• Haberler
  • Gündem
  • 'Afyon'daki ortak akıl, tecrübe ve olgunluk benim için büyük şans'

'Afyon'daki ortak akıl, tecrübe ve olgunluk benim için büyük şans'

Vali Doçent Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'da çok güzel bir ortak çalışma sürdüren aklın olduğunu belirtti. Yiğitbaşı, 'Afyon'da çok güzel bir ortak çalışmayı sürdüren bir akıl var. Bu tecrübe ve olgunluk gerçekten çok fazla göremeyeceğimiz birşeydir. Bu da benim için büyük bir şans' dedi   Afyonkarahisar Valisi Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İl Genel Meclisi [&hellip]

Vali Doçent Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’da çok güzel bir ortak çalışma sürdüren aklın olduğunu belirtti. Yiğitbaşı, “Afyon’da çok güzel bir ortak çalışmayı sürdüren bir akıl var. Bu tecrübe ve olgunluk gerçekten çok fazla göremeyeceğimiz birşeydir. Bu da benim için büyük bir şans” dedi

Afyonkarahisar Valisi Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti. Yiğitbaşı meclisin Haziran ayı birinci toplantısı öncesi meclis üyeleriyle biraraya geldi.
“SİZİN BAŞARINIZ İÇİN HEPİMİZ EMRİNİZDEYİZ”
İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Valisi Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın meclis toplantısı öncesi yaptığı ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. Çoban, “Meclis üyelerimize yaptığınız ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununa göre İl Özel İdaresinin başı validir. Bizlerde yürütme organı olan İl Özel İdaresi’nin İl Genel Meclis Üyeleri olarak yani meclisimiz karar organıdır. Afyon olarak ne güzel bir talihimiz var ki genelde İl Özel İdaremiz ve İl Genel Meclisimiz çok değerli valilerimizle birliktelik ruhuyla çalışarak çok güzel bir örneklik ortaya koymuşlardır. İnşallah Afyonumuzun ilk kadın valisi olarak zatı âlinizin liderliğinde İl Özel İdaremiz bu hizmetlerini katlayarak İl Genel Meclisimizin aldığı kararlar doğrultusunda zirveye taşıyacaktır. Buna inanıyoruz. Çünkü geldiğiniz günden itibaren sizde bu enerjiyi, bu birikimi, bu tecrübeyi gördük. Aynı zamanda gereken zekâyı, anlama kabiliyetini, becerikliliğini de gördük. Zaten hem akademisyen geçmişiniz hemde bakanlıktaki geçmişiniz aynı zamanda sivil toplum örgütlerindeki güzel çalışmalarınız bunun en güzel referansıdır. Başka bir referans aramaya gerek yoktur. Tüm arkadaşlarımızla sizin başarınız için emrinizdeyiz. Sizin Afyonumuz’da Türkiye’ye örnek olarak yapacağı her çalışmada bizimde bir tuzumuz olursa bundan çok büyük bir mutluluk duyacağız.” dedi.
“19. MESAİMİ MECLİS ÜYELERİYLE BİRLİKTE OLMAKTAN MUTLUYUM”
Afyonkarahisar Valisi Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’a şahsına yönelik ince ve zarif sözleri nedeniyle teşekkür etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun takdiri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle atandığı Afyonkarahisar Valiliği görevinde meclis ziyareti itibariyle 19. günde olduğunu belirten Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar Valiliği görevimin 19. mesaisinde İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikteyim. Anlamlı bir ortamda meclis çatısı altında meclis üyeleriyle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Meclis üyeleri içerisinde hem tanıdıklarım var hem de yeni tanıdığım ve tanıyacağım üyelerimiz var. Bu anlamda bu durum beni çok mutlu etti. Şimdiden sonraki çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.
“İSTİŞARE VE DİYALOGA AÇIĞIZ”
Afyonkarahisar’ın ekonomisi, tarihi, kültürel zenginlikleri, yer altı yer üstü kaynaklarıyla, gastronomisiyle giderek büyüdüğünü belirten Yiğitbaşı, “Şehrimiz her geçen gün büyüyen ve potansiyeli çok büyük olan bir şehirdir. Benide her anlamda şaşırtmaya devam ediyor. Gördüklerim beni gururlandırıyor. Aslında anlatılacak, tanıtılacak, daha fazla öne çıkartılmasına gayret edilecek pek çok şey olduğunu bir kez daha hayretle fark etmemi sağlıyor. Dolayısıyla inşallah birlikte çalışacağımız süre içerisinde şehrimiz için hep birlikte elimizi taşın altına daha fazla koyacağız. İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikte şimdiye kadar yaptığınız çalışmalara bizde inşallah önderlik, liderlik ederek hep birlikte ortak aklı çalıştırarak şehrimizi ve hemşehrilerimizin beklentilerini daha üst noktalara taşıyacak hayırlı güzel çalşımalara imza atacağız inancındayız. İl Özel İdaremizin gücünü, sizlerin vizyonunu, öngörünüzü ve çalışmalarınızı inşallah tüm ilimize ulaştırmak hep birlikte şehrimize bir prestij katacak projeleri hayata geçirmek içinde şimdiden sonra çok daha fazla diyolog ve iletişim içerisinde kalacağıma inanıyorum. Bu hepiniz emin olabilirsiniz. Bu anlamda her zaman görüşmeye, istişareye açık olduğumuzu Meclis Başkanımızın ve meclis üyelerimizin bilmenizi istiyorum.” şeklinde konuştu.
“KENTİN İLK KADIN VALİSİ OLMAK GURUR VERİCİ”
Göreve başladıktan sonra tüm ilçelere ziyaretlerde bulunduğunu dile getiren Yiğitbaşı, “İlçelerimizin, hem kaymakamlarımızın hem muhtarlarımızın, Belediye Başkanlarımızın ve yöre halkımızın sinerjilerinden istifade ettik. Güzel hüsnü kabullerinede tanık olduk. İl Genel Meclisi üyelerinin şahsımı sıcak karşılamanızda beni ziyadesiyle memnun etti. Bu anlamda bu ilkleri yaşayan şehrimize Afyonkarahisar’ın ilk kadın valisi olarak görev yapma gururunun yanı sıra meclis üyelerinin sıcak karşılaması beni gerçekten mutlu etti. Bunun içinde tekrar hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
“AFYON’DA ORTAK ÇALIŞMAYISÜRDÜREN BİR AKIL VAR”
“Mutlaka ülkemiz ve diğer şehirlerimiz gibi bizim şehrimiz ve bizim hemşehrilerimiz herşeyin en güzelini hak ediyor.” diyen Yiğitbaşı sözlerini şöyle tamamladı: “Afyonkarahisar milli manevi değerlerine sımsıkı bağlı aynı zamanda kendine has bir kimliği olan bir şehir. Ancak gelişmelere, yeniliklere ve değişimede, yeni projelerede çok açık. Ufku, vizyonu çok açık olan bir şehir ve halkla da karşı karşıyayız. Bunu da biliyorum. Bundan sonraki süreçte de karşımıza çıkacak her türlü konu ve her türlü sorun için Meclis Üyelerimiz ve Kaymakamlarımızla birarada olacağız. Afyonkarahisar’ı çok daha ileri noktalara taşıyacağımızı hep birlikte daha fazla çalışıp, ortak aklı çalıştıracağımız bir dönem içerisinde olacağımızı düşünüyor ve buna inanıyorum. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın ifade ettiği vurguladığı hususta çok önemlidir. Gerçekten burada çok güzel bir ortak çalışmayı sürdüren bir akılda var. Bu şehirde bu da oluşmuş. Bu tecrübe bu olgunluk gerçekten çok fazla göremeyeceğimiz birşeydir. Buda benim için büyük bir şans ve büyük bir mutluluktur. Bunu müşahede etmekten çok büyük gurur duyuyorum. Bu da sizlerin sadece çalışmaya, üretmeye işini yapmaya odaklanmış insanlar olduğunuzu gösteren bu kemale ulaşmış olduğunuzu gösteren bir durumdur. Şehrimizin genelinde kadınlarımızda, gençlerimizde çocuklarımızda, erkeklerimizde gördüğüm hüsnü kabul beni çok mutlu etti. Umarım güzel bir başlangıç olur. Elimizden gelen gayretin fazlasını göstererek sizlerle güzel bir çalışma dönemini tamamladığımızda inşallah arkamızda hoş bir seda bırakırız. Milletimizin, vatandaşımızın dualarını almak bizim için mutluluk kaynağı olacaktır. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun hayırlı çalışmalara vesile olsun.”
NERGİZ: KADIN VALİ GURURLANDIRDI
CHP Grubu adına konuşan Sultandağı Meclis Üyesi Ismahan Nergiz, Afyonkarahisar’a kadın bir valinin atanmasının apayrı gurur verici bir durum olduğunu söyledi. Nergiz, “Sayın Valim bir şey söylemek için henüz çok erken. Sizinde giden Valimiz Gökmen Çiçek gibi Afyon’a faydalı olacağınızı, imzanızı atarak bırakacağınız eserler olacağına inanıyorum. Kadının gücünü göstereceğinizden çok eminim. Sizde bu enerjiyi gördüm. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.
YAĞCI: ÇALIŞMALARINIZA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ
İYİ Parti Grubu adına konuşan Merkez Meclis Üyesi Alper Yağcı, Afyonkarahisar için yapılacak tüm çalışmalarda Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ile birlikte omuz omuza çalışmaktan büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Yağcı, “Bir önceki Valimiz Gökmen Çiçek’in zamanında da Sayın Valimizin ilk valiliğinin olması genç olması büyük bir enerjiye neden olmuştu. Sizinde ilk valilik göreviniz olması, genç oluşunuz ve Ankara ayağınızın olması ilimize yapılacak yatırımlarda bizim için çok büyük avantaj olacaktır. Bizde bu çalışmalara elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz.” diye konuştu.
ERTÜRK: CUMHURBAŞKANIMIZIN DESTEĞİNİN YANINIZDA OLACAĞINA İNANIYORUM
MHP Grubu adına konuşan Merkez Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, Afyonkarahisar Valisi Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın görev yaptığı süre içerisinde Afyon’un kazanılmış değerleri üzerine çok daha farklı şeyler katacağınıza yürekten inandığını kaydetti. Ertürk, “Kadının olduğu yer tertipli ve düzenlidir. Bu durum ilimizede yansıyacaktır. Bakan Yardımcılığı görevinde bulunmuş olmanız nedeniyle bürokratik kesimlerle bağlantılarınızın güçlü olduğu kanaatindeyim. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğinin sizin yanınızda olacağına yürekten inanıyorum. Bunların hepsininde Afyonumuza hizmet olarak yansıyacağına inanıyoruz. MHP Grubu adına tekrar şehrimize hoşgeldiniz diyor, başarılar diliyor, çalışmalarınızda her daim destekçiniz olacağımızı ifade ediyorum.” şeklinde konuştu.
ERTÜRK: ÖZELLİKLE KADINLAR TARAFINDAN HEYECANLA KARŞILANDINIZ
AK Parti Grubu adına konuşan Merkez Üyesi Ferda Ertürk şunları kaydetti: “Şehrimize hoşgeldiniz diyorum. 18 günlük görev süreniz içerisinde şehrimizde çok farklı bir sinerji oluşturdunuz. İlimizde ve ilçelerimizde özellikle kadınlarımız tarafından heyecanla karşılandınız. Diğer meclis üyelerimizin bahsettikleri gibi bir kadın valimizin oluşu hepimiz için gurur vericidir. Türkiye’de bir ilki yaşamak ve bu ilk örneğinde çok güzel bir şekilde sonuçlanacağına, kadın hassasiyetiyle sorunlara yaklaşacağınıza inancımız tamdır. İnşallah 19’uncu görev gününüzdeki gibi 119’uncu görev gününüzde de yeni başarılarınızdan hep birlikte söz ederiz. Meclisimiz olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve ilimizde sizin önderliğinizde güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Başarılar diliyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme