Afyon'dan 2024 Yılında 1300 Kişi Hacca Gidecek

Afyonkarahisar İl Müftü Vekili Harun Yılmaz, 2024 Yılı Hac sezonunda Afyonkarahisar'a bin 300 kişilik hac kontenjanı ayrıldığını açıkladı

Afyonkarahisar Müftü Vekili Harun Yılmaz, 2024 Yılı Hac kurası çekilişi ardından Afyonkarahisar’la ilgili gazeteniz Kocatepe’ye bilgi verdi.
“ÖN KAYIT BAŞVURU SAYISI 43 BİN KONTENJAN 1300”
İl Müftü Vekili Harun Yılmaz, hacı adaylarının heyecanla beklediği kuraların çekilip sonuçların erişime açıldığını söyledi. Yılmaz, “Ülkemiz genelinde 2 milyonun üzerinde hacı adayımız bu kura çekilişini bekliyordu. Afyonkarahisar genelinde 43 bin ön kayıtta bekleyen hac başvurusu vardır. Afyonkarahisar’da yaklaşık bin 300 hacı adayımız inşallah 2024 yılında hac ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gidecek. İlimizde 43 bin insanımız ön kayıtta bekliyor. Bunun bu yıl ki bin 300 kişilik kontenjan dâhilinde asli kurada hac imkânı çıktı. Bin 300 kişilik kontenjanda hacca gitme hakkını elde etmesine rağmen gidemeyenler olması halinde yedeklerden alarak nihayetinde bin 300 kişilik kontenjanı tamamlayacağız. Nasibinde olan hacı adaylarımız Rabbimizin lütfettiği çerçevede hac ibadetini yapabileceklerdir. 2024 yılı hac ibadesi konusunda Afyonkarahisar’daki genel durum bu şekildedir.” dedi.
“HAC BİRLİKTE YAŞAMA AHLAKININ TEZAHÜRÜDÜR”
Yılmaz, hacı adaylarına şu tavsiyelerde bulundu: “Hac ibadeti bir sabır ibadetidir. Hacı adaylarımız yıllardır heyecanla beklediler. Kuradan çıkanların pek çoğu en az 8-12 yıl gibi beklemede olan hacı adaylarımızdır. Bu ibadeti özlemle bekleyen hacı adaylarımız artık bu ibadeti yapmaya yaklaşmış oldular. Hac ibadetinin sabırla ve şuurlu bir şekilde icrası esastır. Hac ibadeti başlı başına sabırlı olmayı gerektirir. Hac bir sabır eğitimidir. Hac birlikte yaşama ahlakının bir tezahürüdür. Hac birlikte, beraber olmanın bir göstergesidir. Haccın pek çok hikmeti vardır. Bunlardan en önemli boyutu birlik ve beraberliğin yansıması, sabrın gösterilmesidir. Bizim hacılarımızdan en büyük beklenti ve arzumuz hac ibadetine sabırla devam etmeleri ve ibadetin özünü ve esasını muhafaza etmeleridir.”
>> Özel Haber

Bakmadan Geçme