• Haberler
  • Genel
  • “Afyonkarahisar emin ellerde” – Kocatepe Gazetesi

“Afyonkarahisar emin ellerde” – Kocatepe Gazetesi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, hiç kimsenin kendilerini hizmet yolundan alıkoyamayacağını söyledi. Rekor kırmaya ve destan yazmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Çoban, “Kimse merak etmesin Afyonkarahisar emin ellerde” dedi “UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ” Belediye Başkanı Burhanettin Çoban “Sevgili hemşehrilerim, merak etmesinler Afyonkarahisar emin ellerde. Afyonkarahisar’da uyum var. Bakanı ile milletvekilleri ile bürokratları ile Valisi ile Ticaret Odası [&hellip]

"Afyonkarahisar emin ellerde"

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, hiç kimsenin kendilerini hizmet yolundan alıkoyamayacağını söyledi. Rekor kırmaya ve destan yazmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Çoban, “Kimse merak etmesin Afyonkarahisar emin ellerde” dedi

“UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Sevgili hemşehrilerim, merak etmesinler Afyonkarahisar emin ellerde. Afyonkarahisar’da uyum var. Bakanı ile milletvekilleri ile bürokratları ile Valisi ile Ticaret Odası ile Ticaret Borsası ile medya organları ile sivil toplum kuruluşları ile uyum içerisinde takım ruhuyla çalışıyoruz. Uyum ve takım ruhu bereket, güven ve hizmeti beraberinde getiriyor” diye konuştu.
“REKOR YATIRIMLAR YAPIYORUZ”
Üç yıl içerisinde sadece İller Bankası’na 22 milyon lira borç ödeyip, 105 milyon TL yatırım yaptıklarını açıklayan Başkan Çoban, 2010 ve 2011 yıllarında rekor yatırımlara imza attıklarını söyledi. Bu yıl da yine hiç borçlanmadan 40-50 milyon civarında yatırım yapmayı planladıklarını kaydeden Başkan Çoban, “Belediye’nin geleceğini ipotek altına almadan, arsa satmadan, akıllı politikalar üreterek, yatırımlarımıza kaynak oluşturuyoruz. Ayrıca israfı önleyerek, gelirlerimizi arttırıcı tedbirler alıyoruz. Bu sayede rekor yatırımlar yapıyoruz” dedi.
“ARSA SATMASINI BİZDE BİLİRİZ!”
Başkan Çoban şöyle devam etti: “Biz de biliriz yüzlerce parsel arsa satmayı. Ama bırakınız satmayı, halkımıza hizmet için çok büyük gelir elde edebileceğimiz birçok arsamızdan feragat ettik. Örneğin, şehrin tam ortasında, 15-20 milyon lira para kazanacağımız Emek gibi bir iş hanımızdan, Kent Meydanı Projesi için fedakarlık yaptık. Yine Kentsel Dönüşüm Projesi’nde eski otogarımızın olduğu alandaki 76 bin metrekare arsamızın 34 bin metrekaresini; yol, yeşil alan ve pazaryeri olarak ayırarak, 60-65 milyon lira gibi bir gelirden vazgeçtik.”
“EKİBİMİ İYİ KURUYORUM”
Başarısını ekip çalışmasına bağlayan Başkan Burhanettin Çoban, “Ben mimar ya da mühendis değilim, yol mühendisi hiç değilim. Ben bir hukukçuyum. Nasıl oluyor da birçok hizmet alanında başarılı oluyorum derseniz; ben işini iyi bilen insanlarla çalışıyorum ve ekibimi iyi kuruyorum” dedi. Ankara yolunun birinci etabında tamamlanan asfaltla Afyonkarahisar’da ilk defa karayolları standardını geçtiklerine dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, 2012 yılı sonuna kadar ana arterlerin tamamının da sıcak asfaltla, asfaltlanacağını söyledi.
“KARAYOLLARI STANDARDINI GEÇTİK”
Türkiye’nin en güzel asfalt üretim tesisini ilimize kazandırmanın mutluluğu içinde olduklarını söyleyen Başkan Çoban; “OSB’de kurduğumuz asfalt üretim tesisi, Türkiye’de ilk 10’a kesinlikle girecek bir tesis. Biz Afyonkarahisar Belediyesi’nin tarihinde ilk defa, alt ve üst temel malzemelerini bile finişerle seriyoruz. Serdiğimiz asfaltın çıkışında ve serimin de laboratuar tahlilini alıyoruz. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki Ankara yolunda birinci etabının tamamladığımız asfaltla Afyonkarahisar’da ilk defa Karayolları standardını geçtik” dedi.
“BİZ ZOR OLANI SEÇİYORUZ”
Altyapı çalışmalarının cesaret gerektirdiğine dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, “Seçilmemek, halkın tenkitine maruz kalmak bunlar hiç umurumuzda değil. Biz Afyonkarahisar’ın mensubuyuz. Bu toprakların insanıyız. Seçilip, seçilmemenin bizce hiç önemi yok. Biz zor olanı seçiyoruz. Kolayı herkes yapar. Bende yer altına girmezdim ve ‘Marulcu’ya, Güvenevler’e Cumhuriyet’e doğalgaz girmeyiversin. İçme suyu da olduğu yerde kalsın, içme suyu ile kanalizasyon aynı yerden geçiyormuş, geçsin’ diyebilirdim. Herkes asbest borulardan kanser olurken ben bunun hebasını Allah’a veremem. Seçilip seçilmemek önemli değil. Ama bu hizmet yolundan bizi hiç kimse alıkoyamaz. Biz rekor kırmaya, destan yazmaya devam edeceğiz.” dedi.
“BİR TESLİM ALDIK, 30 YAPTIK”
Geçen kış döneminde ağır kış şartları yolların hasar gördüğünü kaydeden Başkan Çoban, kendi döneminde yapılan mahallelerde hiçbir sorun olmadığına söyledi. Dönemi sonuna kadar şehrin yüzde 70’inde yol ve kaldırım sorunu bırakmayacaklarını söyleyen Başkan Çoban; “Kurduğumuz asfalt şantiyesi, beton parke fabrikası, doğaltaş fabrikası ile birlikte şehrimizin yüzde 70’nde yol ve kaldırım sorununu bırakmayacağız. Teslim aldığımızda sadece bir mahallemizin (Karaman Mahallesi) sorunu yoktu. Şu ana kadar 30 mahallenin alt ve üstyapısını bitirdik. Bu yıl ve gelecek yılla birlikte bunu 50 mahalle veya üstüne çıkarmayı hedefliyoruz. Kalemizin etrafındaki 17 mahallemiz SİT alanı içerisinde. Eğer izin çıkarsa SİT alanı içerisinde bulunan mahallelerimizin tamamına yakınını alt ve üstyapısını yol ve kaldırımları ile birlikte bitireceğiz” dedi.
Seçimden önce söz verip de şu ana kadar yapamadığı pazaryeri projesi, hanımlar lokali ve yaşlılar lokalini de hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Burhanettin Çoban, söz vermediği halde yaptığı milyonlarca liralık yatırımlara dikkat çekti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme