• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar Eczacı Odası'nda vefalı kongre

Afyonkarahisar Eczacı Odası'nda vefalı kongre

TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası yönetimi hafta sonu belirlendi. Seçim öncesi yapılan genel kurul toplantısında Oda Başkanı Eczacı Alper Pehlivanlı merhum meslektaşları, odanın eski yöneticileri Sedat Zora ile Melih Köken'e özel bir vefa gösterdi Türk Eczacılar Birliği (TEB) 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası'nın seçimli olağan genel kurul toplantısı 4 Eylül 2021 Cumartesi sabahı NG [&hellip]

TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası yönetimi hafta sonu belirlendi. Seçim öncesi yapılan genel kurul toplantısında Oda Başkanı Eczacı Alper Pehlivanlı merhum meslektaşları, odanın eski yöneticileri Sedat Zora ile Melih Köken’e özel bir vefa gösterdi

Türk Eczacılar Birliği (TEB) 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası’nın seçimli olağan genel kurul toplantısı 4 Eylül 2021 Cumartesi sabahı NG Afyon Otel bahçesinde pandemi kurallarına göre yapıldı. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak’ın genel kurul toplantısına gönderdiği mesaj oda üyelerine okundu.
SALGINDA VEFAT EDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI RAHMETLE ANILDI
Toplantının açılış konuşmasını Oda Başkanı Eczacı Alper Pehlivanlı yaptı. Alper Pehlivanlı, Kovid-19 nedeniyle vefat eden sağlık çalışanları ile bölgede salgın nedenli vefat eden Eczacı İsmail Düzağaç, Eczane Teknisyeni Ömer Demir ve Eczacı Atilla Tuğrul’u rahmetle andı. Pehlivanlı, “Pandeminin tüm zorluklarına karşı ayakta durmayı başaran, 7/24 kesintisiz sağlık hizmetiyle toplum sağlığına katkı veren ve sağlık sisteminin yükünü hafifleten meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Eczacı Odası genel kurulları 6643 Sayılı Türk Eczacıları Birliği Kanunu gereği 2 yılda bir seçimle olmak üzere her yıl düzenlenen, yönetim kurullarının son bir yıllık çalışmalarını sunduğu, geçmişin muhasebe edildiği, görüşlerin paylaşıldığı mesleğimizin geleceği açısından önemli toplantılardır. 2021 yılı seçimli genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyor mesleğimize ve demokrasi kültürümüzü de katkı vermesini umuyorum.” dedi.
“KAYBEDİLEN DOĞAYI YERİNE KOYABİLME ÇABASI GÖSTERİLMELİ”
Kovid-19 küresel salgın sürecinde sağlığın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha acı tecrübeler yaşanarak görüldüğünü söyleyen Pehlivanlı, “Sağlıklı bir gelecek için ormanlar ve doğa hayatımızda çok önemli bir yer tutmaktadır. Son iki ay içerisinde güney bölgelerimizde yaşanan orman yangınları, kuzey bölgelerimizde yaşanan seller nedeniyle ülke olarak çok zor günler geçirdik ve geçirmeyede devam ediyoruz. Hem ormanlarımıza, hem canlılara hem de vatandaşlarımızı, yaşam alanlarımızı kaybettik. Küresel ısınma artık insanlık için alarm vermektedir. Doğa bize artık durmamız gerektiğini bağıra bağıra, canımıza yakarak söylemeye başladı. Doğanın bu tepkisini dikkate alarak umarım doğal afetlerle ilgili daha ciddi önlemler alır ve kaybettiğimiz doğayı da tekrar yerine koyabiliriz.” diye konuştu.
ZORA VE KÖKEN ÖZLEMLE YÂD EDİLDİ
Fransız Edebiyatçı Montaigne’in “Dünyaya geldiğiniz gün bir yandan yaşamaya bir yandan ölmeye başlarsınız.” sözünü dile getiren Pehlivanlı, “29 Temmuz 2017 tarihinde odamızın 12 yıllık genel sekreteri çok değerli dostum, kardeşim Eczacı Sedat Zora’yı kaybettik. 4 Ekim 2020 tarihinde de odamızın 11 yıllık Başkanı Afyonkarahisar’ın ve eczacılık camiasının beyefendisi, hatırnazlığı ve cana yakınlığıyla insanların gönlünde yer edinen benim için öncelikle ağabeyim, sonra hocam, çok değerli meslek büyüğüm Eczacı K. Melih Köken’i bu dünyadan uğurladık. Hayat bir masala benzer uzunluğu değil iyi olup olmadığı önemlidir. Her ikisi içinde maalesef ki bu hayat uzun olmadı. Aslında iyi bir hayat yaşadılar ancak daha da yaşayacakları pek çok güzel şey vardı.” şeklinde konuştu.
2 MERHUM ECZACININ ARDINDAN DUYGU YÜKLÜ PAYLAŞIM
Merhum Eczacı Sedat Zora’nın mesleğine âşık bir eczacı olarak eczanesini kendisinin açıp kapattığını, her hastasıyla bil fiil kendisinin ilgilendiğini anlatan Pehlivanlı şunları kaydetti: “Sedat Zora meslektaşlarının her türlü işine gece gündüz koşturan bir kişiydi. Sedat, o uzun boyu ve heybetinin içerisinde bir çocuk barındıran, kahkasıyla çevresine neşe saçan bir dosttu. Sedat dürüst adamdı, harbi adamdı. Eğriye eğri, doğruya doğru derdi. Bir hatanız olduğunda lafı eğip bükmeden dost doğru yüzünüze söylerdi. İşte bu nedenle bu dünya da görüp görebileceğiniz en iyi dosttu, kardeşti. Vefat ettiğinde 14 aylık mutlu bir evliliği vardı. Bu dünyadan gittiğinde ruhumuzdan da bir parça kopararak gitti. Onunla hep güzel anılarımız oldu ve ömrümüzün sonuna kadar da o güzel anılarla Sedatımızı anmaya devam edeceğiz. Sedat gibi Melih ağabeyi de aslında herkes çok iyi tanıyor. İletişimi çok güçlü bir insan olması nedeniyle gerek Afyonkarahisar’da gerekse eczacı meslek örgütünde de çok iyi tanınan bir yöneticiydi. Toplantımızda bulunan herkesin Melih ağabeyin vefatına üzüldüğüne de eminim. Ancak onunla uzun zaman mesai harcayanlar olarak bizler onu sadece bir meslektaş bir başkan olarak değil, bir ağabey, bir dost, ailemizden biri olarak gördüğümüz için yaşadığımız duyguyu sadece üzüldük demekle anlatamam.” Toplantının genel kurul divanı Eczacı Müjgan Aydın’ın Başkanlığı’nda; Eczacı Adalet Özgün, Eczacı Emrah Ceylan ve Eczacı İbrahim Serim’den oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra yönetim kurulu faaliyet ve mali raporları okundu. Kurul raporları oylanarak ibra edildi.
PEHLİVANLI VE EKİBİ GÖREVE SEÇİLDİ
Dün Afyonkarahisar Eczacı Odası’nda 9.00-17.00 saatleri arasında yapılan seçim sonucu sandıktan seçime tek aday ve liste olarak katılan Alper Pehlivanlı ve ekibine sandıktan toplam 114 geçerli oy çıktı. TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeliklerine; Özlem Kılınçkaya, Hakan Demir, Bülent Eser, Ahmet Kürşat Sarı, Canan Atlı, Emre Helvacıoğlu seçildi. Haysiyet Divanı Üyeliklerine: Sevgi Özkara, Osman Çınar Durmaz, Mevlüt Er, Selçuk Gönüllü, Gülce Çubuk seçildi. Denetleme Kurulu Üyeliklerine: Sabri Özteke, Mehmet Necmi Erşan, Gonca Karakaya seçildi. Büyük Kongre Delegeliğine: Sabri Özteke, Alper Pehlivanlı, Özlem Kılınçkaya, Hakan Demir ve Bülent Eser seçildi.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Haber

Haber

Bakmadan Geçme