• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar, emniyet kemerinde ilerleme kaydetti

Afyonkarahisar, emniyet kemerinde ilerleme kaydetti

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen Güvenli Yol Projesi kapsamında Emniyet Kemeri ve Çocuk Koruma Sistemleri Risk Faktörü Çalıştayı düzenlendi. Çalıştay’da konuşan proje yöneticisi Gayle Di Pietro, emniyet kemeri konusunda Afyonkarahisar’ın gözle görülür bir atılım gerçekleştirdiğini belirtti Dünya Sağlık Örgütü’nün dünyada 10 ülkede yürüttüğü, Türkiye’de pilot olarak Ankara ve Afyonkarahisar’da başlattığı Güvenli Trafik Projesi kapsamında Emniyet [&hellip]

Afyonkarahisar, emniyet kemerinde ilerleme kaydetti

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen Güvenli Yol Projesi kapsamında Emniyet Kemeri ve Çocuk Koruma Sistemleri Risk Faktörü Çalıştayı düzenlendi. Çalıştay’da konuşan proje yöneticisi Gayle Di Pietro, emniyet kemeri konusunda Afyonkarahisar’ın gözle görülür bir atılım gerçekleştirdiğini belirtti

Dünya Sağlık Örgütü’nün dünyada 10 ülkede yürüttüğü, Türkiye’de pilot olarak Ankara ve Afyonkarahisar’da başlattığı Güvenli Trafik Projesi kapsamında Emniyet Kemeri ve Çocuk Koruma Sistemleri Risk Faktörü Çalıştayı yapıldı.
Bir Termal Otel’de gerçekleştirilen çalıştayda konuşan proje yöneticisi Gayle Di Pietro, emniyet kemeri takılmasının trafik kazalarındaki ölüm oranlarını önemli ölçüde azalttığını kaydetti. Bu çerçevede Afyonkarahisar’ın da başarılı olduğunu vurgulayan Gayle Di Pietro, “Emniyet kemeri takmak, kazalarda yüzde 60 oranında ölüm ve ciddi yaralanma riskini ortadan kaldırıyor. Afyonkarahisar’da emniyet kemeri takılması konusunda çok önemli bir ilerleme kaydedildiğini söyleyebiliriz. Kısa sürede yüzde 10-15’lik bir ilerleme sağlandı” dedi.
Emniyet kemeri takılmasının eğitim ve cezalandırma yöntemiyle yaygınlaştırılacağına dikkat çeken Gayle Di Pietro, “Emniyet kemeri zorunlu hale getirilmekten ziyade davranış haline getirilmelidir” diye konuştu.
10 BİN İNSAMIZ
HAYATINI KAYBEDİYOR
Güvenli Trafik Projesi İl Koordinatörü Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Akbulut, da trafik kazalarının Türkiye’ye zarar veren bir durumda olduğunu söyledi. Akbulut, “Her yıl 10 bin insanımızı kaybediyoruz. Günde 28 kişi hayatını kazalarda yitiriyor. Bir başkası ölüyormuş gibi bir algı var. Ama her zaman bir başkası olmuyor, sizin ve bizim sevdiklerimiz de hayatını kaybedebilir. İşin bir de sosyal boyutu var. Bir annenin ya da bir babanın hayatını kaybettiği zaman, geride kalanların yaşamlarını nasıl devam ettireceklerini, o eksikliği hep yaşayacaklarını düşündüğünüz zaman, durum ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.
GÜVENLİ TRAFİK ALANI
Amaçlarının Afyonkarahisar’ın “Güvenli Trafik Alanı” tanımlamasıyla bilinmesini sağlamak olduğunu belirten Akbulut, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar Bölgesinde trafik kurallarına uyulmamaktadır, uyulmama konusunda cezalandırma ve uyarı vardır. Mesajını vermek istiyoruz. Bütün şehir girişlerimizde projemizden bahseden totemler yerleştireceğiz. Radyo frekansı koyup tünellere girince sürücülere uyaran bir frekans ayarlamak istedik. Tünellerde bunun yapılabileceğiz, ancak açık havcada bunun mümkün olamadığı belirtildi. Ancak bu konuda çalışıyoruz.”
MÜEYYİDELERE DEVAM
Çalıştayda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, emniyet kemeri konusundaki denetimlerin devam edeceğini belirterek “Müeyyidelere aynen devam” dedi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Afyonkarahisar’ın adını dünyaya tanıtan böyle bir proje dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür etti. (Kocatepe)

AKÜ’de Trafik Kulübü kuruldu

Güvenli Trafik Projesi İl Koordinatörü Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Akbulut, AKÜ’de Trafik Kulübü’nün kurulduğunu belirtti.

Bakmadan Geçme