• Haberler
  • Genel
  • ‘Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda’ projesi imzalandı

‘Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda’ projesi imzalandı

http://m.kocatepegazetesi.com/

İçişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği arasında ‘İllerimiz AB’ye hazırlanıyor Projesi’ protokol imza töreni Gölbaşı’ndaki Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nde gerçekleştirildi

Protokolü imzaladılar
‘Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda’ isimli proje nedeniyle Protokol imza törenine İlimizi temsilen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol ile Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Koordinatörü Hüseyin Oğuz katıldılar. Törende Afyonkarahisar’da ilk ve orta dereceli okullarda proje kapsamında oluşturulacak Avrupa Birliği kulüplerinin örnek projeler olduğu vurgulandı. Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, bu konu nedeniyle Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür etti.
Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış ve projeyi kazanan 25 ilin Valileriyle Vali Yardımcılarının katıldığı törende konuşan İçişleri Bakanı Osman Güneş, AB sürecinde yaşanan geçici tıkanmalarla küçük sorunların süreci yavaşlatmasına ve şevklerini kırmasına izin verilmemesini istedi.
Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde son yıllarda çok önemli adımlar atıp, hatırı sayılır mesafe kat ettiğini belirten İçişleri Bakanı Osman Güneş, AB Bakanlığı’nın kurulmasının da çok önemli olduğunu kaydetti. Gerçekleştirdikleri kapsamlı siyasi reformlar ve yasal değişikliklerle Türkiye’nin daha şeffaf, demokratik ve saygın bir ülke konumuna geldiğini belirten Güneş, AB ile zorlu bir müzakere sürecinin yaşandığını kaydetti. Katılım müzakerelerinin zorluğuna rağmen sürecin tam üyelikle sonuçlanması yönündeki kararlılıktan hiçbir şeyin eksilmediğini de belirten Bakan Güneş, 35 müzakere faslından 20 faslın İçişleri Bakanlığının sorumluluk alanına girdiğini, bunlardan ikisinin doğrudan bakanlığını ilgilendirdiğini söyledi. Özellikle insan hakları konusunda ciddi ilerlemeler kaydedildiğini de belirten Güneş, “Halkımızın günlük hayatında belli rahatlıkları, kolaylıkları ve özgürlükleri sağlayan düzenlemeler yapılmaya devam etmektedir. Reformlara mevzuat değişiklikleri, öncelikle kendi insanımız için yapılan düzenlemeler ve yenilikler, aynı zamanda ülkemizin AB sürecine olumlu katkılar sağlamaktadır” dedi. Bakan Güneş ile Bakan Bağış, ‘İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı’ kapsamında işbirliği protokolünü imzaladı. Daha sonra AB Genel Sekreter Vekili Büyükelçi Haluk Ilıcak ile projesi kabul edilen 25 ilin valileri de iş birliği protokolü imzaladı. İmza töreninden sonra aile fotoğrafı çektirildi.
“Eninde sonunda
müzakereleri bitiririz”
Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış ise AB sürecinin bazen yavaşlayıp, bazen de hızlandığını belirtirken, “Ancak önünde sonunda, diğer bütün ülkeler gibi biz de müzakereleri bitiririz” dedi. Bağış, 81 ilin 79’unun projeye başvurmasının, illerin AB’ye verdiği önemi gösterdiğini de belirtirken, Türkiye’nin başvuru tarihe göre bugün çok daha güçlü, müreffeh, demokratik ve şeffaf olduğunu, ancak kat edilmesi gereken yolların bulunduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme