Afyon’dan Suriye’ye sevgi ve selam

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Suriyeli bebekler için alınan bebek mamaları yola çıktı. Bebek mamaları, 2 TIR’ı doldurdu Suriye’de yaşanan iç karışıklık dolayısıyla yardıma muhtaç hâle gelen Suriye vatandaşlarına, Afyonkarahisar Belediyesi’nin yanı sıra sivil toplum örgütleri sahip çıktı. Bu çerçevede 26 bin adet bebek maması, Türkiye Kızılay Derneği kanalıyla Suriye’ye ulaştırılacak.YARDIMI AFYON HALKI YAPIYORKampanya hakkında bilgi veren [&hellip]

Afyon'dan Suriye'ye sevgi ve selam

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Suriyeli bebekler için alınan bebek mamaları yola çıktı. Bebek mamaları, 2 TIR’ı doldurdu

Suriye’de yaşanan iç karışıklık dolayısıyla yardıma muhtaç hâle gelen Suriye vatandaşlarına, Afyonkarahisar Belediyesi’nin yanı sıra sivil toplum örgütleri sahip çıktı. Bu çerçevede 26 bin adet bebek maması, Türkiye Kızılay Derneği kanalıyla Suriye’ye ulaştırılacak.
YARDIMI AFYON HALKI YAPIYOR
Kampanya hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Bu yardımı Belediye değil, Afyonkarahisar merkezde yaşayan halkımız yapıyor. Ben kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Afyon’dan Suriye’ye Yardım Platformu olarak kampanyaya olan destek sözünü yerine getirmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Burhanettin Çoban; “Bundan bir buçuk ay öncesinde hatırlanacağı üzere ilimizdeki hem resmi kurumlar, hemde sivil toplum kuruluşları ortaklaşa bir etkinlik olarak Afyon’dan Suriye’ye Yardım Platformunu oluşturmuştuk. Nihayetinde 15 gün öncesinde kamyonlarımızı göndermiştik. Bizimde Afyonkarahisar Belediyesi olarak bu yardım platformuna bir sözümüz vardı. 2 tır dolusu bebek maması yardım sözümüzü yerine getirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN GIDA
Suriye’de en çok ihtiyaç duyulan gıdanın bebek maması olduğuna dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban; “Biz bu yardım faaliyetimizi Türkiye Kızılayı ile beraber yapıyoruz. Türkiye Kızılayı’nın sınır ötesinde yani Suriye toprakları içerisinde kampları var. Bu gıdalar orada muhaliflerin kontrolünde olan bölgede Kızılay kampları kanalıyla ihtiyaç sahibi bebeklerimize dağıtılacak. Gönderdiğimiz mamaların market fiyatlarıyla değeri 200 bin lira civarında. Bu yeterli mi derseniz, elbette yetmez. Başlangıç olarak ülkemizdeki resmi kurumlara özellikle belediyelere örnek olması için bu kampanyayı başlattık” dedi.
BELEDİYE’YE TEŞEKKÜR
Tırları Suriye’ye yolcu etmek amacıyla düzenlenen törende Afyon’dan Suriye’ye Yardım Platformu sözcüsü ve İHH Afyonkarahisar gönüllüsü Ahmet Ertürk de bir konuşma yaptı.
Afyon’dan Suriye’ye Yardım Platformu olarak oluşturulan yapıda ümmetin birlikteliğinde bereket olduğunu gördüklerini aktaran Ahmet Ertürk, “ilk etapta iki tır olarak düşündüğümüz yardım kampanyası şu anda Belediyemizin de katkısıyla beraber 7 tır ve 1 kamyona kadar ulaştı. Dünde Sayın İl Genel Meclisi Başkanımız Salih Sel’in müjdesiyle 2 tır daha Suriye’ye ulaşacak. Böylelikle toplamda 9 tır ve 1 kamyona ulaşmış bulunmaktayız. Desteklerinden dolayı tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bizlere inandılar, güvendiler. Bizlerde onları mahcup etmedik inşallah. Şu anda daha önce gönderilen yardımlarımız sahiplerine ulaştı. Rabbimizin izniyle kazasız belasız bir şekilde bu bebek mamaları da masum Suriyeli çocuklarımıza gıda olacak. Belki de açlıktan ölmelerine mani olacak ve bizimde ahretimizdeki kurtuluşumuza inşallah vesile olacak. Bu duygu ve düşüncelerle başta Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a, Afyonkarahisar Belediyesi çalışanlarına ve Türk Kızılayı’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
TÜRK KIZILAYI İLE İŞBİRLİĞİ
Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi adına konuşan Turhan Çoban ise “Afyonkarahisar’da her üç ayda bir 200 kişiye gıda yardımı yapıyoruz. Bunun yanında durumu müsait olmayan 50’ye yakın öğrencimize burs veriyoruz” dedi. Belediye Başkanı Burhannettin Çoban’ın kendilerine yaptığı destekten de söz eden Turhan Çoban, “Başkanımız, Kanlıca Mahallesi’nde bize park hediye etti. Yine Kan Bağışı Alma Otobüsü’ne sağolsun Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban sayesinde kavuştuk. Kendileri Belediye olarak bir adet otobüsü bizzat Kızılay’a bağışladı. Ne zaman bir talebimiz olsa boş dönmedik. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme