• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar basını, tarih biliminin kıskacına alındı

Afyonkarahisar basını, tarih biliminin kıskacına alındı

Afyonkarahisar basın ve kültür hayatının önde gelen simalarından, Kocatepe Gazetesi kurucularından İbrahim Küçükkurt üzerine Tarih Semineri Paper Çalışması hazırlandı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Sibel Menter tarafından aynı fakültenin öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Turan Akkoyun'un danışmanlığında Tarih Metodolojisi kuralları dahilinde kaleme alınan çalışma daha sonraki hacimli ve kapsamlı çalışmaların ilk işareti özelliği [&hellip]

Afyonkarahisar basını, tarih biliminin kıskacına alındı

Afyonkarahisar basın ve kültür hayatının önde gelen simalarından, Kocatepe Gazetesi kurucularından İbrahim Küçükkurt üzerine Tarih Semineri Paper Çalışması hazırlandı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Sibel Menter tarafından aynı fakültenin öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Turan Akkoyun’un danışmanlığında Tarih Metodolojisi kuralları dahilinde kaleme alınan çalışma daha sonraki hacimli ve kapsamlı çalışmaların ilk işareti özelliği de taşıyor

Çalışmayı kaleme alan genç araştırmacı Sibel Menter proje hakkında bilgiler verdi. Menter, “Benim İbrahim Küçükkurt ve hayatını tanımam çok ilginç oldu. Seminer çalışmasına başlarken ne ile karşılaşıp neler yapabileceğim hakkında hiçbir fikrim yoktu. Şanlıurfa’dan Afyonkarahisar’a gelmiş bir kişi ve öğrenci olarak kendi bilgilerim ve çalışmalarıma başladım. AKÜ’de okuyan diğer öğrenciler gibi benim de kulağıma hiç aşina olmadığım bir isim geldi. Araştırmalarım ve her yeni adımım sonucunda İbrahim Küçükkurt ve Afyonkarahisar hakkında hiç duymadığım konularla karşılaştım. Afyonkarahisar Basın Tarihi’nde nasıl bir yere sahip olduğunun farkına vardım. Onun çevresinin büyüklüğü ile tanışıp kaynaşma fırsatı buldum. Her farklı kişinin İbrahim Küçükkurt ve onun yapılarından izler taşıdığını ve onunla ilgili anılarla dolu olduğunu gördüm. Konuyla ilk karşılaşmamda sadece iyi not alma çabası içerisindeydim. Onu tanıdıkça, ne derece etkin bir kişilik olduğunu gördükçe tek çabam onu tüm öğrencilere tanıtmak oldu. Onun da katkılarıyla kurulan bir üniversitede okuyup, Afyonkarahisar, Türkiye hatta Kıbrıs’ta bile birçok kişinin tanıdığı bir şahsiyete aşina olmamam bana hüzün verdi. İleride yapılması muhtemel bir tez ya da herhangi bir çalışmada tekrar bulunmak benim için bir gurur ve sevinç olacaktır. Çalışmamda bana destekleri olan ve röportajlarıyla katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Danışman öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Turan Akkoyun ise “1994 yılından beri şehrin basın tarihi üzerine çeşitli kulvarlarda sürdüğümüz çalışmalar elimizde olmadan, 1997 yılında Türk milletinin geleceğini yok eden gelişmeler yüzünden kesilmek zorunda kalmıştı. 2012 yılındaki Afyonkarahisar Basın Tarihinin simgelerinden Mehmet Saadettin Aygen’in hayatı ve eserleri çalışmamızın yayınlanmasından sonra şehrin bir başka basın sembolü diyebileceğimiz İbrahim Küçükkurt’a dair bir dizi çalışma başlattık. Bunlardan somut olarak ilk elimize gelen bu çalışma olmuştur. Kamuoyunun takdir edeceği gibi Küçükkurt sadece basın mensubu kimliği ile ortaya çıkmamaktadır. Röportajlara dayalı bu çalışma büyük hedeflerin ilk adımı kabul edilmelidir.” dedi.
Genç araştırmacı Sibel Menter’in gerçekleştirdiği bu çalışmada röportaj yaptığı bazı isimler şöyle: Prof. Dr. Mustafa Solak, Burhanettin Çoban, İbrahim Yüksel, Kadir Altunkaya, Sezer Küçükkurt, Neriman Küçükkurt, Halil İbrahim Kocaerkek, Ramazan Hüseyin Biçer. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme