• Haberler
  • Gündem
  • 'Afyonkarahisar adına gurur duydum' – Kocatepe Gazetesi

'Afyonkarahisar adına gurur duydum' – Kocatepe Gazetesi

'Türkiye’nin En Büyük Yumurta Üreticisi Afyonkarahisar’dan' teması ile Afyonkarahisar Valiliği’nin himayelerinde, Evrenkaya Köyüm Yumurta İşletmesinin katkıları ile başkent Ankara’da düzenlenen, Dünya Tavukları ve Yumurtaları Sergilerini, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ziyaret etti.'AFYONKARAHİSARLIOLARAK GURUR DUYDUM'Düzenlenen sergi projesi hakkında organizasyonunun Ankara etabını gerçekleştirilmesini sağlayan, Evrenkaya Köyüm Yumurta Yönetim Kurulu Başkanları H. Sait Evrenkaya ve Abdullah [&hellip]

“Türkiye’nin En Büyük Yumurta Üreticisi Afyonkarahisar’dan” teması ile Afyonkarahisar Valiliği’nin himayelerinde, Evrenkaya Köyüm Yumurta İşletmesinin katkıları ile başkent Ankara’da düzenlenen, Dünya Tavukları ve Yumurtaları Sergilerini, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ziyaret etti.
“AFYONKARAHİSARLI
OLARAK GURUR DUYDUM”
Düzenlenen sergi projesi hakkında organizasyonunun Ankara etabını gerçekleştirilmesini sağlayan, Evrenkaya Köyüm Yumurta Yönetim Kurulu Başkanları H. Sait Evrenkaya ve Abdullah Evrenkaya’dan sergi hakkında geniş bilgi alan Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Bir Afyonkarahisarlı olarak, böylesine değişik ve ilginç bir sergi projesinin, ilimiz uhdesinde, İlimizin tanıtımı odaklı oluşturulmasından ve Afyon Valiliğimizin himayelerinde, geniş bir kitleye ulaştırılmasından gurur duydum. Bu noktada, başta Afyonkarahisar Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz ve Ankara Sergisinin düzenlenmesine katkı sağlayan ve bizleri bu güzel sergiyi görmemiz için davet eden, Evrenkaya Ailesine ve bu güzel projeyi hayata geçiren değerli insanlara Tarım ve Orman Bakanlığı olarak teşekkür ediyoruz.” dedi.
“ZİYARETÇİLERİN İLGİ
YOĞUNLUĞU SEVİNDİRİCİ”
Bakan Yardımcısı Özkaldı, sergi ziyareti esnasında, Dünya Tavukları ve Yumurtalar Sergisi koleksiyonunu hayranlıkla birlikte dikkatle incelediğini, büyük bir emekle oluşturulan koleksiyonun tümüne bakıldığında elde edilen başarının ilgili Bakanlık olarak kendilerini de mutlu ettiğini ifade etti. Özkaldı, Yaradan tarafından başlı başına mucize ile donatılan yumurtanın, bir başka mucizesinin aslında çeşitlerindeki farklılarda olduğunu bu sergide açıkça görülebileceğini belirtirken, sergi projesiyle birlikte toplumsal anlamda yumurta tüketimine değerli katkılar sağlanacağına inandığını, çok özel bilgilerle zenginleştirilen serginin ziyaretçi ilgisinin şaşırtıcı oranda yüksek olmasının sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.
“IRAK’A İHRACAT DURDU,
SIKINTI BÜYÜK”
Sergi ziyareti esnasında, Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’ya yumurta sektörü ile ilgili bilgi veren Evrenkaya Köyüm Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı ve Afyonkarahisar Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı H.Sait Evrenkaya ise yaklaşık 1 aydır Irak’a yapılan Yumurta İhracatının durduğunu, bu nedenle sektörün sıkıntı yaşadığını belirtti.
H. Sait Evrenkaya, “Yumurta sektörü olarak iç pazar payımızı daha fazla artırmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada, iç pazarda yapılacak her türlü tüketime özendirici tanıtım materyallerini sektör olarak kullanmamız gerekiyor, sektörümüz açısından ihracat ne kadar önemli bir unsursa iç pazarın gelişerek büyümesi de bir o kadar önemli unsur” derken, Tarım ve Orman Bakanı Akif Özkaldı ise Bakanlık olarak Irak’a yapılan ihracat konusu ile ilgileneceklerini, yumurta sektörü açısından Irak pazarının öneminin farkında olduklarını dile getirdi. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme