• Haberler
  • Genel
  • Afyon'dan MHP'li 2 Milletvekili çıkarmak için çalışacağız

Afyon'dan MHP'li 2 Milletvekili çıkarmak için çalışacağız

Karahisar TV ev sahipliğinde Kocatepe Gazetesi, Türkeli Gazetesi, Odak Gazetesi ve Ana Haber Gazetesi yazarları Milletvekili aday adaylarını ağırlamaya devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim'in sorularına cevap verdi.     Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve İlimiz Milletvekili Mehmet Taytak Seçime [&hellip]

Karahisar TV ev sahipliğinde Kocatepe Gazetesi, Türkeli Gazetesi, Odak Gazetesi ve Ana Haber Gazetesi yazarları Milletvekili aday adaylarını ağırlamaya devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim’in sorularına cevap verdi.

Haber

Haber

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve İlimiz Milletvekili Mehmet Taytak Seçime Doğru programında Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim’in konuğu oldu. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlere kendi logosuyla gireceğini söyleyen MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi kendi logosuyla gireceğini defalarca ifade etmiş olmasına rağmen, yine de başka şeyler konuşulmaya başlandı. Cumhur ittifakının paydaşları AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi diğer iki partimizde kendi logolarla gideceklerini ifade ettiler. Milliyetçi Hareket Partisi baştan itibaren kendi logomuzla gireceğimizi yani kamuoyuna anlatıldığı şekliyle fermuar sistemleri dedikleri sistem değil. Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar’da da Türkiye’nin her yerinde de kendi logosuyla seçime girecektir. Genel Başkanımız dün akşam attığı Twitter’da net bir şekilde ortaya koydu. Dalgalanmalara ya da fırsatçı anlayışlara sebep olacak bir durum söz konusu burada. Herkes belki kendi düşüncesi bırakıp acaba buradan siyasi bir rant elde etme şansım olur mu diye. Farklı tercihlerde geçme şansı olma ihtimali vardı genel başkanımız dünkü açıklamasında bunu da tamamen kapattı” dedi.

BİR DÖNEM ÖĞRETMENLİK YAPTIM

Programda siyasi geçmişi hakkında açıklamalarda bulunan MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “Afyonkarahisar’ımızın Bolvadin ilçesinde 1959 yılında dünyaya geldim. İlkokulu Ortaokulu ve Meslek Lisesi Bolvadin’de bitirdim. O dönem Yüksek Teknik Öğretmen Okulu diye okulumuz var, daha sonra bunlar fakülte oldular. Ben de Yüksek Teknik Öğretmen Okulunu kazandım. 4 yıl orada öğrenci olarak 1978’de gittim, 1982’de mezun oldum. Kısa bir dönem öğretmenliğim var. Kayseri’de öğretmenlik yaptım. 3 yıl kadar öğretmenlik hayatım oldu.  1987 yılında Ankara’ya döndüm. Rahmetli Başbuğumuz 1985 yılında tahliye edilmişti Cezaevinde kalmıştı. 1987 yılında Milliyet Çalışma Partisinin Genel Başkanı olarak partimizin başındaydı. Bende 1988 yılında ki olağan kongrede Milliyetçi Çalışma Partisi Merkez Karar Kurul üyesi olarak sonra rahmetli Başbuğumuzun ve Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli beyefendinin referansıyla diye ifade edeyim başladık Genel Merkez içerisinde. Yoksa ülkücülüğüm Ortaokulu itibariyle vardır. Allah’a şükür olsun ondan hiçbir tavizimiz olmadı, partimden de tavizim olmadı. 1988’den bugüne kadar da Milliyetçi Çalışma Partisinden sonraki dönemde, Milliyetçi Hareket Partisi döneminde 1991 yılı, 1995 yılı, 1999 yıllı. Bu yılların tümünde o dönemlerde ben görevliydim. Afyonkarahisar’da da 1995 yılında 2. sıradan milletvekili adayıydım partimizin. O zaman barajı aşamamıştık”

DAVAMIN KUTSAL OLDUĞUNA İNANIYORUM

Merhum Alparslan Türkeş’in vefatının ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli ile çalışmalara devam ettiğini dile getiren Taytak,  “Başbuğumuz rahmetli oldu biz yine genel başkanımızla birlikte bayrağı düşürmeden genel başkanımız önderliğinde partimize emek verdik, hizmet verdik, çalışmaya başladık. Genel Sekreter Yardımcılığı görevim oldu. Aşağı yukarı 5 dönem Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğim var.  Her kongrede öyle bir görevim oldu. Yani bulunduğum hal ve şartın getirdiği nokta. Bu davaya buradan milletvekili olurum, buradan ben de bir şey olurum mantığıyla hiç bakarak gelmedim ama yol oraya geldi. 1991 yılında Mehmet beyde iyi hatırlayacak o zamanlar Mehmet Bey de Merkez İlçe başkanımızdı. Kıymetli kardeşimiz abimiz bizim kendisi.  1991 yılında da il teşkilatı çağırdı beni Afyon’a.  Sen merkez yönetim kuru üyesisin aday olman gerekir diye. Olur dedik geldik. Fotoğrafa baktığın zaman hep sanki aday olmak gibi gözüküyor ama öyle değil. İnandığın bir davaya hizmet etmek. Şartlar ne olursa olsun, Afyon’da olsaydım İl başkanlığı yapardım, bir belde de olsaydı belde başkanlığı yapardım. Çünkü aktif olarak davama inanıyorum, davamın kutsal olduğuna inanıyorum.  Şehidin şühedanın olduğu bir davanın mensubu olduğuma inanıyorum. Oradan baktığımda da milletvekilliğinin ya da başka bir şeyi benim hak etmedi mi diye düşünüyorum. Binlerce şehidimizin olduğu bir yapıyız biz. Binlerce mağdurumuzun olduğu bir yapıyız biz. O günden bugüne 54 yıldır kurulduğu günden bugüne,  amaçlarından düşüncelerinden ilkelerinden zerre kadar taahhüt vermeden yürüyen,  ülkenin birliği bütünlüğü adına hangi fedakarlık yapması gerekirse, yapması gereken bir siyasetin içerisinde olmanın gururunu yaşıyorum.  Allah’a şükürler olsun Müslümanım, Allah’a şükür olsun Türküm, yine Allah’a şükür olsun ülkücüyüm. Onun ötesindeki milletvekilliği, iş adamlığım şuyum buyum benim için çok önemi yok” dedi.

MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİYİZ

Avrupa Birliğine neden alınmadığımızı açıklayan Taytak, “Öncelikle bu konuların cevabı o kadar net ki, duruşun yeter. Milliyetçi Hareket Partisi Ülkücü hareketinin durduğu yer duruşu bize dünyanın böyle bakmasına sebebiyet veriyor. Şimdi Türkiye bulunduğu Coğrafyadan dolayı bütün dünyanın gözünün olduğu Yunanistan’ın gözünün olduğu, batının gözünün olduğu, Kurtuluş Savaşı öncesinde topraklarımızı işgal eden devletlerin gözünün olduğu bir toprak. Mezopotamya’nın bulunduğu alandayız. Biz ve İstanbul’un fethi ile başlayan batının bize karşı olan kızgınlığı bitmedi bitmeyecek. Onlar nasıl Türkiye’nin başarmaması için her türlü önümüze engel koyarlarsa, iki günlük Devletleri Avrupa Birliğine alıyorlar, kargaşadan çıkmış devletler yanlarına alıyorlar. Yunanistan bizden çok daha önemli konumda ya da önemli bir ekonomisi olan bir ülke değil. Ama biz yıllardır Avrupa Birliğine girmek istiyoruz, almıyorlar. Niye Müslüman Türk milletiyiz”

ÜLKÜCÜ OLMAK ÇOK ZORDUR

Ülkücülerin ülkelerini hiçbir zaman terk etmediğini ve terk etmeyeceğini dile getiren MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “Hangi siyasi bir düşüncesi olursa olsun insanlar vazgeçmişlerdir, değişmişler ama Ülkücü hareket var oluş sebebini unutmadan yürüyor. Fertlerin farklı düşünmesi olabilir. Gider gelir bunlar başka bir şey ama ülkücü olmak zordur, ülkücü kalmak çok daha zordur. Burada 1980 hareketi olduktan hemen sonrasında binlerce o gün komünist diye ifade ettiğimiz şimdi sosyal Demokrat diye hitap ettiğimiz insanlar çok rahatça yurtdışında kaçtılar. Nereye kaçtılar Almanya’ya gittiler Fransa’ya gittiler ama bir tane ülkücü kaçıp da bir yere iltica etmedi zaten etmelerini de kabul etmedi batı. Yani gittiğinde diyelim ki buradan idamla yargılanıyorlardı, etmediler. Ama oraya vardığında şimdi nasıl Amerika FETÖ’cü olanlara patır patır vizeyi veriyorsa gelin bir an önce Amerika’ya diye, o günlerde onu yaptılar. Yani bu sebepten ülkücü dendiğinde ne Almanya beğenecek bizi, ne Amerika beğenecek. Öbürleri kolay işler yapabilirler bir şeyler ortak yürütülebilir. Ama biz vatan bayrak din dediğimizde Ehli sünnet veya cemaat noktasına bakarak ortaya koyduğumuz tavır içerisinde biz bunların düşmanıyız” dedi.

BİZ KENDİMİZE SALDIRIDAN KORKMUYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi’ne yapılan FETÖ operasyonları hakkında konuşan Taytak, “Başbuğumda söyler genel başkanım da sık sık söyler ne zaman ki sizin yanınıza fitne ayrıldı ne zaman ki size insanlar uğraşmıyorlar o zaman bilin ki sizin için bitmiştir derler bize. Bu önemli bir ifadedir. Niye FETÖ operasyonu yaşandı Türkiye’de niye Milliyetçi Hareket Partisinden yaptılar operasyonu. O günkü operasyonda bir tanesi de benim. Milletvekilliğinden istifa ettim ben divandan ayrıldım Bu sebepten dolayı. İstanbul’da adaydım bir de İstanbul il başkanımız vardı İstanbul İl başkanımız İhsan Barutçu beyefendi de aynı şekilde oldu. Peki başka bir il başkanı yok muydu var mıydı ama İhsan beyin farklılığı vardı. 138 tane delegesiyle İstanbul’a kongresini alır gelir teslim eder gider. Siyasette şöyle bir şey var İstanbul’a olan MHP’nin Konyalı derler zaten biz böyle bir sıkıntımız olmadı ama oranın desteğini almak adına onu da bizimle beraber harcadılar. O gün şartlarında o zaman da aynı şekilde yaşandı şeyin orada farklı güzel bir grup çıkartıldı değişik isimleri arkadaşlar çıkarttılar. 2010 referandumun da biz FETÖ’ye olan karşıtlığımızı ortaya koyuyoruz anlatıyoruz izah ediyoruz çalışmaya gittiğimiz yerlere önümüze geçiyorlar diyorlar ki niye Fetullah hoca efendiye öyle konuşuyorsunuz. Referandum sırasında 5-6 arkadaşımızın sesi yani bize muhalefet eden 5 arkadaşımızın sesi koca bir milliyetçi partisinden çok daha yüksek çıkarttılar. Niye Zaman Gazetesi Samanyolu bütün dergileri her yerde algı operasyonları her yerde bununla karşılaştık.  Onun için biz kendimize saldırıdan korkmuyoruz saldırandan rahatsızlanır olmuyoruz ama her dönemde Milliyetçi Hareket Partisi’nin barajın altında göstermeye çalışan bir zihniyet oldu” dedi.

BAŞIMIZI KALDIRMAMIZI İSTEMİYORLAR

MHP’den ayrılarak oluşturulan siyasiler içinde konuşan Taytak, “Öyle yada böyle Milletçi Hareket Partisini bölen bir anlayış her zaman başımızdan geçiyor niye başımızı kaldırmak istemiyorlar. Biz bunu görüyoruz daha sonraki dönemlerde 15 Temmuz sonrasında Tayyip bey ile olan birlikteliğimiz sırasında gene büyük tepkilerle karşılaştık. Denildi ki niye böyle yapıyorsunuz ülkem için milletim için devletim için yapılması gereken bir şeydi. Bir şey mi istedik istemedik bakanlık mı aldık almadık bir şey mi yaptık yapmadık.  Ama ülkemiz için yaptık bundan tamamını baktığımız zaman buna rağmen uyduğunuz gibi saldıracaklardır ülkemize bize de saldıracaklardır. İnşallah milletimizin ferasetiyle bunları bertaraf edebiliyoruz. Yani bu kaç oldu. Rahmetti Muhsin Yazıcıoğlu altı milletvekili 1991 yılında ayrıldılar grup kuramadık. Grup kurmak şu anlama gelir daha güçlü oluyorsun. Basın toplantısı yapabiliyorsun. Çok ciddi bir arkadaşım Anavatan Partisi’ne bakanlıklara gittiler ticarete gittiler. Ciddi bir ayrışma oldu. Bizden sonrası rahmetli döneminde işte Muhsin abinin yapmış oldukları. Biraz önce ifade ettim Milliyetçi Hareket Partisi’nde genel başkan yardımcısı olan Tuğrul Bey başbuğumuzun oğlu gitti. Ayrı bir parti kurdu o ayrıldı O Doğruyol Partisi ile ittifak yaptı hatırlayacaksınız ama biz buradayız” dedi.

AKŞENER’İN OPERASYONU FETÖ DESTEKLİ

MHP’nin marjinal siyasi bir parti olmadığını dile getiren Milletvekili Mehmet Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi marjinal bir siyasi parti değil. Batı da ki örnekleri gördüğünüz gibidir ancak. Biz Sultan Alparslan neyi düşündüyse bizde onu düşünen bir partiyiz. Fatih Sultan Mehmet Han neyi düşünürse biz onu düşünen partiyiz. Biz ülkemizin refahı için milletimizin gücü devletin güzü için mutlu bir Türkiye için her türlü fedakârlığı yapan bir partiyiz. Rahmetli başbuğumuz döneminde de ayrıldılar bizden arkadaşlarımız. O zaman da söylemiştir bunlar iki nokta dörtlük yani. O zaman da işte bitiyor Türkeş bir rahmet için yaşlandı. İşte Muhsin Bey baksın o geçsin diğeri pek çok şey yaşandı. Ama biz yolumuzu sürdürdük. Niyetinde en son ki operasyon hepsinden daha önemlidir. Türkiye için Milliyetçi Hareket Partisi için çok önemli. Meral Akşener’in operasyonu FETÖ’den destekli bir operasyondur. Her operasyonu çok daha büyüktür bizim için. Mesela diğer siyasi partilere giden arkadaşlarımızda biz beraber olabiliyoruz olabildik ama burada ciddi bir bölme sağladılar” dedi.

FETÖ BİRİNİ KULLANIYORSA BIRAKMAZ

“Meral Akşener’i halen FETÖ mu destekliyor?” sorusuna cevap veren MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “Elbette. Elbette destekliyor zaten son talimat oradan geldi ayrılmasın diye. Başka türlü düşünmemiz mümkün değil çünkü yaşadıklarımız var bizim. Bunu ben de demiyorum Koray Aydın Bey kendi söylüyor. Eğer Fethullah Gülen birini kullanabiliyorsa bırakmaz.  Yani yıllarca AK Parti’nin içerisine yerleştiler. Tayyip Bey normal olarak ruh olarak mümkün değil Fethullahçı olabilmesi. Ne rahmetli Erbakan hoca ne Saadet Partisi yöneticileri her zaman düşmandırlar. Koca Başbakanın etrafına girdiler bunlar bize girmemişler mi bize mi girdiler baktığınız zaman. Nihayetinde şimdi CHP’de yok mu CHP’de de var. Baktığınız yerle ilgili bir şey.  HDP’de Hüda Hanım var HDP’de birkaç milletvekili var onlar her gün bize neyse FETÖ mektubunu okurlar. Bulgaristan’a giderken burada iş adamları ölmeyecek dedi. Bunlar kim kaçan FETÖ’cular. Deniz yoluyla kaçmaya çalışan FETÖ’cular.  4 kişi ölmüştü o zaman dedi ki pasaport verseydiniz bunlar ölmeyecekti. Bunlar öyle küçük örgüt değil. Dünyanın en büyük İstihbarat Örgütü diyordu Süleyman Soylu Bey bunlara”

ÜLKÜCÜ HAREKETLE KARŞI KARŞIYA GELİRSİNİZ

FETÖ’nün her yere yayıldığını dile getiren Taytak, “Bunların nerede nasıl olduklarını bilmek mümkün değil. Genel başkanım çok anlattı şimdi FETÖ her tarafa yayılmış üniversitelerde sanayide iş adamlarında turizmde sağlıkta her şeyde varlar. Bir gün Genel Başkanımızın hocası olan Şakir Akça beyefendi eski Gazi Üniversite rektörüydü. Allah rahmet eylesin kendisi ziyarete gelir zaman zaman görüşürler beraber. Bir gün yanında birisiyle gelmiş orada içeride çay içeip sohbet ederlerken gelen misafir kendini tanıtmış. Ben Fatih Üniversitesi Prof. Dr. Şerif Ali Tektekalan demiş. FETÖ mensubu oda bizim hemşehrimiz Sandıklılı. Düğüne davet etmiş kendisini. O şahıs ‘Sayın genel başkan bizim programa katılmıyorsunuz Türkçe Olimpiyatlarına gelmiyorsunuz hiçbir davetimizi kabul etmiyorsunuz’ deyince Genel Başkanımız demiş ki, ‘Bende sizin gibi birisini bekliyordum karşıma Allah çıkardı geldi. Ben size anlatayım bu şekilde yürürseniz bir gün ülkücü hareketle karşı karşıya gelmeniz mukadderdir’ diyor.  Şerif Ali Bey de diyor ki ‘Peki efendim diğer siyasi partiler bize böyle bakmıyorlar. Ben 3 ay sonra Amerika’ya gideceğim müsaade ederseniz bunu Hoca Efendi aktarabilir miyim’ diyor. Genel Başkanımızda, ‘Tabii zaten aktar’ diye söyledim diyor. Ondan sonra biz bunlarla ayrıştık yani zaten beraber değildik ama artık karşı karşıya da geldik net bir şekilde” dedi.

ŞİMDİ CHP KURTULSUN DİYORUZ

Milletvekili Taytak, “2010 yılında bizim genel başkanımızın organize ettiği ‘Gerekirse Türkiye’yi yeniden kurtarırız’ temalı mitingimizden sonra da artık Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi ve genel başkan yakın olan bizler dinlenmeye ve takip edilmeye başlanmışız. Bunların hepsi geçti. Meral Akşener daha önce abisinin ülkücü olduğu bilinen kendisi de üniversitede bir bayan. Ondan sonra ki yıllarda siyaset noktasında Doğru Yol ile başladı. Milletvekili oldu, daha sonra bakan oldu. Orada  Nurettin Veren beyefendi vardı. 15 Temmuz sonrasında TRT 1’de çok anlattı bu şeyleri çıkardı programları var orada milletvekiliyim. Bu hanımefendi biz de gelebileceği en son nokta olan meclis başkan vekilliğini genel başkanımız buna iki dönem verdi. Niyetinde 2018 seçimleri sırasında 2015’ten sonraki 2. dönem seçimler arasında 1 Kasım’da haber edilmeyince onun sebep olarak gösterir. Aslında sebep o değil bunun sebep olarak gösterdi ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne karşı bir savaş açtı. O kadar ciddi bir savaşla karşı karşıya geldik ki arkadaşlarımızın iradesi öncelikle genel başkanımızın duruşu hiç taviz vermeden hayatını sürdürmüş olması bize de gösterdiği yol sonunda niyetinde biz buradan kurtulduk şimdi CHP kurtulsun diyoruz” dedi.

DEVLET BEY DİLSİZ İLAN EDİLDİ

İYİ Partililerin baskı yaptığını dile getiren Milletvekili Taytak, “Orada arkadaşlarımızın eşleri kardeşleri kendileri günlerce taciz edilerek partiden imzasını istediler sürekli milletvekili teklifleri verdiler Bakanlık teklifleri verdiler bir büyük projeydi. Ben o arada Sinanpaşa ilçemizin ilçe başkanı vardı Bekir Bey vardı. Ben, ‘Bekir abi niye sen de imza atmışsın diye niye imza attın’ dedim. Kendisi, ‘Vallahi billahi öyle bir şeye girdik ki ben evden çıkamaz kahveye giremez haldeyim. Bana öyle baskı var ki istifa ettim kusura bakmayın’ dedi. 15 Temmuz sonrasında Bekir abi partimize tekrar geldi ve dedi ki ‘Şimdi kahvede oturuyorum şerefimle oturuyorum devlet devam etsin’ Daha sonra Devlet bey dilsiz ilan edildi,  Devleti bey başarısız ilan edildi. Yani akıl almaz iftiralarla yürüdük. Bir camimizin genel başkanının yaptırdığı ve hep bütün malzemeleri özel veya yerinden gelen camimiz var. Her cuma günü genel merkezimizde Cuma namazı kılınır. Normal günlerin saatlerin dışında da Devlet Bahçeli Camiye gelmiyor diye problem yarattılar. Evet genel başkanımız camiye gelmedi camide namaz kılmadı çünkü bunun nedenleri vardı. Daha sonra Ankara’daki diğer camilere giderdi ama oraya gelmedi adamlar kılmıyor dediler ve bu hanımefendi bunun içerisinde yaşadı bize bunları yaşattı” dedi.

MHP AK PARTİ’Yİ YÖNETİYOR DİYORLAR

FETÖ’nün saldırılarının devam ettiğini dile getiren MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “Şimdi de AK Parti ile beraber olduktan sonra ki süreçte de yine FETÖ saldırıyor. Sebebi de şu niye bunu yalnız bırakmadınız diye Hepsi bu aslı bunun bu yani bize diyorlar ki bize ‘Siz kurtardınız bunu siz de ben buna dayanıyorsunuz siz yardım ettiniz’ dediler. Bize dediler ki AK Parti’nin kuyruğusunuz, AK Parti’nin yedek gazetesi yazıyorlardı bize. Başlangıçta durdu genel başkanımız durduk hep beraber. Şimdi döndü iş MHP AK Parti’yi yönetiyor. Biz 15 Temmuz’un sabahında başka bir karar almış olsaydık Tayyip Beyi HDP’nin eline veya CHP’nin eline bırakmış olsaydık çözüm süreci devam edecekti FETÖ’de devam edecekti. Biz sayısal olarak bakmıyoruz bizim gücümüz sayımızdan gelmiyor Bizim gücümüz milletvekili sayısı ile gelmiyor. Bizim gücümüz Cenabı Allah’ın rızası kendimizden gelen duruşumuzdan gelen bir güç. Şöyle bir dönün bakın binlerce arkadaşımız cezaevinde yattılar. 8 arkadaşımız asıldı idam edildiler ama bir tane yoktur içinde ‘Canım istedi ki ben Ülkücü değilim beni bu kullandı. Bana bunu dedi’ diyen olmamıştır. Şerefle iplik boğazlarına sarıldığında aşağıdaki sandalyeye kendileri vurdular kendileri şehit oldular. ‘Allah davası bitmez’ dediler Evet bitmedi Allah’a şükür. Biz şimdi onlara layık olmanın yolundayız. Siyaset düşünenler bu işi siyasi olarak bakanlar bizi anlamamış olabilir içimizde de olsa anlamamış olabilir” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI AYASOFYA’YI AÇTI

Şimdi bakıyoruz ne yapmışız. Cumhur ittifakı iler beraber Ayasofya açmışız, Kapalı Maraş’ı açmışız ülkemin güvenliğini sağlamışız terörü bitirmişiz. Dünyanın her tarafında istediğimiz gibi görüşüyor istediğimiz gibi yaşayabiliyoruz. Eğer masada anlaşamazsak iniyoruz aşağıda yiğitlerimizle beraber başarıyoruz. Kızıl Elma diyoruz, Turan diyoruz Türk devletleri Teşkilatı kuruldu. Baktığınız zaman onun için ben bir ülkücü olarak Mehmet Taytak olarak ifade ediyorum bunun gururunu yaşıyorum Haysiyetini ve şerefini yaşıyorum. Bu noktada 1 gram da benim kaldırdığım elle bir güç katmışsam onun da ayrıca da mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Onun için buradaki meseleyi Milliyetçi Hareket Partisini siyasi hesaplara kurmuş olsaydık bu bizim için çok kolaydı. Sayın genel başkanımız Apo’nun asılması sırasında 1999’dan sonraki bizim sürecimiz de Apo’nun dosyası geldiğinde çok kolaydı diyebilirdi ki  ‘Anavatan Partisine asıyor musunuz arkadaşlar asmıyoruz ben ayrılıyorum’ o zaman tek başımıza iktidara gelirdik biz. Tek başına gelebilirdik ama ülke ne olurdu biz buna bakıyoruz. Türk milleti 15 Temmuz öncesinde bu kadar iftara maruz olan genel başkanımızın zaman zaman arkadaşlarımızın bir masaya vurma dedi diye ifade ettikleri şahsiyet kişilik o duruş bir kere vurdu o da 15 Temmuz akşamıydı. O da zaten bir kere o gün vurdu masaya yumruğu” dedi.

DAVAMA ZARAR VERENİ AFFETMEM

Milletvekili Taytak, “Eğer o gün Meral Akşener’e bu partiyi teslim etmiş olsaydık FETÖ’nün siyasi partisi olacaktı. Yani şimdi orada siyasi partisi olacaktı MHP’nin olduğu yer FETÖ’nun partisi olacaktı. Artık ülke ne halde olacaktı onu bilemiyoruz Allah korudu. İşte o gün genel başkanımız geldi durdu orada sabaha kadar başbakanla irtibata geçti Cumhurbaşkanı ile irtibata geçti komutanlarla irtibata geçti. Milletimizin aşağıya inmesini istedi ve nihayetinde bugünde buradayız. Burada AK Parti’de olan ilişkilerimize baktığımız zaman da biz AK Parti’yi milli değerlere sahip çıkmış olmasından dolayı ve bu birliktelik ve beraberliğimizin de bozulmadan geleceği inancın içerisindeyiz. Çünkü hepimiz insanız. Sayın Cumhurbaşkanı bir şey söyledi dedi ki; ‘Hakkınızı helal edin aldattılar bizi’ dedi. Öyle oldu söz konusu ülke ise önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyen bir genel başkanımız var. Bize şunu ifade eder der ki ‘Ben bana yapılan affederim bana hakaret ederlerse de affederim ama davama zarar vereni affetmem’ şeklinde ifadesi vardır” dedi.

1999 YILINDA AFYON KIYMETE BİNDİ

1999 yılında yapılan seçimlerde MHP’den milletvekili seçilen daha sonra İYİ Parti saflarına katılan Mehmet Telek, Abdülkadir Akcan ve Müjdat Kayayerli ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “1999’da ön seçim yaptık hatırlarsanız.  1999’da bizim camiamız seçti. Afyon’da delege seçti 1999’da. 1995 yılında ben 2. Sırada adayım peki neden 2. sıra aday oldum. 1995 yılında Türkiye milletvekilliği vardı. Yani siyasi partiler çıkardıkları milletvekili sayısını yüzde 1’i kadar yani 100 milletvekili çıkarsa 10 tane vekillik olacaktı. Böyle bir düşünceyle rahmetli başbuğumuz bazı profesörlerimizi bazı bürokratlarımızı istifa ettirdi. CHP itiraz etmişti galiba ona Anayasa Mahkemesi tam seçime gideceğimiz zaman ret etti. Ben mesela Afyondaki milletvekili Mehmet Akif Akkuş Bey. Kendisi Mersinli. Afyon normalde birinci sıra bir yabancı. Hani şöyle bir şey olur bölgemizin bir insanı olur farklı bir şey ama Mehmet Akkuş Bey dedi ki bana ‘Afyon’dan ben birkaç defa geçtim sadece’ onunda bir günahı yok. O da diyor ki yani yapacağım bir şey yok diyor. Artık dağıtmak zorunda kaldı 1995’te o bir iki zaten çıkmayacak. Hatırlayacaksınız otobüs yaptırdım çok ciddi bir çalışma. Çünkü neden partime çalışıyorum yani nasip oldu o dönem Akif Bey milletvekili oldu ama MHP barajı aşamadı.  MHP o zor şartlar altında milletvekili çıkartınca Afyon’da fazla kıymetlendi. Burada Mehmet Bey Türk Ocağından Mehter Takımı kurdu. Müjdat Bey 1991’de başladı. Abdulkadir bey Üniversiteye dekan olarak gelmişti o orada oradan başladı yoksa Abdulkadir Bey’in bir sözü vardır, ‘Bu yaşlı adamın arkasından geçen yıllarıma acırım’ diyor rahmetli Türkeş beyden için. Ama delege sonuçta. Şimdi de başka bir yerdeler orada iyiler mi orada da kötüler yani orada da sıraya girme kavgasındalar. Bir şey olma kavgasında Allah nefsimize bizi düşürmesin ona uydurmasın büyük konuşmaktan korkarım. Ben bu dönemde Allah nasip ederse Afyonlu tercih eder bizi desteklerse inşallah iki bekliyoruz. İki arkadaşımla beraber mecliste gene Afyon için çalışacağım. Bundan sonrası da Allah kerim yani diye düşünüyorum. Yani bakanlık yaptınız milletvekilliği yaptınız en güzel şey yaptınız ama bölgeme de bir şey yapmadınız yani MHP adına da bir şey yapmış değilsiniz. Şimdi de başka yerde kavgalar içerisindesiniz onlar hesabını kendileri versinler” dedi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE 5 DEFA HÜKÜMET DÜŞERDİ

Cumhur İttifakının ruhların birleşmesiyle kurulduğunu dile getiren MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “Bir ittifak oluşturuldu bu Cumhur ittifakı yani birine karşı değil ya da orada kalmak için kurulan bir ittifak değil. Kafadan ruhların birleştiği bir nokta diye bakıyoruz. 15 Temmuz sonrasında genel başkanımızın teklifiyle başkanlık sistemine geçildi. Milletimiz teveccüh gösterdi Cumhurbaşkanı başkanlık sistemine. Bu millete en yakışan sistem. Çünkü buradaki şey şu üç kişi varsa birimiz imamdır kardeşimize göre birimiz büyüğümüz o yol gösterir. Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi olmamış olsaydı pandemi döneminde 5 defa hükümet düşerdi. Yani baktığınız zaman yürüyebilir mi? Şimdi yine aynı sıkıntı yaşanıyor. Maliye bakanı vermem diyor öbürü almam diyor Şimdi öyle bir şey yok tek başına. Bizi yıkamayan İYİ Parti iktidara bir türlü gelemeyen CHP bu sisteme girince de birliktelik oluşturdular kendileri aralarında” dedi.

AHMET NECDET SEZER’DE CUMHURBAŞKANLIĞI YAPTI

“Gültekin Uysal cumhurbaşkanı olsa Afyon için bizler için faydalı olmaz mı?” sorusuna cevap veren Milletvekili Taytak, “Şimdi benim vereceğim cevap belki yanlış anlaşılır ama Ahmet Necdet Sezer’de Cumhurbaşkanlığı yaptı. Gültekin Bey Afyon için iyi olmaz mıydı dediniz. Başarılı olması gerekiyor bu toprakların çocuğu olduğunun kalitesini ölçüsünü koyması gerekiyor. Cumhuriyetin kurulduğu toprakların dik duruşunu göstermesi gerekiyor. Böyle bir şey gerçekleşmesi mümkün değil. Meral hanımla berber yürüdüler Gültekin Bey. Daha sonra ülke mi düşünürüm önce Afyon’un tek başına Afyon da olsa ne olacak. Yani ülkede sıkıntı varsa eğer ülkeyi birisi doğru yönetiyorsa Afyon’da doğru yönetir. Cumhur ittifakı döneminde Afyon Türkiye’nin en fazla hizmet alan şehirlerindendir. Allah için konuşmak lazım.  CHP ve İYİ Parti kurdu. Daha sonra diğer siyasi partiler farklı partiler geldi. Birisi ikisi Tayyip Beyi sattı geldi buraya. Bir tanesi başka birini sattı birisi. Ortak masada oturdular iki senedir de devam ediyorlar hayatlarına. Her gün güzel güzel konuşuldu ama bir baktık ki bir gün masada dağıldı” dedi.

YALANCILAR VE SİYASİ SAPKINLAR

Cumhur İttifakı ve HÜDAPAR ile ilgili görüşlerini de açıklayan MHP Milletvekili Taytak, “Buranın ana omurgası Cumhurbaşkanımız ve AK Partidir. 2. Büyük partisi yol arkadaşlığı yapan Genel Başkanımız Devlet Bahçelidir ve MHP’dir. Bunun dışındaki siyasi partiler Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi var.  Zillet ittifakının HDP-PKK-FETÖ’yle kurduğu kesinleşmiş hain koalisyonu örtbas etmek için HÜDAPAR kanalından kara kampanya imal edenler utanmasını kaybetmiş yalancılar ve siyasi sapkınlardır. Hizbullah terör örgütüyle HÜDAPAR arasında berrak bir ilişkiye, bu çerçevede ikna ve tevsik edici bir bilgiye bu zamana kadar tesadüf edilmemiştir. HÜDAPAR terörü tümden reddetmiş, hiçbir yasa dışı örgütle bağının olmadığını eğip bükmeden milletimizle paylaşmıştır. MHP ve Cumhur İttifakı için bu tutum ve duruş yeterli ve değerlidir” dedi.

Kendi logomuzla gireceğiz

“Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar’da da Türkiye’nin her yerinde de kendi logosuyla seçime girecektir”

FETÖ DEVAM EDERDİ

“Biz 15 Temmuz’un sabahında başka bir karar almış olsaydık Tayyip Beyi HDP’nin eline veya CHP’nin eline bırakmış olsaydık çözüm süreci devam edecekti FETÖ’de devam edecekti”

GÜCÜMÜZ SAYIMIZDAN GELMİYOR

“Biz sayısal olarak bakmıyoruz bizim gücümüz sayımızdan gelmiyor Bizim gücümüz milletvekili sayısı ile gelmiyor Bizim gücümüz Cenabı Allah’ın rızası kendimizden gelen duruşumuz var”

DAVAMIN KUTSAL OLDUĞUNA İNANIYORUM

“Afyon’da olsaydım İl başkanlığı yapardım, bir belde de olsaydı belde başkanlığı yapardım. Çünkü aktif olarak davama inanıyorum, davamın kutsal olduğuna inanıyorum”

ALLAH’A ŞÜKÜR ÜLKÜCÜYÜM

“Allah’a şükürler olsun Müslümanım, Allah’a şükür olsun Türküm, yine Allah’a şükür olsun ülkücüyüm. Onun ötesindeki milletvekilliği, iş adamlığım şuyum buyum benim için çok önemi yok”

ÜLKÜCÜ KALMAK DAHA ZORDUR

“Hangi siyasi bir düşüncesi olursa olsun insanlar vazgeçmişlerdir, değişmişler ama Ülkücü hareket var oluş sebebini unutmadan yürüyor. Fertlerin farklı düşünmesi olabilir. Gider gelir bunlar başka bir şey ama ülkücü olmak zordur, ülkücü kalmak çok daha zordur”

OPERASYONU NEDEN MHP’DEN YAPTILAR

“FETÖ operasyonu yaşandı Türkiye’de niye Milliyetçi Hareket Partisinden yaptılar operasyonu. O günkü operasyonda bir tanesi de benim. Milletvekilliğinden istifa ettim ben divandan ayrıldım”

Bakmadan Geçme