• Haberler
  • Gündem
  • Afyonkarahisar Baro Başkanı Göktürk Mazbatasını Aldı

Afyonkarahisar Baro Başkanı Göktürk Mazbatasını Aldı

Afyonkarahisar Barosu'nda seçimin galibi olan Av. Melehat İpek Yılmaz Göktürk, düzenlenen törenle mazbatasını teslim aldı.

Afyonkarahisar Barosu’nda ilk kez 3 adaylı geçen seçimin galibi olan Av. Melehat İpek Yılmaz Göktürk, bugün düzenlenen tören ile mazbatasını teslim aldı ve yeni görevine başladı. Devir teslim töreninde önceki başkan Av. Turgay Şahin meslektaşını kutladı.

Afyonkarahisar Baro Başkanı Göktürk Mazbatasını Aldı

“14 YILDA, HUKUK ORDUSU NEFERLERİ OLARAK ADALETE HİZMET ETTİK”

Afyonkarahisar Barosu Eski Başkanı Av. Turgay Şahin, devir teslim töreninde yaptığı konuşmasında Afyonkarahisar Barosu’nun 14 senede aynı amaç doğrultusunda adalete hizmet ettiklerini açıkladı. Av. Turgay Şahin sözlerine şunları ekledi: “Bugün güzel ve duygusal bir tören icra ediyoruz. 14 yıl bu makamda meslektaşlarımla, hukukun üstünlüğüne hizmet vermeye çalıştım. Afyonkarahisar Barosu olarak bu sürede yekpare, yekvücut ve aynı amaca kilitlenmiş, hukuk ordusu neferleri olarak adalete hizmet ettik.

Afyonkarahisar Baro Başkanı Göktürk Mazbatasını Aldı

Bu mücadeleyi, bugün başkanlık seçimlerini kazanan, mazbatasını alan İpek hanımla birlikte yaptık. Defalarca aynı ekipte, aynı yönetim içinde bu mücadeleyi verdik. Ben çok mutluyum. Çünkü birlikte çalıştığımız, bu işi birlikte öğrendiğimiz arkadaşıma, tecrübeli ve bu konuyu bilen bir meslektaşıma bu makamı devrediyorum.” dedi. 

Afyonkarahisar Baro Başkanı Göktürk Mazbatasını Aldı

AFYONKARAHİSAR BAROSU SESSİZ KALAN DEİL, SESİNİ YÜKSELTEN BARO OLMUŞTUR

Av. Turgay Şahin, Afyonkarahisar Barosu’na başkanlık yaptığı 14 yıl boyunca, Afyonkarahisar Barosu’nun her zaman haklının yanında olduğunu vurguladı. Av. Turgay Şahin: “Ben eminim, Afyonkarahisar Barosu, tarihinde hep haklının yanında, mazlumun yanında, haksızın karşısında olmuştur. Siyasi iktidarın ya da muhalefetin ne söyleyeceğine bakmadan ve düşünmeden hakkı söylemiştir, doğrusunu söylemiştir. Hukuka uygun olanı ifade etmiştir.

Afyonkarahisar Baro Başkanı Göktürk Mazbatasını Aldı

Sessiz kalan değil, sesini yükselten baro olmuştur. Tüm hukuki çalışmalarda 81 baro içinde en çok katkı sağlayan en çok fayda üreten ve en çok belge üreten baro olmuştur. Bu geleneği İpek başkanımın görev süresinde de devam edeceğini, bugüne kadar konulan çıtanın daha da yükseğe çıkacağını düşünüyorum. Ekibine ve kendisine başarılar diliyorum. Afyonkarahisar Barosu’na, adalet camiasına, adalet düşüncesine hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” dedi. Av. Turgay Şahin sözlerinin ardından yeni baro başkanı Av. Melehat İpek Yılmaz Göktürk’e çiçek takdim etti.

Afyonkarahisar Baro Başkanı Göktürk Mazbatasını Aldı

GÜZEL BİR DEMOKRASI YARIŞI YAŞANDI

Afyonkarahisar Barosu yeni başkanı Av. Melehat İpek Yılmaz Göktürk, 14 yıl boyunca verdiği hizmetlerden dolayı Av. Turgay Şahin’e teşekkür etti. Av. Göktürk: “Ben de baromuza 14 yıl boyunca emek veren, daha önce de yönetim kurulu üyeliği geçmişi olan ve 14 yıl baro başkanlığı yapan, sayın Turgay Şahin’e huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Afyonkarahisar Baro Başkanı Göktürk Mazbatasını Aldı

Emekleriniz için çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Afyonkarahisar Barosu Başkanı Av. Melehat İpek Yılmaz Göktürk sözlerinin ardından eski başkan Av. Turgay Şahin’e plaket takdim etti. Plaketin ardından Av. Turgay Şahin, davetinden ve devir teslim törenini organize etmesinden dolayı Afyonkarahisar Barosu Başkanı Av. Melehat İpek Yılmaz Göktürk ve ekibine teşekkür ederek, yeni görevlerinde başarılar diledi.

Bakmadan Geçme