• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar, Bakü'de tanıtılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar, Bakü'de tanıtılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar'ın Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de tanıtılacağını söyledi Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl İdare Şube Başkanları toplantısında sunum yaptı. Solak, Afyonkarahisar'ın tanıtımı için Bakü Büyükelçiliği ile temas kurduklarını, olumlu sonuç aldıklarını belirtti. Solak, 'Kasım'ın 28-30'unda Bakü Büyükelçiliği bize bir talepte bulundu. Afyonkarahisar'ın Tanıtım Günleri adına [&hellip]

Afyonkarahisar, Bakü’de tanıtılacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar’ın Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de tanıtılacağını söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl İdare Şube Başkanları toplantısında sunum yaptı. Solak, Afyonkarahisar’ın tanıtımı için Bakü Büyükelçiliği ile temas kurduklarını, olumlu sonuç aldıklarını belirtti. Solak, “Kasım’ın 28-30’unda Bakü Büyükelçiliği bize bir talepte bulundu. Afyonkarahisar’ın Tanıtım Günleri adına bir tanıtım beklentisi içindeler. Bakü Büyükelçiliği organize edecek. Hastanelerimiz, otellerimiz, Valiliğimiz stant açarak Bakü merkezli Türk Cumhuriyetleri’ne bir tanıtım günü yapacağız. Artık şehirler bunu yapmaya başladı. Haftaya bununla ilgili görüşmelerimizi yapacağız” dedi.
40 BİN ÖĞRENCİ KAPASİTESİ
37 bin mevcut öğrenci, 4 bine yakın ek kontenjanla 40 bin öğrencilik bir üniversite hâline geldiklerini belirten Solak, “Jeotermal ile ilgili arzu edilen her çalışmayı yapabiliriz. Gıda konusunda haşhaşa ve belli ürünle öncelik vereceğiz. Manda sütü üzerinden yeni ürünlerin ya da kombine ürünlerin üretilmesini istiyoruz. Ulusal ve uluslar arası kaynaklardan daha fazla yararlanmak için Proje Destek Birimi kurduk, geliştireceğiz” diye konuştu.
İKİ KÖYÜN ÜNİVERSİTE
GİRİŞİ KAPANACAK
Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nün iki köyle bağlantılı olduğunu, bu köylerle ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını hatırlatan Solak, “İki köyle irtibat halindeyiz. Biri Erenler Köyü, diğeri Bayatçık Köyü. Gelişen şartlar nedeniyle kampusümüzün güvenliğini sağlamak zorundayız. Bayatçık’ın yolunu Hukuk Fakültemizin arkasına alıyoruz. O nedenle bir ay içinde kampus içinde ulaşımı kapatacağız. Sayın Valim talimat verdi. Erenler Köyü’nde de bizden giriş 1 ay içinde kapanacak” ifadelerini kullandı.
MİNİBÜSLERE EĞİTİM ŞART
Solak, şehiriçi ulaşımda da bazı minibüs şoförlerinin olumsuz davranışlar sergilediğini belirterek “Minibüslerimiz bir kısmındaki şoförlerimizden sıkıntı var. Kaba davranma konusunda sıkıntı var. Meslek içi eğitim verilebilir. Bazı şoförlerin öğrencilere ‘Burada okunmaz’ dediği belirtildi. Buna katkıda bulunmalıyız” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme