• Haberler
  • Eğitim
  • Afyon'dan 400 öğrenci Allah Resulü'nü en iyi şekilde anlatmaya çalışacak

Afyon'dan 400 öğrenci Allah Resulü'nü en iyi şekilde anlatmaya çalışacak

Ensar Vakfı Şube Başkanı Emin Uz, vakfın Hz. Peygamber'in (SAV) hayatını tanıtan 40 online dersin ardından bu hafta sonu sınavı düzenleyeceği 'Sana Emanet' Yarışmasına Afyonkarahisar'dan yaklaşık 400 öğrencinin katılacağını açıkladı. Uz, yurt genelindeki yarışmada öğrencilerin Allah Resulü'nü en iyi şekilde anlatmak için yarışacaklarını belirtti   Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı AKÜ İslami Bilimler Fakültesi Dekan [&hellip]

Ensar Vakfı Şube Başkanı Emin Uz, vakfın Hz. Peygamber’in (SAV) hayatını tanıtan 40 online dersin ardından bu hafta sonu sınavı düzenleyeceği “Sana Emanet” Yarışmasına Afyonkarahisar’dan yaklaşık 400 öğrencinin katılacağını açıkladı. Uz, yurt genelindeki yarışmada öğrencilerin Allah Resulü’nü en iyi şekilde anlatmak için yarışacaklarını belirtti

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı AKÜ İslami Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Emin Uz, vakıf olarak yürütülen çalışmaları gazeteniz Kocatepe’ye anlattı.
“PANDEMİ SONRASI FAALİYETLERİMİZ
HIZLA DEVAM EDECEK”
27 Mart 2022 tarihi itibariyle Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanlığı görevinin tarafına tevdi edildiğini belirten Uz, “Daha önce Ensar Vakfı Şube Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordum. Bizden önce Şube Başkanlığını görevini Prof. Dr. Mustafa Güler yürütüyordu. Bundan sonra Allah nasip ederse biz bu görevi yürütmeye devam edeceğiz. Her konuda olduğu gibi Covid-19 pandemi sürecinde faaliyetlerimize Ensar Vakfı Şubesi olarak bizde ara vermek zorunda kaldık. Allah nasip ederse bundan sonra faaliyetlerimize kaldığımız yerden tüm hızıyla devam edeceğiz.” dedi.
“SINAV BU HAFTA SONU 28-29 MAYIS’DA ONLİNE YAPILACAK”
Bu yıl Ensar Vakfı tarafından yurt genelini kapsayan şekilde “Sana Emanet” adlı bilgi yarışmasını düzenlendiğini açıklayan Uz, “Bu program 40 derste Hz. Peygamberimizin (SAV) farklı yönlerini öğrencilerimize anlatan bir programdır. Ortaokul ve lise 6-7-8- 9 ve 10. sınıfları kapsayan bir programdır. İmam Hatip Liseleri bu programdan hariçtir. Bu programın diğer yarışma programlarından farkı basılı bir yayından daha ziyade online ve video destekli programlarla öğrencilerimize 40 derste alanında uzman hocalar tarafından hazırlanan Hz. Peygamber (A.S) ahlakıyla ilgili bilgiler verilecek. Sonrasında yapılacak sınavda bu minvalde gerçekleştirilecektir. Kayıtlar 25 Mart-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kayıt başvuruları online yapıldı. Afyonkarahisar’dan hatırı sayılır bir kayıt gerçekleşti. İlimizden yaklaşık 400 civarında öğrencimiz yarışmaya başvurdular ve bu hafta sonu yani 28-29 Mayıs 2022 tarihinde online sınav gerçekleştirilecek. Kırk soru üzerinden 40 dersi içeren bir sınav gerçekleştirilecek. Sınav sonucu hatırı sayılır ödüller verilecek. Belki de şimdiye kadar hiçbir dernek ya da vakfın vermediği ölçüde ödüller verilecek. Ödül toplamı 450 bin TL’yi aşıyor. Birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL ödüller verilecek. Bunun yanı sıra dördüncü ile 10. olanlara 3 bin TL 11. ve 20. derecede olanlara bin 500 TL, 21. ve 50 derecelere bin TL, 51. ve 100. arası sıralamaya giren öğrencilere 500 TL ödül dağıtımı yapılacak. Bu ödüller sadece Türkiye genelinde birer öğrenciye verilmeyecek. Her sınıfın kendi alanında örneğin 6. sınıfın birincisine 10 bin TL, 7. sınıfın birincisine 10 bin TL olmak üzere dağılımı yapılacak.” diye konuştu.
“ALLAH RESULÜ’NÜN HAYATI BİNLERCE EVE GİRECEK”
“Sana Emanet” adlı yurt genelinde düzenlenen yarışmanın önemli unsurlarının başında Hz. Peygamber Muhammed Mustafa (A.S) tanıtılması teşvikinin sadece öğrencileri kapsamadığını belirten Uz, “Ödül alan öğrencinin bulunduğu okulun müdürüne, öğrencileri çalıştıran Din Kültürü ve Siyer dersi hocalarına hediyelerimiz olacaktır. Bunlar işin maddi boyutudur. Manevi boyutuna geldiğimizde ise inşallah bu yarışma vesilesiyle Türkiye genelinde belki binlerce öğrencimize Hz. Peygamber (A.S) tanıtmış olacağız. Böylece belki binlerce ailenin evine Allah Resulü’nün hayatını koymuş olacağız. İnşallah hayırlara tebdil olur.” ifadelerine yer verdi.
“RAMAZAN’DA 26 BEREKETLİ SOHBET PROGRAMI YAPILDI
Ensar Vakfı tarafındnan düzenlenen ve küresel salgın nedeniyle iki yıl ara verilen “Ramazan’da İkindi Sohbetleri”nin bu yıl 8. yapıldığını belirten Uz, “Türkiye genelinde bir ilk olan Ramazan’da İkindi Sohbetleri programımız pandemi sürecinde tüm programlarda olduğu gibi ara verdik. Bu sene 8. sohbet programıyla başladık. Bu programın önemli bir özelliği hem Afyonkarahisar’ın tanıtımı hemde Ramazan ayının ruhaniyetine uygun bir program gerçekleştirilmesi açısından Türkiye’de önemli programlardan bir tanesidir. Geçtiğimiz senelerde Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubemiz bu program nedeniyle ödül almıştı. Bu sene kendisinden Şube Başkanlık görevini devir aldğımız Prof. Dr. Mustafa Güler ve Semit Kut kardeşimizin koordinatörlüğünde bu programı icra ettik. Önce Zafer Kent Meydanı’nda Belediye ile organize şekilde başlamıştık. Fakat hem uygun olmayan hava koşulları hemde yoğun halk kitlesinin bulunduğu bir bölge olması nedeniyle ilk günlerde istediğimiz verimi alamadık. Daha sonra geçen senelerde yaptığımız gibi yine Belediyemizle koordineli bir şekilde tarihi Gedik Ahmet Paşa namı diğer Taş Medrese de programımıza devam ettik. Toplam 26 sohbet programı icra edildi. Bu programlar arasında il dışından gelen Ankara Üniversitesi’nden, Marmara Üniversitesi’nden gelen hocalarımızı konuk ettik. İlimizde farklı kurumlarda görev yapan sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri, üniversitemizden özellikle İslami İlimler Fakültesi’nden hocalarımızı konuk ettik. Farklı konu ve konuklarla 26 programı bereketiyle bitirmeye çalıştık. Allah nasip ederse önümüzdeki senelerde daha koordineli bir şekilde programımızı inşallah icra edeceğiz.”
>> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi

Bakmadan Geçme