• Haberler
  • Genel
  • AFYONKARAHİSAR dünyaya tanıtılacak – Kocatepe Gazetesi

AFYONKARAHİSAR dünyaya tanıtılacak – Kocatepe Gazetesi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Hedeflerimiz doğrultusunda Afyonkarahisar daha da büyüyecek. Afyonkarahisar, dünyada termalin, sucuğun, kaymağın ve mermerin başkenti olacak ve bütün dünyaya tanıtılacak”http://m.kocatepegazetesi.com/”dedi � yılı için hedefler belirledik”Afyonkarahisar Marmara Dernekleri Federasyonu’nun (AF-YONMADEF) Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen dayanışma gecesinde konuşan Bakan Eroğlu, İSKİ Genel Müdürlüğü döneminde Afyonkarahisarlılara ait birkaç dernek olduğunu belirterek, ‘vatandaşların birbirine [&hellip]

AFYONKARAHİSAR dünyaya tanıtılacak

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Hedeflerimiz doğrultusunda Afyonkarahisar daha da büyüyecek. Afyonkarahisar, dünyada termalin, sucuğun, kaymağın ve mermerin başkenti olacak ve bütün dünyaya tanıtılacak”http://m.kocatepegazetesi.com/”dedi

“2023 yılı için hedefler belirledik”
Afyonkarahisar Marmara Dernekleri Federasyonu’nun (AF-YONMADEF) Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen dayanışma gecesinde konuşan Bakan Eroğlu, İSKİ Genel Müdürlüğü döneminde Afyonkarahisarlılara ait birkaç dernek olduğunu belirterek, ‘vatandaşların birbirine sahip çıkması, hangi görüşte olunursa olunsun beraber olmak’ gibi amaçlarla bu tür derneklerin artması gerektiğini söyledi. Federasyon’un, Afyonkarahisar’ın kültürünü Marmara Bölgesinde yaşatması gerektiğini ifade eden Eroğlu, ildeki sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumlarla Afyonkarahisar için hedefler belirlediklerini belirterek, şöyle devam etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”İlimiz için hem 2015 yılına dair hem de 2023 yılı için hedefler belirledik ve bunları gerçekleştirmek için hep beraber çalışmalıyız. Bütün vatandaşlarımızla hep beraber çalışarak Afyonkarahisarımız’ı Ege’nin incisi yapmayı hedefledik. Bu konuda inşallah Valilik sitesinde yaptığımız çalışmalar ve hedeflerimiz paylaşılacak. Hedeflerimiz doğrultusunda Afyonkarahisar daha da büyüyecek. Afyonkarahisar, dünyada termalin, sucuğun, kaymağın ve mermerin başkenti olacak ve bütün dünyaya tanıtılacak. İlimiz için çok şeyler yaptık ama yeterli değil. Özellikle son 7 yılda değerli hizmetler yapıldı. Ancak benim hayalimdeki Afyonkarahisar için yapılacak çok büyük hizmetler var.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
“Hizmette ayrım yapmadık”
Hedeflerinin Afyonkarahisar’ı barajlarla göletlerle sulama tesisleriyle bezemek olduğunu vurgulayan Eroğlu, ile 30 adet gölet yapma sözü verdiklerini ve bunun bir kısmını tamamladıklarını, su sıkıntısının giderildiğini ifade etti. İstanbul İkitelli’de yapılan Türkiye’nin en modern arıtma suyu tesisinin benzerini Afyonkarahisar’a da yaptıklarını söyleyen Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Artık ilimizde 2060 yılına kadar içme suyu sıkıntısı olmayacak. Afyonkarahisar’ın birçok ilçesine baraj yaptık ve Sinanpaşa ilçesindeki Kuruçay Barajı’nı çok kısa sürede bitireceğiz. Bu barajlar sayesinde bütün tarım topraklarını sulanabilecek”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
Emirdağ, Sandıklı ve diğer ilçelerin istediği barajların da en kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Hangi partiden olursa olsun hizmet konusunda hiçbir şekilde ayrım yapmadık”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. İlde geniş çaplı bir çevre temizliği operasyonu başlattıklarını bildiren Eroğlu, il merkezi başta olmak üzere bütün ilçelerden, beldelerden ve hatta köylerden toplanacak çöplerin dönüştürülmesi için “http://m.kocatepegazetesi.com/”Katı Atık Bertaraf Tesisi”http://m.kocatepegazetesi.com/” kurulduğunu, ne kadar dere varsa ıslah edildiğini kaydetti.
420 kilometre bölünmüş yol var”
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Afyonkarahisar’ı, suyuyla yoluyla çevresiyle bütün her yeri dahil 5 yıldızlı bir il haline getirmek istiyoruz”http://m.kocatepegazetesi.com/” diyen Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, temeli atılacak “http://m.kocatepegazetesi.com/”Zafer Havaalanı”http://m.kocatepegazetesi.com/”nın yapılma süresini 36 aydan 18 aya indireceklerini bildirdi.
İlden Ankara, Polatlı ve İzmir’e gidecek hızlı tren projelerinin başlaması için gerekli girişimlerde bulunacağını belirten Eroğlu, şöyle devam etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”İstanbul’dan Afyon’a gitmek eskiden bir meseleydi. 8 saatte gidemezdik. Ben geçenlerde bizzat gittim, 3 saat 20 dakika sürüyor. Yapılan tüneller ve yol çalışmalarına daha eklenecek çalışmalar var. Afyonkarahisar’ı birçok ille mo-dern yollarla bağladık. Şu an ilimizde 420 kilometre bölünmüş yol var. Bizim yaptıklarımıza başkalarının hayalleri bile yaklaşamaz. Hastane ihtiyacımız vardı. İnşallah en kısa zamanda 400 yataklık eğitim ve araştırma hastanemiz açılacak. TOKİ’nin projeleri devam ediyor ve istenilirse ilçelerimize bile TOKİ’yi götüreceğiz.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’ı kongre merkezi haline de getirmek istediklerini, bu ilin tarihinde yapılmamış hizmetlerin yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu’na, Afyonkarahisarspor atkısı hediye edildi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AFYONMADEF Başkanı İlyas Seçen’in de birer konuşma yaptığı gecede, Belediye Folklor Ekibi ile yerel sanatçıların yanı sıra Sümer Ezgü de sahne aldı. Dayanışma Gecesine, CHP İstanbul Milletvekili Sacit Yıldız, MHP Afyonkarahisar eski Milletvekili Müjdat Kayayerli, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, Afyonkarahisar ilçe belediye başkanları ve çok sayıda Afyonkarahisarlı katıldı.

Bakmadan Geçme