'Afyonkarahisar esnafı çığlık atıyor'

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar esnafının yüzde 80 oranda zor durumda olup 'çığlık attığını' belirtti. Parti ayrımcılığı ve kutuplaşmanın Türkiye'yi nereye götüreceğini soran Mısırlıoğlu, 'İnsanlarımızı ve gençlerimizi asgari ücretli işe girebilmeleri için adeta köleleştiren bir iktidarla karşı karşıyayız. Ekmekle oynanmaz' dedi   İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu partide basın toplantısı düzenledi. [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar esnafının yüzde 80 oranda zor durumda olup “çığlık attığını” belirtti. Parti ayrımcılığı ve kutuplaşmanın Türkiye’yi nereye götüreceğini soran Mısırlıoğlu, “İnsanlarımızı ve gençlerimizi asgari ücretli işe girebilmeleri için adeta köleleştiren bir iktidarla karşı karşıyayız. Ekmekle oynanmaz” dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu partide basın toplantısı düzenledi. Mısırloğlu, iktidarı ve iktidarın izlediği politikaları sert bir dille eleştirdi.

“23 NİSAN ÇOCUKLARI GİBİ KOLTUĞA 4. BAŞKANI OTURTTULAR”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Türkiye’nin getirildiği noktanın iktidarın göreve büyük umutlarla getirdiği isimlerin sabah uyanıldığında görevden alınması olarak açıkladı. Ülkeyi yönetecek kadronun kalmadığını söyleyen Mısırloğlu, “Ne ülkeyi yönetecek kadroları kalmış ne de bilgili bürokratları kalmıştır. O üreten yetiştiren yurt dışına ihraç eden ülkemden eser kalmamıştır. Ülkemiz toprak, fabrika satışlarıyla ayakta kalmaya çalışan bir ülke haline gemiştir. ‘Faizi düşür’ diye atanan Merkez Bankası Başkanı yaklaşık olarak faiz oranını yüzde 20’ye çıkarmıştır. Dolar damat döneminde olduğu gibi yükselmeye devam etmiştir. Eğer onlara sorarsanız, ‘Maaşı dolarla mı alıyorsunuz?’ diyerek bizlerle milletimizle dalga geçiyorlar. Nöbetçi eczane gibi Merkez Bankasını değiştiriyorlar. Bu sefer Merkez Bankasına atanan damat değil ama damadın babasının gazetesinde Ekonomi Yazarlığı yapan Sayın Şahap Kavcıoğlu’nu getiriyorlar.” dedi.

“AK PARTİ’YE OY İSTEYEN KADINLAR NE DÜŞÜNÜYOR?”

“20 aylık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde 23 Nisan çocukları gibi koltuğa 4. Merkez Bankası Başkanını da oturttular.” diyen Mısırlıoğlu, “İnşallah yeni atanan Merkez Bankası Bakşanı ekonomiyi iyi ve sağlıklı bir zemine kavuşturur. Kadınlarımız; Annemiz, kardeşimiz, eşimiz, namusumuz, şerefimiz herşeyimizdir. Tecavüze uğrayıp hamile kalan kadınlara ‘Doğum yapsın devlet olarak biz bakarız.’ diyen bir AK Parti’li Sağlık Bakanı ‘Kadınlar etk giydiği zaman erkekleri tahrik ediyor.’ diyen bir AK Parti’li Milletvekili, küçük yaştaki kız çocuklarına tecavüz edenlerle nikâh kıyılsın diyen bir başka AK Parti’li Milletvekili. Gece yarısı kadın haklarını koruyan İstanbul Sözleşmesini iptal eden bir Cumhurbaşkanı bu zihniyet kadınlarımızı hangi gözle görüyor? Kapı kapı dolaşarak AK Parti’ye oy isteyen kadınlarımız ne düşünüyor onu da merak ediyoruz. Kadınları insan olarak değilde sadece cinsel gözle gören AK Parti kadınlarımızı önümüzde ki seçimde de kapı kapı oy istemeye de gönderecek mi onuda merak ediyoruz.” diye konuştu.

“MHP KAPI MANDALI OLMAYA DEVAM EDİYOR”

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan’ı da sert bir dille eleştiren Mısırlıoğlu, “İktidarın küçük ortağının İl Başkanı yok olup gittiklerini hissediyor ki bize çamur atmaya devam ediyor. Her gün büyüyen, iktidara yürüyen İYİ Parti’ye ‘ Her yere T.C ibaresini koymazsam, Ne mutlu Türküm diyene yazdırmazsam, andımızı her yerde okutmazsam namerdim, şerefsizim’ diyen, Mecliste oylamada çekimser oy kullanan bir partinin İl Başkanına cevap vermem. Önce bu büyük laflarını yerine getirsinler. Tüm bunları yapan bir partinin İl Başkanı bizim muhatabımız olamaz. Onlar önce ‘Namerdim, şerefsizim.’ diyen Genel Başkanları sözünün eri olsun. Sonra biz İYİ Partiye çamur atsınlar. Tutturmuşlar beka meka diye seçmenin karşısına çıkıyorlar. Ne hedefleri var, nede iktidar olma düşünceleri. Sadece kapı mandalı olmaya devam ediyorlar.” şeklinde konuştu.

“KORKUSUNDAN TÜRK BAYRAĞINI ALMAYAN ESNAFLAR VAR”

İYİ Parti olarak şanlı Türk Bayrağı’nı il merkezi ve ilçelerde dağıtmaya devam ettiklerini söyleyen Mısırlıoğlu, “Esnaflarımıza hiçbir siyasi söylemde bulunmuyoruz. Türk bayrağını gören esnafımızın yüzünün güldüğünü hissediyoruz. Korkusundan Türk bayrağını alamayan esnaflarda karşımıza çıkıyor. Atalarımızın kanlarıyla kurdukları Cumhuriyetin şanlı bayrağını almaktan korkan esnaflar bizleri derinden üzüyor. 19 yıllık AK Parti iktidarının Cumhuriyetimizi getirdiği nokta budur. Kutuplaşma, kutuplaşma, kutuplaşma. İlk seçimlerde İYİ Partinin iktidarı ile milli günlerimizi ve duygularımızı yaşatmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“DUMLUPINAR’DA NEVRUZ KUTLAMALARINA KATILDIK”

20 Mart 2021 tarihinde komşu il Kütahya’nın Dumlupınar İlçesi’nde Nevruz kutlamalarına katıldıklarını belirten Mısırlıoğlu şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz Cumartesi günü Kütahya’nın Dumlupınar ilçesi İYİ Partinin teşkilatının düzenlediği Nevruz kutlamalarına katıldık. Havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen kalabalık bir gurup vardı. Örf ve adetlerimizin olduğu ata binme, ateşten atlama gibi adetlerimizi yeniden yaşamak bizleri onurlandırdı. İYİ Parti Dumlupınar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Nevruz kutlamaları için bizimle birlikte olan Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Hızırbek Gayretullah bir dönem Başbuğ Alparslan Türkeş’in de danışmanlığını yapmıştı.”

“BİZİM YERLİ VE MİLLİLER ÇİN’DEKİ ZULMÜ SADECE İZLİYOR”

“Çin’deki zulmü araştırma komisyonu kurulsun önergesini hayır ve çekimser oy kullananları huzurlarınızda Allah’a havale ediyorum.” diyen Mısırlıoğlu, “Çin’deki Uygur Türkler de bizim soydaşlarımız onlar da bizim kanlarımız, canlarımız. Ailelerin nerede oldukları belli değil. Çocukları Çin kültürü ile büyütülüyor, kadınlarımız kısırlaştırılıp, tecavüz ediliyor. Bizim yerli ve millilerimiz sadece izliyor. Allah bizi yönetenlere akıl fikir versin inşallah.”

“AFYON ESNAFININ YÜZDE 80’DEN FAZLASI ÇIĞLIK ATIYOR”

Toplantının sonunda Afyonkarahisar gündemine de değinen Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “İlimizde 10 gündür düzenlediğimiz esnaf ziyaretlerimizde gözlemlediklerimi halkımızla paylaşmak istiyorum. Afyonkarahisar bir tarım, hayvancılık, sanayi şehridir. Kısaca Afyonkarahisar’ın her ilçesi ayrı bir sıkıntıdır. Her bir ilçe ayrı bir sorunla başbaşadır. Biz geçtiğimiz hafta Çarşamba günü il merkezinde bayrağımızı dağıtmaya başladık. Uzun çarşı da esnaflarımızı ziyaret ederek bayrağımızı takdim ettik. Uzun Çarşı Afyon ekonomisinin nabzının attığı merkezdir. Her zaman ekonominin en kötü yönetildiği dönemde bile sıcak paranın hiç eksik olmadığı bir çarşı bir ticaret merkezidir. Uzun Çarşı da ki esnaflarımızın yüzde 80’den fazlası artık çığlık atmaya başlamışlar. ‘Dükkânımızı satarak ticarethanemizin borçlarını kapatmak istiyoruz. Ama borçlarımızı kapatamıyoruz. Birikimlerimiz eriyor.’ diyorlar. Arabasını, evini satmış esnaflarla karşılaşıyoruz. Uzun Çarşı böyle ise Afyon’un diğer yerlerinde ki durumu tahmin ediniz. Önceki gün Hocalar’da, Sandıklı ilçelerimizde kapı kapı esnaflarımızı gezdik. Orada da durum farklı değildir. Başmakçı, Dinar ve Dazkırı ilçelerimizide gezdik. Oralarda ki durum da vahimdir.”

“TARIM BAKANI TOPRAĞI SAKSIDA HAYVANI HAYVANAT BAHÇESİNDE GÖRÜYOR”

Yemin torbasının 135 lira olduğunu, et kesiminde kilo fiyatın 42 lira olarak kurtarmadığını söyleyen besicinin hayvanlarını kesime verip kurtulma şikâyetlerini aktaran Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Patatesin kilosunu 30 kuruştan satamayan esnaf patateslerini deposuna götürdü. Dinar’ın Haydarlı beldesinde vatandaş patatesini kilosu 30 kuruşa satamamaktan yakınıyor. Toprağı saksıda, çiçeği bahçede, hayvanı hayvanat bahçesinde gören bir Tarım Bakanı tarafından yönetiliyoruz. Hiçbir şeyin farkında değiller. Ayakları yere basmayan bir tarım politikası yürütüyorlar. Üretimi terk etme noktasına gelen pancar üreticimiz var. Şeker Fabrikalarını özelleştirirken çığlıklar atıp mitingler yaptık. İnsanlarımızı bilinçlendirmeye çalışıp iktidara sesimizi duyurmaya çalıştık. İnsanlarımızı kandırdılar. Beş yıl sonra oradan devlet elini çekince istediğiniz kişilerin işe girip çıkmasına siz karar vereceksiniz dediler.”

“BU MİLLETİN EVLATLARINA YAZIK DEĞİL Mİ?”

Türkiye ve Afyonkarahisar’da genç kesimi ve insanları asgari ücretle terbiye eden bir iktidarın olduğunu öne süren Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Asgari ücretle bir işe bir insanın girebilmesi için o insanı kendilerine adeta köle yapan bir iktidarla karşı karşıyayız. Hepinizin huzurunda Afyonkarahisarlı gençlerimiz adına iktidara sesleniyorum; Bu gençlerin umutlarıyla, hayalleriyle oynamayın. Onlar bizim geleceğimizdir. Bunlar Türk Miletinin, Afyonkarahisar’ın geleceğidir. Çaresizliklerinden faydalanarak sadece asgari ücretle herhangi bir kamu kurumunda veya özel kurumda devletin, Belediye’nin iştiraklerinden birinde çalıştırılmak üzere 3-5 eleman alınacak diye 500 genci iktidar partisi temsilcileri arkalarında gezdiriyorlar. Bu milletin evlatlarına yazık değil mi? Sizlerde hiç mi vicdan Allah korkusu yok? Hiç kimsenin ekmeğiyle oynanmaz. Hiç kimse ekmekle terbiye edilmez.”

“ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİ SİYASİ PARTİLER DEĞİL VATANDAŞTIR”

İYİ Parti Sandık Kurulu Üyeliğine cep harçlığı çıkarmak için particilikten uzak bir genç kızın yazılması sonrası stajının ardından “İYİ Parti Sandık Kurulu Üyeliği’nden istifa et işe başla.” denildiğini ileri süren Mısırlıoğlu, “Bu kardeşimiz militan bir partili değildir. Particilik ruhu da yoktur, sadece 3-5 kuruş harçlık çıkarma amacıyla 2019’da Afyon’da okurken partimizin sandık kurulu üyeliğine yazılmış. Bu kız kardeşimiz Seçim Kurulu’ndan alacağı 80-90 TL için bunu yaptım bizimkilerde yardımcı olmuşlar. Hepsi bundan ibarettir. Bu kızcağız Afyonkarahisar Belediyesi’nde staj yapmış. Şirket üzerinden işe başlatmak için ‘Gidin İYİ Parti Sandık Kurulu Üyeliğinizi oradan sildirin sizi işe başlatacağız.’ denilmiş. Bu evlatlar bizim evlatlarımızdır. AK Parti’ye oy verenler nasıl bizim kardeşimizse İYİ Parti’ye oy verenlerde sizlerin kardeşleridir. Hepimiz kardeşiz. Genç bir kızın gelip geçici İYİ Parti Sandık Kurulu Üyeliğinden dahi rahatsızlık duyuyorsanız bu ülkeyi nereye götürüyorsunuz? Bu ülkenin gerçek sahibi vatandaşlarımızdır, siyasi partiler değildir. Nasıl savaşta tek yumruk olmuşsak zor ve dar günlerde nasıl birlik olduysak bugünlerde Türkiye’nin kara günleridir. Türk Milleti adına atılacak her türlü adımın yanındayız. Hiçbir zaman dolar yükseliyor diye sevinecek kadar aklımızı yitirmedik.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme