• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar Belediyeler Birliği kurulacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyeler Birliği kurulacak – Kocatepe Gazetesi

Sosyal adalet, istihdam ve şehircilik Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı FatihÇetinkaya, Afyonkarahisar'ın gelişimini sağlayacak, kent bilincini yerleştirecek öncelikli projelerini, basın toplantısıyla açıkladı. Çetinkaya, projelerinin sosyal adalet, istihdam ve şehircilik üzerine kurulu olduğunu belirtti Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Çakmak Marble Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla, Afyonkarahisar için öncelikli projelerini açıkladı. [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyeler Birliği kurulacak

Sosyal adalet, istihdam ve şehircilik

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih
Çetinkaya, Afyonkarahisar’ın gelişimini sağlayacak, kent bilincini yerleştirecek öncelikli projelerini, basın toplantısıyla açıkladı. Çetinkaya, projelerinin
sosyal adalet, istihdam ve şehircilik üzerine kurulu olduğunu belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Çakmak Marble Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla, Afyonkarahisar için öncelikli projelerini açıkladı. Sosyal adalet, istihdam ve şehircilik üzerine kurulu projelerin Afyonkarahisar için önemli gelişmeler sağlayacağını söyleyen Çetinkaya, “1 Nisan’dan sonra bambaşka bir Afyonkarahisar olacak” dedi. Çetinkaya, yollardaki otoparkların ortadan kaldırılacağını, ulaşımın bu yöntemle rahatlayacağını belirtti.
HALK YÖNETİCİYİ GÖRMEK İSTİYOR
30 Mart 2014’teki yerel seçimlerin ardından toplumun her kesimiyle istişare ederek Afyonkarahisar’ı yöneteceğini söyleyen Fatih Çetinkaya, “Halk sizden çok bir şey istemiyor. Halk, derdinin dinlenilmesini, muhatap alınmayı, yöneticilerin de etten, kemikten, kendisi gibi bir insan olduğunu görmek istiyor” diye konuştu. Belediye Başkanı olması durumunda hiçbir tarım arazisinin imara açılmayacağı sözünü veren Çetinkaya, büyükşehirlerde Afyonkarahisar Tanıtım-Danışma Büroları’nın açılacağını söyledi.

ÇETİNKAYA’NIN ÖNE ÇIKAN PROJELERİ
İşte Çetinkaya’nın basın toplantısıyla açıkladığı projeler:

-Özdilek-Maliye-Müze ve Çevre Yolu’na köprülü kavşak
-Modern yaya geçitleri
-Yoksul kesime ucuz kömür yerine jeotermal ısı
-Biyoenerji üretim tesisi
-Ekmekte fiyat indirimi
-Su faturasının toplamında yüzde 50 indirim
-Teknolojik sera
-Kentsel dönüşüme vatandaş rızası
-Mahalle meclisleri
-Kent Müzesi

-Kocatepe Panoraması
-Bedesten ve çevresine düzenleme
-Afyonkarahisar Otantik Kültür Merkezi
-Merkezi bir yerde vatandaşlara yönelik sosyal donatı
-İhtiyaç sahibi vatandaşlara, içinde para yüklü Hilal Kart
-Halkın ihtiyacına cevap verecek toplu konut
-Vefat ardından taziyelerin kabul edileceği Taziye Evi
-Atık yağların dönüşümü için kampanya
-Enerji üretecek Güneş Tarlası
-Afyonkarahisar Belediyeler Birliği

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, 30 Mart yerel seçiminde başarılı olması hâlinde il genelinde Afyonkarahisar Belediyeler Birliği kuracağını söyledi. Çetinkaya, “Böyle bir gücün önünde kimse duramaz” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, öncelikli projelerini dün Çakmak Marble Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Afyonkarahisar’ın Kocatepe, Frig Vadisi gibi bir çok zenginliğinin olduğunu, ancak çeşitli engellerle bu zenginlikleri yeteri kadar tanıtamadıklarını belirtti. Çetinkaya, “Ben Belediye Başkanı mı seçiliyorum, yoksa Vali mi? Bu soruyu sormak hakkınız. Ben elbette Belediye Başkanlığı’na adayım. Seçildiğim takdirde Afyonkarahisar Belediyeler Birliği’ni kuracağım. Böyle bir gücün karşısında kimse duramaz. Belediyeler Birliği’ni kurduğumuzda, Frig Vadisi’ni de, Kocatepe’yi de iyi bir şekilde tanıtmak için fırsatımız olacak” dedi.
PANORAMA YAPILACAK
Kocatepe Panoraması’nın yıllardır yapılmadığına dikkat çeken Fatih Çetinkaya, “Protokolün katılımıyla, bir kaç fotoğraf koymakla Panorama olmaz. Eğer öyle yapılacaksa, ben bir sürü fotoğraf koyabilirim. Panorama dediğiniz zaman, Büyük Taarruz’u hissedeceksiniz. Bir taraftan askerlerin fotoğrafları içinde gezerken, bir taraftan Mustafa Kemal Paşa’nın sesini duyacaksınız. Biz Kocatepe Panoraması’nı, şehrin tarihini de tanıtabileceğimiz bir bölgeye yapacağız” diye konuştu.
5 YIL ÖNCE, 5 YIL SONRA PAZAR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın “Pazar yerini ayağınıza getirdik” söylemlerini eleştiren Çetinkaya, “Her 5 yılda bir mahalli seçimler yapılır, bu seçimlerde projeler açıklanır. 5 yıl önce de şu anda yürütme elinde olan belediye yönetiminin vadettiği ama hayata geçiremediği projeden bahsetmek isterim. Ulaşım ve trafik projeleri yapılmadı. Trafik akışı projeleri yapılmadı. Otopark projeleri kısmen yapıldı. Görüntü kirliliği projeleri vardı, keşke yapılmadan kalsaydı. Pazar taşınacak denildi, 5 yıl önce pazarla geçirdik seçimi, 5 yıl sonra tekrar pazarla geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.
KENTİN ADI BİLE
AYNI KARAKTERDE YAZILMALI
Afyonkarahisar’ın önemli bir vizyona ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, “Bir vizyonumuzun olması lazım. Bizim vizyonumuz, milli ve manevi değerleri koruyarak, ülkemizdeki tüm yerel yönetimlere örnek olacak kentleşme projesidir. Bunun olmazsa olmazı da markalaşmadır. Siz ne kadar iyi işler yaparsanız yapın, markalaşmalısınız, marka şehir olmalısınız. Birkaç cümle ile nasıl markalaşacağınızı ifade etmek olmaz. Afyonkarahisar yazısı bile her mamülde aynı karakterde yazılmalı, sizin şehrinizin bir tescili olmalı” diye konuştu.
ŞEFFAFLIK SÖZÜ VERDİ
30 Mart seçimlerinde başarılı olması hâlinde şeffaflık sözü veren Çetinkaya, “Afyonkarahisar Belediyesi’nin 3 aylık gider kalemlerini, ne harcandığını internet üzerinden yayınlayacağız. Şeffaf belediyeciliği göstereceğiz. Ortak akıl ve tam katılım modeliyle yönetimi başaracağız. Danışma Meclisleri’nin bunu sağlayacağına eminim” dedi.
TRAFİK SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK?
Her Afyonkarahisarlının trafikten şikayet ettiğini hatırlatan Çetinkaya, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar’da herkesin mutabık kaldığı problemimiz trafiktir. Biz Özdilek’e nasıl köprülü kavşak yapılacağını göstereceğiz. 4 kavşak noktasında kesinleştirilmiş projemiz var. Özdilek, Maliye, Müze ve Çevre Yolu’nda köprülü kavşak yapacağız. Çevre Yolu üzerinde ihtiyaç halinde 3 tane daha köprülü kavşak yapacağız. Mevcut yolların yüzde 50’si otopark olarak kullanılıyor. Biz otopark olarak kullanılan kısmı trafiğe açarsak, mevcut trafik sıkışıklığını açmış oluruz. Bunu otopark olarak belediye kullanmaktadır. Bu hukuki değildir. İki komşu ilimizle ilgili Danıştay kararları açık ve nettir. İki kaldırım arasındaki yol, sokak dekorasyonu değil, umumi alandır. Siz bunu insanlara satamazsınız.”
CUMHURİYET KENT MEYDANI’NA YENİLİK
Cumhuriyet Kent Meydanı Projesi’nin devam ettirileceğini anlatan Çetinkaya, “Yollara park eden araçları nerelere alacağız? Bahsedilen otoparklar yapılmadı. Şehir merkezine yabancı gelen bir hanıefendi, lavabo ihtiyacını nerede karşılayacaktır? Şehir merkezinde bir hanımefendinin girebileceği bir lavabo bilmiyorum. Otopark yapacağımızı vadetmişiz. Cumhuriyet Meydanı projesini devam ettireceğiz, ama revizyona tabi tutulacak. O projenin Han Önü, Mecidiye, Gazlıgöl Caddesi girişleri belli değil. Bu etüd yapılacak, jeoloji biliminin müsaade ettiği şekilde hem mescid, hem otopark, hem lavabo gibi insanların yararlanacağı sosyal donatı alanı yapılacak” dedi.
TEMİZ ENERJİ ÖZENDİRİLECEK
Afyonkarahisar’ın jeotermal, bioenerji ve güneş kaynaklarını iyi değerlendireceklerini belirten Çetinkaya, “Hava kirliliğinde ikinci il olmuşuz. Milyonların yaşadığı metropol müyüz biz? Hayır. Bu utanç vesilesidir. Bunun için en iyi önlem, jeotermal bir kaynak var, bunu kullanacaksınız. Seçim zamanı kalitesiz kömürleri insanlara dağıtmayacaksınız. İnsanların evlerine AFJET bağlayacaksınız, faturaları ya almayacaksınız, ya da az bir meblağ alacaksınız. Şehrin merkezinde, Mecidiye’de jeotermalin olmaması büyük bir mizah konusudur. Uzaktaki çiftliklerle birlikte yapılan çalışmaların ardından bioenerji üreteceğiz. Baz istasyonlarının da uygun ve insan sağlığını en az etkileyecek bir yere çekilmesini sağlayacağız. Çöpün toplanmasının denetlenmesini sağlayacağız. Atık yağı, kaynağından toplayacağız. Ayrıca güneş tarlası projemizle önemli bir enerji üretimi gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Çetinkaya, jeotermal alanda reenjeksiyon kuyularının denetiminin yapılacağının sözünü verdi.
TARIM ARAZİLERİ İMARA AÇILMAYACAK
Tarım arazilerinin imara açılmayacağını vadeden Fatih Çetinkaya, Afyonkarahisar’a bağlanarak köy vasfını yitiren mahallelerle ilgili de “Biz göreve geldiğimizde hiçbir tarım arazisini imara açmayacağız. Tarım arazisini imara açarsanız, bir insanı katletmekle eşdeğerdir. Tarım topraklarına her şeyden çok ihtiyacımız var. Biz şehrimizin etrafındaki yeni mahalle olan köylere rant kuleleri diktirmeyeceğiz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Ekmek ve suya indirim

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, ekmek fiyatları ve su faturalarında indirime gideceğini belirtti

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, göreve gelmesi hâlinde ekmek ve su fiyatlarında indirim yapılacağını belirtti. Çetinkaya, “Sağduyulu fırın esnafıyla maliyet hesabı yaptık, 50 kuruştan ekmeğin satılabileceğini bu ahvalde bile kâr elde edilebileceğini gördük. 5 yıl önce buğday fiyatları daha yüksekti, ama şimdi daha düşük. Neden indirim yapmadınız? Mahallelerde ekmek fırınları yapılacak” dedi.
FATURALAR YÜZDE 50 AZ OLACAK
Çetinkaya, su faturalarının vatandaşların tepkisiyle karşılaştığını hatırlatarak “20 metreküpe kadar olan su fiyatlarında zam olmamıştır. Bu doğrudur. 5 yıl önce ödediğiniz su faturalarının 3 katı fatura ödüyorsunuz. Vatandaşın cebinden ne kadar çıkıyor, buna bakmak lazım. Allah nasip ederse, su faturalarının toplamında yüzde 50 indirim öngörmekteyiz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Çetinkaya: “Afyonkarahisar’ı markalaştırma çalışmaları sırasında turizm eğitimlerinin verilmesini de sağlayacağız. İnsan altyapısı hazırlamamız lazım. Gençlerimizin değerlendirilmesi noktasında Benim De Bir Mesleğim Olsun projesini uygulayacağız. Afyonkarahisar’da istihdamın garanti olacağı bir projeyi sunuyorum. Teknolojik sera projesi. Antalya’da seralara bir virüs illeti muhatap oldu. Antalyalı yatırımcılar kendilerine uygun bölge aradılar. Ben Bozhüyük Belediye Başkanı iken ajandamda ulusal boyutta 18 firma var. Bir dekar alanda 1 buçuk kişinin istihdam edildiği bir proje. 50 dekar alanda 75 kişi istihdam etmek zorundasınız.”

Çetinkaya: “Büyükşehirlerde Afyonkarahisar Danışma Bürosu kurulacak. Afyonkarahisarlı olup da Ankara, İstanbul ve İzmir’e giden ihtiyaç sahibi kişilerin elinden tutacak. O illere giden işadamlarına yol gösterecek. Ayrıca ilimizi tanıtıcı fuarlar takip edilecek.”

Çetinkaya: “Birçok ilde kentsel dönüşümde 2’nci etaplar başladı. Biz kentsel dönüşüm deyip 1 tane bina yıktık. Seçim geliyordu. Vatandaşın gayrimenkulunu yıkacaksınız, haklarını teslim edeceksiniz. 100 liralık yere, 120 liralık yer vermek gayet mümkün. 2 katlı binayı yıkıp 10 katlı bina yapıyorsunuz. Bu durumda size para kalıyor. Kentsel dönüşüm bizim işimiz. Biz halkımızla birlikte yıkacağız, birlikte yapacağız. Binaları yıkarken kurban keseceğiz.”

Çetinkaya: “Belediye’nin yardımları Elma-Armut Dernekleri ile yapılmayacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Hilal Kart dağıtacağız. Vatandaş, makarna değil, belki elbise alacak.”

Bakmadan Geçme