Afyonkarahisar'a Yeni Müdür

Afyonkarahisar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Oruç'un Bakanlık'ta görevlendirilmesinin ardından Afyonkarahisar'a önemli bir isim atandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğünde görevlendirilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Afyonkarahisar İl Müdürü Mustafa Oruç’tan sonra Afyonkarahisar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne Merih Karayol atandı. 

Afyonkarahisar'a Yeni Müdür

MERİH KARAYOL KİMDİR

1971 yılında Kırıkkale’de doğan Merih Karayol, 1992 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Merih Karayol, İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalında 1997 yılına kadar Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 

Karayol, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans Programına devam ettiği sırada Türkmenistan’da Aşkabat Milli Müzesi projesinde çalıştığı firmanın şantiye şefi olarak yer aldı. 

Merih Karayol, Birleşik Arap Emirlikleri Abudabi ve Dubai’de dönemin önemli projeleri: Zadco-Gasco Headquarters, Emirates Towers, Fairmont Sheikh Zayed Road, Dubai Havaalanı, Burj Al Arab, Abu Dhabi Trade Center ve National Bank of Abu Dhabi HQ projelerinde çalıştığı firmanın proje müdürü olarak görev yaptı.  Karayol, Mısır’da Kahire Nil nehri kıyısında 40 katlı Fairmont Hotel projesinde de proje müdürü olarak görev aldı. 

Afyonkarahisar'a Yeni Müdür

Merih Karayol, 2003 yılında Türkiye’ye döndü ve Keçiören Belediyesinde çalışmaya başladı. Karayol, Cumhuriyet Kulesi projesinde kontrol mühendisi, Proje ve Ruhsat Şube Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğü; Ankara Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğü; Gölbaşı Belediyesi İmar Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü, Başkan Yardımcılığı ve Encümen üyeliği görevlerinde bulundu.

Afyonkarahisar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Merih Karayol, 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirdi; Çin, Malezya, Brezilya, İtalya, Katar, Kuveyt ve Cezayir’de bulunarak bölgenin önemli projelerini inceledi ve Türkerler Holding İnşaat Grup Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 

Afyonkarahisar'a Yeni Müdür

Bu görevi sırasında Ankara Etlik Şehir Hastanesi, İzmir Byaraklı Şehir Hastanesi, Kocaeli Şehir Hastanesi, Mahall Ankara, Mahall Bomonti gibi projelerde üst yönetici olarak çalıştı. 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı olan Merih Karayol, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü Yerel Yönetimler Üyesi görevlerini sürdürüyor. 
Evli ve iki çocuk babası olan Merih Karayol iyi derecede İngilizce biliyor.
 

Bakmadan Geçme