Afyon’daki Dev Arazi İçin Karar Belli Oldu

Afyonkarahisar şehir merkezinin hemen yanı başında bulunan dev arazinin nasıl değerlendirileceğiyle ilgili karar verildi

Afyonkarahisar İl Merkezinde kurulması planlanan 100. Yıl Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak Çavdarlı Köyü yakınlarındaki kamu arazisinin kullanılması amacıyla atılan adımlar boşa çıktı.

Çavdarlı Köyü Merası olarak bilinen 2 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki arazinin “amaç dışı” kullanımı amacıyla bürokratik işlemler başlatılmıştı. Toprak Koruma Kurulu’nun bugünkü toplantısında 2 milyon 700 bin metrekarelik araziyle ilgili karara varıldı.

Afyonkarahisar İl Toprak Kurulu 2 milyon 400 bin metrekare büyüklüğündeki Çavdarlı Köyü Merası’nın amaç dışı kullanımını reddetti. Çavdarlı Merası mera vasfını koruyacak.

TOPRAK KORUMA KURULU NEDİR?

İllerde Vali başkanlığında, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü başkan yardımcılığında, İl Defterdarlığı’ndan, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden, Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, Ziraat Mühendisleri Odası’ndan, TEMA Vakfı’ndan, Belediye Başkanlığı’ndan birer temsilcinin katılımıyla oluşturulan, toplam dokuz kişilik Toprak Koruma Kurulu tarım arazilerinin korunması, geliştirilmesi ve verimli kullanılmasına yönelik Proje geliştirme, inceleme, değerlendirme ve izleme yetkisi bulunan, tarım arazilerini korumak üzere gerekli tedbirleri almakla yetkili olan kuruldur.

Bakmadan Geçme