• Haberler
  • Genel
  • “Afyon’dan bir tek ana evladını dağa göndermedi”

“Afyon’dan bir tek ana evladını dağa göndermedi”

MHP heyeti Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında ağır ve net konuşan Kumartaşlı, akil adamlar heyetinin Afyonkarahisar’a neden geleceğini sordu ve ekledi: “Afyonkarahisar’da ne var? Gidin Diyarbakır’a, Hakkari’ye, Şırnak’a dağa evlat gönderen analarla konuşun. Bizimle konuşmayın. Benim Afyonkarahisarımdan bir tane ana evladını dağa göndermedi. [&hellip]

"Afyon'dan bir tek ana evladını dağa göndermedi"

MHP heyeti Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’yı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında ağır ve net konuşan Kumartaşlı, akil adamlar heyetinin Afyonkarahisar’a neden geleceğini sordu ve ekledi: “Afyonkarahisar’da ne var? Gidin Diyarbakır’a, Hakkari’ye, Şırnak’a dağa evlat gönderen analarla konuşun. Bizimle konuşmayın. Benim Afyonkarahisarımdan bir tane ana evladını dağa göndermedi. Bizim Afyonkarahisarımızdan dağa gidenler oldu. Biz dağa vatan hainlerini bertaraf etmek için gittik.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan, yönetim kurulu üyeleri ve İl Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanlığı’nı ziyaret ettiler.
AMAÇ DUYARSIZLIĞI GİDERMEK
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, parti teşkilatları olarak tüm kurullarla birlikte Afyonkarahisar’da belirledikleri gündem gereğince mecliste grubu bulunan veya bulunmayan tüm siyasi parti il başkanlarına ziyaretlerin sürdürüldüğünü söyledi. Aslan, işin içine sivil toplum kuruluşlarını ziyareti de eklediklerini belirtti. Sivil toplum kuruluşlarını ziyarette ilk ziyareti Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanlığı’na yaptıklarını kaydeden Aziz Aslan; “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Burada bulunmamızın nedeni ne yazıkki milletimizin üzerinde oynanan kirli oyunları güç birliği içerisinde kamuoyuna anlatmak ve milletimizdeki idrak eksikliğini, kayıtsızlığı ve duyarsızlığı gidermek amacıyla burada bulunuyoruz. Bizim bu ziyaretlerimizi vatandaşlarımız ne şekilde anlarlarsa anlasınlar, biz toplumsal ve siyasal kültüre uzlaşma katmak için ve Afyon’da güç birliği oluşturmak istedik. Güç birliği ile birlikte hareket etme ve birlikte düşünme kabiliyetinin gelişmesine katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Son dönemlerde Türkiye’de olan olaylar siyasi partilerin üzerinde bir birlikteliği gerektirmektedir.” dedi.
MİLLETE
VEREBİLECEKLERİ YOK
Şehit analarının yüreklerini sızlatacak düzeyde binlerce şehit annesi ağlamasın diye süslü sözlerle yola çıkıldığını söyleyen MHP İl Başkanı Aziz Aslan, kendilerine göre çözülme iktidara göre çözüm sürecini garabet olarak tanımladı. Aslan; “Milyonlarca annenin ağlamasına vesile olacak bir yola girilmiştir. Bu yol aynen ABD’nin 2002 yılından bugüne Kuzey Irak’a girerken barış ve demokrasi getireceğiz diye milyonlarca Müslüman’ı katledilmesine sebep olduğu yolla aynı yoldur. Bu millete hiçbir akıl ve fikir verebileceğine inanmadığımz, onların akil adam dedikleri bize göre 63 aklı az adamın bu millete verebilecekleri birşey yok. Tekrar söylüyorum Afyon’lu arif insanlara bu akillerin söz söyleyebilecek durumları yok. Çünkü bunlar Musul-Kerkük’te, Kafkasya’da, Çin’de Türk milletinin mensuplarına ne kadar zalim yapıldığı ile ilgili bugüne ve bu yaşa kadar hiçbir bilgiye sahip olmuş insanlar değildir. Ben Türk Milleti’nin bir mensubu olarak bu insanların hiçbir yaşayışları, heyecanları, zevkleri, üzüntüleri benimle aynı değil. O zaman Türk Milletine ve bana bunların verebilecekleri birşey yok.” diye konuştu.
DERNEK DİK DURUYOR
Aziz Aslan, mevcut süreci kınadığını belirterek; “Bu süreci kınıyorum. Bu hazmettirme ve AKP’nin, BDP’nin, PKK’nın değirmenine su taşımak için Türkiye’yi gezen ama gezerken tamamen birbirlerini ağırlayacak insanlarla kap kaç bir program yapma derdine düşen, Türk Milleti’nin içine çıkamayıp başlarını gösterip sesleri bir yerlerden çıkan insanlarla bu sonuç nasıl yürüyecek?” sorusunu sordu. Aslan, çok kutsal olduğuna inandıkları Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesinin ev sahipliğinden dolayı Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’ya şahsı ve teşkilatları adına teşekkür ederek, derneğin dik duruşu nedeniyle ayrıca teşekkür etti.
ÇAPULCU İFADESİNİN
MUHATAPLARI DEĞİŞTİ
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, camia olarak son günlerde üzülüp yıprandıklarını kaydetti. Son yaşananın şehit aileleri ve gazileri bitirdiğini ifade eden Kumartaşlı şöyle konuştu: “Şehitlerimizle beraber anne ve babalarımızı, gazileri mezara koydular. Bizler yaşayan gaziler olarak şehitlerimizin temsilcileri onların sözcüleriyiz. Çünkü kucağımda bir şehit verdim. O şehidin annesinin yüzüne gidipte şu yaşadığımız ortamda nasıl bakacağımı bilemiyorum. Derneğimize günde onlarca şehit annesi, babası geliyor. Direk sordukları soru şu; Oğlumuz boşuna mı şehit oldu? Ne için şehit oldu? Her gün bu bebek katili, İmralı canisi, bölücü başı, katilin resimlerinin boy boy görülmesi bizleri ayrıca üzmektedir. Onların üzerine akil veya birilerinin sözcüsü olarak bir takım insanların atanması ile şimdi ülkemizin çeşitli yerlerinde dolaşıyorlar. Gittikleri her ilde gerek sosyal medya gerekse derneğimizin şube başkanları ile görüşmelerimiz sonucunda çok ciddi anlamda tepki aldıklarını görüyor, duyuyor ve izliyoruz. Bu tepkileri yapanlar yüreği vatan, millet, bayrak sevgisi ile dolu olan insanlar. Ayrıca şehit anne ve babaları. Ama Başbakanımızın üç beş çapulcu diye tabir etmektedir. Daha önce üç beş çapulcu diye PKK’lılara deniliyordu. Bu ifadenin bizler için kullanılması bizleri bir kez daha yine öldürdü.”
İKTİDAR ATEŞLE OYNUYOR
Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, medya organlarının gerçekleri tamamen yazmadığını ileri sürerek medyaya da sitemde bulundu. Türk halkının ve sivil toplum örgütlerinin yüzde 60’lık oranla açılım sürecine destek verdiği ifadelerinin gerçek dışı olduğunu savunan Kumartaşlı sözlerine şöyle devam etti: “Halkın yüzde 60’ı bu olaya kızıyor. Hatta bu oran şimdi yüzde 80’lere çıktı. Gelecekler gelsinler. Geldikleri zaman buraya davet edeceğim. Çünkü şehit anne babalarından çok büyük bir yoğun talep var. Gelipte bize ne anlatacaklar. Biz onlara sormayacak mıyız? Hiçbir şey konuşmaya gerek yok. Şu duvarlardaki şehit ve gazi fotoğraflarına bakılsın yeter diyeceğiz. Bizi dinlemeye mi geldiniz bize birşeyler anlatmaya mı geldiniz? Önce onu soracağız? Bizleri dinlerken bizim kırmızı çizgilerimiz vardı. Basının yazmadığı ama rapor verecekler ya hani yukarıya gittiklerinde bizim söylediklerimizi tek tek yazın. Herşey öyle toz pembe, süt liman değil. Memleket çalkalanıyor. Bölünmüşlük neredeyse iç savaşa kadar geldi. Bu memleketin ayran damarı bir kabarırsa kötü olur. Şu anda bizim iktidarımız ve Sayın Başbakan ateşle oynuyorlar. Öte yandan sizler Afyonkarahisar’a nereden geliyorsunuz? Afyonkarahisar’da ne var? Gidin Diyarbakır’a, Hakkari’ye, Şırnak’a dağa evlat gönderen analarla konuşun. Bizimle konuşmayın. Benim Afyonkarahisarımdan bir tane daha ana evladını dağa göndermedi. Bizim Afyonkarahisarımızdan dağa gidenler oldu. Biz dağa vatan hainlerini bertaraf etmek için gittik. Bakalım geldiklerinde çok merak ediyorum anne ve babalarımıza neler söyleyecekler. Çok doluyuz. Dillendirilecek çok şey var ama ancak bu kadar konuşabiliyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme