Afyonkarahisar, Gastro 2018’e ev sahipliği yapacak

Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan yarışma ile ilgili bilgilendirme yapmak ve 'hayırlı olsun' dileklerini iletmek amacıyla AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven'i ziyaret etti. Kalkan'a Başkan Vekili Murat Başer ve Ramazan Doruklu da eşlik etti.'AFYON'UN TANITIMINAKATKI SAĞLAYACAK'Yarışma hakkında bilgiler veren Kalkan, 'Etkinliğimizin temel amacı Afyonkarahisar'ın tanıtımına katkı sağlamak, yemek kültürünün gelişimi ve [&hellip]

Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan yarışma ile ilgili bilgilendirme yapmak ve “hayırlı olsun” dileklerini iletmek amacıyla AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’i ziyaret etti. Kalkan’a Başkan Vekili Murat Başer ve Ramazan Doruklu da eşlik etti.
“AFYON’UN TANITIMINA
KATKI SAĞLAYACAK”
Yarışma hakkında bilgiler veren Kalkan, “Etkinliğimizin temel amacı; Afyonkarahisar’ın tanıtımına katkı sağlamak, yemek kültürünün gelişimi ve özellikle kaybolmaya yüz tutmuş ‘Yöresel Lezzetlerin’ günümüz modern pişirme ve sunum teknikleri kullanılmak suretiyle, yeniden turistik tesislerimiz menülerinde yer almasını sağlamaktır. Etkinliğe konusunda uzman, yurt dışı ve yurt içi katılımcıların yanı sıra, bu bölgede faaliyet gösteren kamu yöneticilerimiz ve turistik tesislerimizin yatırımcı, işletme sahibi, genel müdür, yiyecek-içecek müdürü, aşçıbaşı gibi birçok yöneticinin katılımı sağlanacak” dedi.
“ŞEHRİMİZ BİRÇOK DİNAMİĞİ İÇİNDE BARINDIRIYOR”
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başarı dileklerinde bulundu. Yurdunuseven, “Şehrimizin birçok dinamiği içinde barındıran bir şehirdir. Mermer, termal, sucuk, lokum ve gastronomi gibi birçok değere sahip olan Afyonkarahisar bu noktada tanıtıma da ihtiyaç duyuyor. Sizlerin yapacağı bu etkinlik de tanıtıma katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Gastro Afyon etkinliğine Türkiye ile sağlık turizm işbirliği yapılan; Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Slovenya ve Macaristan gibi ülkeler katılım sağlayacak.

Bakmadan Geçme