• Haberler
  • Genel
  • Afyon’dan Ankara çıkarması – Kocatepe Gazetesi

Afyon’dan Ankara çıkarması – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Ankara’da bir çok makamı ziyaret etti. Ziyaretlerde Afyonkarahisar’a Ankara’nın gözüyle bakıldığında gelişme görüldüğü belirtildi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Ankara'da bir dizi ziyaret [&hellip]

Afyon'dan Ankara çıkarması

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Ankara’da bir çok makamı ziyaret etti. Ziyaretlerde Afyonkarahisar’a Ankara’nın gözüyle bakıldığında gelişme görüldüğü belirtildi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Ankara’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundular. Heyet, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, BOTAŞ Genel Müdürü Fazıl Şenel, TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü İbrahim Taşyapan ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serdar Çam’ı ziyaret etti. Afyonkarahisar heyetinin ilk ziyareti BOTAŞ’ın Afyonkarahisarlı Genel Müdürü Fazıl Şenel’e oldu. BOTAŞ Genel Müdürü Şenel’le kahvaltıda biraraya gelen heyet, Şenel’e ilimizin tatlarından ikramda bulundu. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü İbrahim Taşyapan’ı da ziyaret eden heyet daha sonra, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Kaymakamlık görevinde de bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş’i ziyaret etti. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette, Bakan Yardımcısı Osman Güneş, memnuniyetini dile getirdi.
“Afyon’u seviyorum”
Ziyarette Afyonkarahisarlı’ları görünce Afyon’u görmüş gibi olduğunu dile getiren Osman Güneş, “Afyonkarahisar’ı seviyorum. 1,5 yılı aşkın bir süre Sandıklı Kaymakamlığı yaptım. Dolayısıyla oralara yolumuz düştüğünde kendi memleketime varmış gibi oluyorum” dedi. Afyonkarahisar’ın çok süratli geliştiğini kay-deden Güneş, “Bazen Afyon’dan geçerken Sandıklı’yı bile tanımakta güçlük çekiyorum. Çok gelişmiş. Esasen ülkemiz gelişiyor, memleketimizde çok güzel şeyler oluyor” diye konuştu. Afyonkarahisar ve özellikle Sandıklı’lara selam gönderen Güneş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bahtı da, geleceği de açık olur” ifadelerini kullandı. Vali İrfan Balkanlıoğlu’da, ilimizin termal otellerinin kalitesinden söz ederek, Güneş’i Afyonkarahisar’a davet etti.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ATSO Yönetim Kurlu Başkanı Hüsnü Serteser daha sonra, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
“Yakından takip ediyoruz”
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Afyonkarahisar’ı da yakından takip ettiğini vurgulayarak, “Afyonkarahisar Türkiye’nin önemli bir kavşak noktasında, iyi bir termal merkezi. Türkiye’deki termal enerjiyi en iyi kullanan bir il. Yatak kapasitesi bakımından da Türkiye’de ilk 5 il arasında yer alıyor. Bu durumda Afyonkarahisar’a önemli bir artı ve güç getiriyor. Afyonkarahisar çok daha iyi olacaktır. Tabii Afyon siyaseti sadece Türkiye’de yapmıyor. Meclis’te 5 milletvekili var ama Afyon’un bir Afyon kadar yurt dışında siyaset yapan, siyasette etkinliği olan hemşerileri var. Yani Afyonkarahisar Türkiye’nin batıya açılan yüzü” diye konuştu.
Afyonkarahisarlı bürokratlar, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Mehmet Uysal’ı da ziyaret etti. Ziyaret eden ve ziyaret edilen Afyonkarahisarlı olunca gündem yine Afyonkarahisar’dı. Ziyarette “Afyonkarahisar bizim memleketimiz” diye sözlerine başlayan Genel Müdür Uysal, Afyonkarahisar’da petrol arama çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Şuhut Kayabelen’de sondaj yaptık. İlk sondajda tabiî ki petrol bulmak kolay değil. Elde ettiğimiz verileri değerlendiri-yoruz. Bundan sonra da inşallah sondaj yapmaya devam ederek, petrol ve doğalgaz aramalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Hava kirliliği azaldı
İlimizin doğalgaza kavuştuğunu söyleyen Uysal, “Türkiye Petrolleri, jeotermal enerjide de pek çok şirket için sondajlar yapıyor. Afyon’daki şirketlere de sondaj konusunda destek verebiliriz” diye konuştu. İlimizin hava kirliliği konusuna da değinen Uysal, ilimize doğalgazın girmesiyle hava kirliliğinin önüne geçildiğini vurgulayarak, “Afyonkarahisar’ın havası çok kirliydi. Vali Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın gayretleriyle hava kirliliğinin önüne geçildi, büyük bir problem halloldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Afyonkarahisarlı olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. İnşallah Afyon’un bundan sonra enerjiyle ilgili bir problemi olmaz” ifadelerini kullandı. Uysal, “Her türlü çalışmada yardıma hazırım” dedi.
“Gurur verici”
Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, Afyonkarahisarlı’ların önemli görevlerde olmasından gurur duyduklarını ifade ederek, “Bu makamlara gelmek kolay değil, Uzun bir başarı öyküsü olmayan kişileri de kolay kolay bu makamlara getirmezler. Dürüstlüğünüzle, başarılı çalışmalarınızla, Genel Müdürlüğe kadar gelmeniz, bizlere de ayrı bir gurur veriyor. Türkiye’nin geleceği açısından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın stratejik bir konumu söz konusu. Böylesine stratejik bir kurumun başında olmanız ilimiz açısından da gurur verici. İnşallah Allah başarılı çalışmalarınızın devamını getirsin” dedi. Genel Müdür Uysal, her yıl yapılan değerlendirme toplantılarını bu yıl yine Afyonkarahisar Korel Otel’de yapacaklarını duyurdu. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serdar Çam’ı ziyaretinde konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Sadece biz belki kendi gücümüzün farkında değiliz. Türkiye aslında çok güçlü bir ülke” dedi.
“Gazeteciler, ayrıcalıklı konumdalar”
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i de ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Afyonkarahisar’ın marka bir şehir olduğuna vurgu yaptı. Şahin, “Televizyoncu olmak Türkiye’de bir ayrıcalıktır. Gazeteciler, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada ayrıcalıklı konumdalar. Türkiye’deki yeni medya sektörünün konum kazanması, dünya medya sektörü açısından da çok önemli bir gözlem noktası halini aldı. Dikkat ederseniz, Türkiye’de özellikle televizyonlar tek tek el değiştiriyor. Burada da başka ülkelerdeki gibi sabit yada stabil kalmıyor. Dolayısıyla Dünya medya devleri Türkiye’den bir kanal sahibi olmak adına çok büyük çaba sarf ediyorlar. FOX ve CNN TV’yi buna örnek gösterebiliriz. Onun için bu camia çok önemli” dedi.
Doğru haber yapılmalı
Gazetecilik anlayışıyla ilgili açıklama yapan Şahin, “Bizim elimizdeki en önemli varlık, doğru, dürüst, düzgün habercilik yapmak. Çünkü akşam yastığa başımızı koyduğumuzda rahat uyumamız gerekiyor. Gerçekten doğru haber yapıp yapmadığımızı görmemiz gerekiyor. Yoksa gazetelerdeki, televizyonlardaki manşetlerle savaşan insanları karşımızda gördüğümüzde zülf-ü yâre dokunacağını hepimizin bilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Bir hemşehrimiz de TİKA’da
Heyetin son durağı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı oldu. Ajans Başkan’ı hemşerimiz Serdar Çam’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan heyetten ayrılan ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, meclis toplantısına katılmak üzere Afyonkarahisar’a döndü. Ziyarette konuşan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serdar Çam, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm Afyonkarahisar’a selam saygılarını iletti. Çam, “Onlar adına inşallah dünyanın dört bir yanında hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
Balkan kardeşliği projesi
Afyonkarahisar’ın turizm sektöründe çok büyük gelişmeler gösterdiğini dile getiren Çam, “Ülkemiz için çok önemli bir bölge. Bu noktada tabi bizimde üzerimize düşen görevler olacaktır ve gittiğimiz her yerde bizimde tanıtım yapmamız, anlatmamız gerekiyor. Gerek gittiğimiz ülkelerde, gerekse davet ettiğimiz misafirlerin oralarda hizmet alması, istirahat etmesi, sağlıklarına kavuşması noktasında önemli bir merkez olarak görüyorum. Biraz önce Kosova’dan gelen Türk kökenli bakanımıza da, Balkanlar’dan gelecek yaşlıların Türkiye’de ağırlanması, kaplıca tedavileri ve birtakım fizik tedavi hizmetleri görmesi konusunda birtakım çalışmaların yapılması, hatta bunu da bir Balkan kardeşliği çerçevesinde projeyle yapalım şeklinde bir önerim oldu” dedi.
“Mazlum milletler bizden medet umuyor”
Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, yıllarca Başbakan Erdoğan’ın en yakınında bulunmuş çalışma arkadaşını ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “TİKA Türkiye’nin dünyaya açılan bir yüzü oldu artık. Adalet dağıtmış ecdadımızın ruhu TİKA sayesinde yeniden dirilmiş oldu. Mazlum ve mağdur milletler bizden medet umuyorlar. Oralara gittiğimiz zaman bunları görüyoruz. Sadece biz belki kendi gücümüzün farkında değiliz. Türkiye aslında çok güçlü bir ülke. Dünyanın birçok yerine TİKA marifetiyle yardımlar gidiyor, kuyular açılıyor, hastalar şifa buluyor, okullar açılıyor, birçok hizmetler birçok sorunlar kardeşlik ve barış çerçevesinde biraraya gelerek, fonksiyon ifa ediliyor. Bu çok önemli kurumun başında değerli bir hemşerimizi bulmak, bize de onur ve gurur veriyor. Başarılı çalışmasının devamını diliyoruz” dedi.
Ankara’ya bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için geldiklerini söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, TİKA Başkanı Serdar Çam’ı, Başbakan Erdoğan’ın Başbakanlığı ve ilk Genel Başkanlığı döneminden beri tanıdığını belirterek, sürekli ziyaret ettiklerini bildirdi. Çoban, “Kendisini bu önemli bir görevin başındayken ziyaret etmekte bizleri ayrıca sevindirdi. Kendisine başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Milletvekillerini de ziyaret ettiler

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittikleri Ankara’da Afyonkarahisar Milletvekillerini makamlarında ziyaret ettiler.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Ürün ve Sait Açba ile CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Topbaş ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ı makamlarında ziyaret eden Balkanlıoğlu ve Çoban, milletvekillerine görevlerinin hayırlı olmasını dilediler.
Karşılıklı iyi dilek temennilerinin dile getirildiği ziyaretlerde daha gelişmiş bir Afyonkarahisar için neler yapılması konusunda değerlendirilmelerde bulunuldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme