• Haberler
  • Genel
  • Afyon'dan Karahisar, zirveden de Afyon çok heybetli

Afyon'dan Karahisar, zirveden de Afyon çok heybetli

Afyonkarahisar'a ilk kez gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şehre ismini veren Karahisar Kalesi'ne tırmandı. Tırmanış sırasında Afyonkarahisar protokolüne fark atan Bakan Mehmet Şimşek, neredeyse mola vermeden çıktığı kalede Kent Meydanı ve Kent Ormanı projelerini yukarıdan inceledi. Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Şimşek kaleden şehre bakarak, Afyon'un çok güzel göründüğünü anlattı. Şehitoğlu Konağı'na tam not vererek, tarihi [&hellip]

Afyon’dan Karahisar, zirveden de Afyon çok heybetli

Afyonkarahisar’a ilk kez gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şehre ismini veren Karahisar Kalesi’ne tırmandı. Tırmanış sırasında Afyonkarahisar protokolüne fark atan Bakan Mehmet Şimşek, neredeyse mola vermeden çıktığı kalede Kent Meydanı ve Kent Ormanı projelerini yukarıdan inceledi. Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Şimşek kaleden şehre bakarak, Afyon’un çok güzel göründüğünü anlattı. Şehitoğlu Konağı’na tam not vererek, tarihi konakların turizme kazandırılmasının önemine değinen Şimşek, Mevlevi Camii ve Müzesi ile esnafı ziyaret etti

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tarihi Ulu Cami’yi gezerek şehre ismini veren Karahisar Kalesi’ne tırmandı. Sabah koşusuyla idman yaptığını belirten Bakan Mehmet Şimşek, Afyonkarahisar ve protokolü merdivenlerde geride bıraktı. Ayrı programı bulunan eşi Esra Şimşek’i de kaleye çıkarken telefonla çağıran Bakan Şimşek, eşi Esra Şimşek’le kaleden inişe geçtiği sırada merdivenlerde karşılaştı. Su satan bir çocuğun bütün sularını alarak Afyonkarahisar protokolüne dağıtan Bakan Şimşek çocuğa 20 TL verdi. Bir gözlemeciden gözleme de alan Şimşek, para istemeyen gözlemeciye 20 TL’yi imzalayarak verdi.
Sular Bakan Şimşek’ten
Afyonkarahisar Valiliği ve belediyesinin ardından 40 direkli ahşap 600 yıllık Ulu Cami’yi ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “buraya kadar gelmişken, kaleye de çıkalım” dedi. Afyonkarahisar protokolünün Karahisar Kalesi’ne çıkanların 7 yıl Afyon’da kaldığı rivayetini anlattığı Bakan Mehmet Şimşek, eşi Esra Şimşek’i telefonla arayarak kaleye davet etti. Esra Şimşek’e, “Hadi ka-leye çıkıyoruz. Siz de gelin” diyen Bakan Şimşek, “kaleye çıkan 7 yıl burada kalıyormuş ama bak kalabi-liriz” diyerek de şaka yaptı. Esra Şimşek’in kendilerine sonra katılacağını öğrenen Bakan Mehmet Şimşek, kaleye çıkarken su satan bir çocukla bir süre sohbet etti. Çocuğun elindeki 10 suyu da alarak kendisiyle kaleye çıkacak Afyonkarahisar protokolüne dağıtan Bakan Şimşek, çocuğa sular için 20 TL verdi.
Basın ve protokol
merdivenlerde döküldü
Hititler’den beri Afyon’u koruma amaçlı kale olarak kullanılan 226 metrelik şehre adını veren Karahisar Kalesi’ne takım elbise ile tırmanan Maliye Bakanı Şimşek, yolda terle-yerek ceketini çıkardı. Vali Haluk İmga ve bazı protokol üyelerinin katılmadığı kale tırmanışı sırasında AKP’li milletvekilleri Sait Açba ve Halil Aydoğan ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İGM Başkanı Salih Sel, AKP İl Başkanı Mehmet Zeybek’le birlikte 625 basamağı tek tek çıkan Bakan Şimşek, yolda tüm basın mensupları ve protokolü geride bıraktı. Basın mensupları ve kaleye tırmanan Afyonkarahisar protokolünü merdivenlerde dökülürken, Bakan Şimşek kaleye vatandaşlarla sohbet etmesine rağmen yaklaşık 20 dakikada çıktı. Birkaç kez basın mensuplarının dinlenmesi için duran Bakan Şimşek, basın mensuplarını oturturken, kendi ayakta bekledi. Herkesle sıcak sohbetler kuran Bakan Şimşek, sabah 7,5 kilometre koşarak idman yaptığını ifade etti. Karahisar Kalesi’nin zirve noktasına çıkan Şimşek, Kent Meydanı ve Kent Ormanı projelerini yukardan inceledi.
Aşağı’dan kale, yukarıdan şehir heybetli görünüyor
Kale üzerinde bayrağın altında şehri inceleyen Bakan Mehmet Şimşek, vatandaşlarla bol bol sohbet etti. Kızların Hıdırıllez’de tekerleme okuyarak eş istediği Kız Kulesi’nin hikayesini ilgiyle dinleyen Bakan Mehmet Şimşek, tekerlemeyi de öğrenmeye çalıştı. Fotoğraflardan kendisine de gönderilmesi sözünü alan Bakan Şimşek, kaleden şehri izlerken, “Afyonkarahisar’ın buradan bambaşka bir görüntüsü var. İnsanın çıktığına değiyor doğrusu. Aşağıdan kale çok heybetli görünüyordu. Yukarıdan da şehir. Tarihi yapılar ve yapılacak projelerin önemi ve güzelliği de yukarıdan daha net görülü-yor“ dedi.
Bakan Şimşek’ten Şehitoğlu Konağı’na tam not
İniş sırasında programa sonradan yetişmeye çalışan CHA muhabiri Mustafa Kuşen’le karşılaşan Bakan Mehmet Şimşek, muhabirin zirveye 20 merdiven kalmışken geri dönmesini istemedi. Daha önce kaleye çıkmayan muhabirin zirveyi görmesini isteyen Bakan Şimşek, “Ben oyalanırım, seni beklerim. Git gör” şeklinde konuştu. Kale gezisinde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Şimşek, inişte gözleme satan Fatma Bayram ve kızı Ayşe Bayram’ın sattığı gözlemeleri tattı. Fatma Bayram’ın para almak istememesi üzerine ısrar eden Şimşek, imzaladığı 20 TL’yi Bayram’a verdi.
Kalenin ardından Şehitoğlu Konağı’nda öğle yemeği yiyen Bakan Şimşek, çok beğendiğini vurguladığı konağın Afyon’da gelişen tarih turizmi için önemli bir örnek olduğunu anlattı.
Şimşek, Uzun Çarşı’nın nabzını dinledi
Şehitoğlu Konağı’nın ardından Mevlevi Camii ve Müzesi’ni gezen Bakan Mehmet Şimşek, ziyaretlerini Uzun Çarşı esnafı ile sürdürdü. Afyonkarahisar’da Uzun Çarşı’yı gezen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, her dükkana uğrayarak esnafla sohbet etti. Uzun Çarşı’daki dükkanlara tek tek uğrayan Bakan Şimşek, esnafa ‘hayırlı işler’ temennisinde bulundu. Afyon Sucuk Evi’nin açılışını da yapan Bakan Şimşek, Afyonkarahisar’ın ünü ülke sınırlarını aşan sucuklarından denedi. Daha sonra şekerleme ve lokumcu esnafını ziyaret eden Şimşek, lokumdan da tattı. Vatandaşlarla sohbet eden Şimşek, çocuklara ilgi gösterdi. Yaklaşık bir saat süreyle çarşı esnafını gezen Şimşek, daha sonra işadamlarıyla bir araya gelmek üzere Korel Termal Otel’e geçti.

Bakmadan Geçme