• Haberler
  • Genel
  • “Afyonkarahisar gelişimini sürdüren keyifli bir yer”

“Afyonkarahisar gelişimini sürdüren keyifli bir yer”

Park Koleji’nce düzenlenen söyleşiye katılan Tiyatro Oyuncusu Hüseyin Avni Danyal, Devlet Tiyatroları turnesi ile pek çok kez geldiği Afyon’da akrabaları olduğunu, şehrin gelişimini sürdüren keyifli bir yer olduğunu söyledi Tiyatro Oyuncusu Hüseyin Avni Danyal, Park Koleji’nin daveti üzerine geldiği Afyonkarahisar’da gençlere eğitim ve sanat temalı bir konferans verdi.EĞİTİM DENİNCE AKAN SULAR DURUYOR Konferans öncesi gazetecilerle [&hellip]

"Afyonkarahisar gelişimini sürdüren keyifli bir yer"

Park Koleji’nce düzenlenen söyleşiye katılan Tiyatro Oyuncusu Hüseyin Avni Danyal, Devlet Tiyatroları turnesi ile pek çok kez geldiği Afyon’da akrabaları olduğunu, şehrin gelişimini sürdüren keyifli bir yer olduğunu söyledi

Tiyatro Oyuncusu Hüseyin Avni Danyal, Park Koleji’nin daveti üzerine geldiği Afyonkarahisar’da gençlere eğitim ve sanat temalı bir konferans verdi.
EĞİTİM DENİNCE
AKAN SULAR DURUYOR
Konferans öncesi gazetecilerle konuşan oyuncu Hüseyin Avni Danyal, Park Koleji öğrencileri ile söyleşi yapmak için organize edilen programa katılmak üzere Afyonkarahisar’a geldiğini belirtti. Eğitimle ilgili her türlü etkinliğe imkanlar ölçüsünde her zaman seve seve katıldığını söyleyen Danyal; “Eğitimle ilgili her şeye boynumuz kıldan ince. Çocuklarımıza yardımcı olmak onlarla karşılıklı fikir teatisinde bulunacağız. Çocuklarla daha çok oyunculuk, eğitim ve oyunculuk eğitimi üzerine konuşulacak. Oyunculuk eğitiminin gençler üzerinde ki etkisinin neler olabileceğine dair konuştuktan sonra soruları cevaplandıracağız.” dedi.
AFYON GELİŞİMİNİ SÜRDÜRÜYOR
Afyonkarahisar’a daha önce bir çok kez geldiğini söyleyen H. Avni Danyal; “Afyon’a daha önce devlet tiyatroları ile turneye gelmiştim. Burada akrabalarım var onları ziyarete geliyorum. Afyon gittikçe her gelişimde biraz daha gelişmiş bulduğum bir yer. Daha da gelişmeye devam edeceğinden gayet keyifli bir yer olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.
İLK HEDEF HUKUKTU
Söyleşisine kendisini tanıtarak başlayan Danyal şöyle konuştu: “Trabzon’da doğdum, ilkokulu bitirdikten sonra Trabzon’dan ayrıldım. Ortaokul lise tahsilimi Ankara’da yaptım. Hani derler ya anne karnına oyuncu düşmüş, ben öyle oyunculardan değilim. Ben liseyi bitirinceye kadar tiyatro benim hayatımda yoktu. Sanatla ilgilenmiyordum. Dönemin siyasi yapısından kaynaklanan bir yoğunluk vardı. 12 Eylül sırasında yoğun bir siyasi dönem yaşanıyordu. O dönemlerde ülkeyi kurtarmak adına daha ciddi işler yaptığımız zannediyorduk. Sonra liseyi bitirdiğim yıllarda yaklaşık 3 yıl avukat katipliği yaptım. Çünkü hukuk okumak, avukat olmak istiyordum. Bu aşamada bazı siyasi derneklerin toplantılarına katılıyorduk. Ankara’da bunlar genellikle tiyatro salonlarında yapılırdı. O salonları gelip giderken orada birilerinin birşey yaptığını gördüm. Toplanıyorlar, bazı çalışmalar yapıyorlar, doğaçlama yaptıklarını söylüyorlardı. Açıkça tiyatro ile ilk karşı karşıya gelişim odur.”
TERCİH AKADEMİK
KARİYERLE SONLANMALI
“Hayal meyal hatırlıyorum orta okulda okul bizi bir devlet tiyatrosu oyununa götürmüştü. Onun dışında bir tiyatro sanat bağlantımız olmamıştı.” diyen Danyal şunları söyledi: “Tiyatro kursunda neler yapıldığını merak edince kurstan arkadaşlar edindim. Onlarla beraber kurslara katılmaya başladım. Ankara Sanat Tiyatrosu’nda ve Ankara Halk Tiyatrosu’nda amatör olarak tiyatro kurslarına gidip gelmeye başladım. Baktım ki bu böyle olmayacak. Tiyatro sanatı bir bilim ve bu bilime akademik bir kariyerle noktalamak, bunun bilimsel eğitimini almak lazım diye düşündüm. 1981 Yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Tiyatro Oyunculuk Bölümüne girdim. 1985 Yılında mezun oldum.”
FIRSATIN GÖTÜRDÜĞÜ YERE DİKKAT
Oyunculuğun farklı garip bir hayat olduğunu, kişinin yaşamının, bulunduğu yerin, ailesinin yapacağı tercihlerin yapacağı mesleğe neden olduğuna işaret eden tiyatro oyuncusu Hüseyin Avni Danyal sözlerini şöyle sürdürdü: “İyi ki de bu mesleği yapmışım. İşimi çok seviyorum. İyi ki de bu işi seçmişim. Düşünüyorum babamın memuriyetinden dolayı herhalde Ankara’ya gelmeseydik, ilkokulu bitirdikten sonra o tarihlerde Trabzon’da kalsaydım oyuncu olur muydum? Büyük olasılıkla ya kaptan olurdum ya balıkçı olurdum ya da denizci olurdum. Orada kalan tüm arkadaşlarımın yaptığı iş gibi. Biraz ailelerin bulundukları durumlar ya da konumlar. Onların yaşam şekilleri bizim yaşamımızı belirliyor. Elimizdeki fırsat bizi nereye götürüyor ise özellikle gençler için söylüyorum orada mümkmün olduğunca dikkatli davranmak gerekiyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme