• Haberler
  • Sağlık
  • Afyonkarahisar Devlet Hastanesindeki PET/CT Cihazı Görüntüleme Sorunu Çözüldü

Afyonkarahisar Devlet Hastanesindeki PET/CT Cihazı Görüntüleme Sorunu Çözüldü

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde PET/CT taramalarına ait bazı görüntü kayıtlarının sistemde eksik olduğu iddiaları üzerine Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Kocatepe Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’a yaptığı açıklamada, konuyla ilgili soruşturmanın tamamlandığını ve sistemde gerekli düzeltmelerin yapıldığını belirtti.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesindeki PET/CT Cihazı Görüntüleme Sorunu Çözüldü

“FİRMA HATASINI KABUL ETTİ, GEREKLİ DÜZELTMELER YAPILDI”
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde PET/CT ünitesinde hastalara ait görüntülerin eksik olduğu iddialarına ilişkin süreci anlatan Korkmaz, şu bilgileri verdi:

“PET/CT ünitesinde hasta filmlerinin sisteme eksik yüklenmesi konusundaki iddialarla ilgili gerekli soruşturmalar yapılmış olup, hatanın PET/CT firmasından kaynaklandığı tespit edilirken firmada hatalı olduğunu kabul etmiştir. Sistemde gerekli düzeltmeler sağlanmıştır. Geriye dönük belirli bir aya kadar olan filmlerle ilgili problem çözülmüş olup, diğer filmlerinde çoğunun sistemde olduğu tespit edilmiştir. Konuya ilişkin incelemeler özenle devam etmektedir.”

Afyonkarahisar Devlet Hastanesindeki PET/CT Cihazı Görüntüleme Sorunu Çözüldü

“HASTALARA CD VERİLDİ, ARŞİVDE KAYITLAR TUTULUYOR”
Eksik görüntü kayıtları nedeniyle hastaların takibinde bir sorun yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin soruya yanıt veren Korkmaz, hastaların tetkik CD’lerinin kendilerine teslim edildiğini söyledi.

Müdür Korkmaz, “Hastalara çekim sonrası tetkik CD’leri verilmiş olup, almayan hastaların CD’leri arşivimizde tutulmaktadır. Sisteme yüklemede eksiklik olmaması için hastaların filmlerinin takibi yapılmaktadır. Eksik filmlerin tespiti ve herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için de gerekli taramalar yapılarak önlemler alınmakta olup, konunun yakından takibi sağlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Korkmaz, hasta takibinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli kontrollerin sürdüğünü ve hastaların mağdur edilmemesi adına çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.
 

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme