• Haberler
  • Genel
  • Afyon’dan Mardin’e Gönül Köprüsü kuruluyor

Afyon’dan Mardin’e Gönül Köprüsü kuruluyor

Altarnatif Politikalar Merkezi ve Dr. Mahmut Koçak Anadolu’nun dört bir yanında Gönül Köprüsü kuruyor Gönül Köprüsü Projesi kapsamında, APM Genel Başkanı Dr. Mahmut Koçak ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Mardin'de de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Koçak ve Kumartaşlı, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, İl Jandarma Komutanı Albay [&hellip]

Afyon'dan Mardin'e Gönül Köprüsü kuruluyor

Altarnatif Politikalar Merkezi ve Dr. Mahmut Koçak Anadolu’nun dört bir yanında Gönül Köprüsü kuruyor

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında, APM Genel Başkanı Dr. Mahmut Koçak ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Mardin’de de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Koçak ve Kumartaşlı, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, Emniyet Müdürü Derviş Kara ile istişare toplantısı düzenledi. Mardin Kızıltepe’de bir evi ziyaret eden Koçak ile Kumartaşlı, vatandaşlarla sohbet ederek, onların sorunlarını dinledi.
ÇÖZÜM İÇİN TEMAS ŞART
22’nci dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak, ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada, Mardin ziyaretleri kapsamında Ömerli Geçidi’nde korucularla da bir araya geldiklerini ifade etti. Durum hakkında onların da yorumlarının alındığını dile getiren Koçak, birebir olayların içinde olan kişilerin sözlerinin, olayların doğru yorumlanabilmesi ve çözüme kavuşturulması için oldukça önemli olduğuna dikkati çekti. Terörün en fazla şehit yakınlarını ve gazileri vurduğunu belirten Koçak, şu ifadelere yer verdi: “Bu insanların kucaklaşması aslında barışın da en önemli teminatıdır. Alternatif Politikalar Merkezi gibi sivil toplum örgütleri terörsüz bir Türkiye için seferber olması, batıdaki şehit aileleri dernekleri ile Güney Doğu’daki korucu şehit ailelerinin bir araya getirilmesi, aralarındaki bağların güçlendirilmesi sayesinde bu hedef daha kolay gerçekleştirilecektir.”
MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR
“Türkiye’nin kronik sorunları hepimizin sorunlarıdır” diyen Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çözüm için birlikte mücadele etmeliyiz. Milletin birliği ve huzuru esastır. Önce Türkiye, her şey milletimizin birliği ve huzuru için. Türkiye’mizi bölmeye, kimsenin gücü yetmeyecektir. Müslümanlar ancak kardeştir. Büyük Türk milleti fitneye ‘dur’ demiştir. Diyecektir de. Yaşasın milletimizin kardeşliği. Şehit derneklerinin birlikte çalışması bölgede ve ülkedeki diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olacaktır. Bölge halkı üzerindeki suskunluk sarmalını da ortadan kaldıracaktır. Teröre lanet eden bu insanların kucaklaşması, iman birliği yapması, kalıcı barışın teminatı olacaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme