturduk. Bizim en çok hizmet ettiğimiz noktalardan bir tanesi Afyonkarahisar halkı. Burada yürüteceğimiz hizmet ise şehirlerarası gezenlere de tüm ülke genelindeki açık işleri de öğrenebilmelerini sağlamaktır. Bugün şehirlerarası terminalimizde bir hizmet noktası açtık. Önümüzdeki zaman diliminde de Köy Garajı’nda yine bir hizmet noktası açmayı planlıyoruz” diye konuştu.
HİZMET NOKTALARI,
YARDIMCI OLACAK
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk ise İş-kur’un Afyonkarahisar’da ve Türkiye’de çok başarılı işlere imza attığını hatırlattı. Ertürk, şöyle konuştu:
“İş-kur Hizmet Noktaları’na gelen vatandaşların vasıflarına uygun ve seçenekleri olan işlerin anlatılarak meslek sahibi olmalarına olanak sağlanacak. Bu noktalar ile özellikle ilimize gelen vatandaşların da açık işlerden faydalanmalarına olanak sağlanacak. Mesleki eğitim kursları açıyoruz. Katılan kursiyerlere günlük 20 TL para ödeyerek hem eğitiyoruz, hem sertifika veriyoruz, hem de iş sahibi yapıyoruz. Artık bundan daha güzel bir şey olamaz, işsizim diyen buyursun gelsin.”
AFTAŞ YÖNETİMİ DE KATILDI
İşkur tarafından AFTAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali Yönetim Kurulu’nun işbirliği ile açılışını gerçekleştirdiği İşkur Hizmet noktası açılış törenine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İşkur İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, AFTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme