• Haberler
  • Genel
  • “Afyon’daki başarı, Türkiye’ye yansır” – Kocatepe Gazetesi

“Afyon’daki başarı, Türkiye’ye yansır” – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi’nde konuşan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, “Afyon’da kazanılacak başarı, Türkiye’ye yansır” dedi. Afyonkarahisar seçmeninin tercihinin iktidar konusunda bir ipucu verdiğini hatırlatan Toptaş, tüm partililerin yerel seçimler için daha çok çalışmasını istedi. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi, Afyon Lisesi’nde gerçekleştirildi. Kongre’de konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP’nin [&hellip]

"Afyon'daki başarı, Türkiye'ye yansır"

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi’nde konuşan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, “Afyon’da kazanılacak başarı, Türkiye’ye yansır” dedi. Afyonkarahisar seçmeninin tercihinin iktidar konusunda bir ipucu verdiğini hatırlatan Toptaş, tüm partililerin yerel seçimler için daha çok çalışmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi, Afyon Lisesi’nde gerçekleştirildi. Kongre’de konuşan CHP Afyonkarahisar
Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP’nin Afyonkarahisar’da kazanacağı başarının Türkiye’ye yansıyacağını kaydetti

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi, Afyon Lisesi’nde gerçekleştirildi. Saat 13.00’da yeterli çoğunluk sağlanamayınca, kongre saat 14.00’da başladı. Kemal Demirkırkan ve Derya İlhan’ın yarıştığı kongrede Divan Üyelikleri’ne Milletvekili Ahmet Toptaş, Serap Besne ve Yılmaz Özkan seçildi.
YEREL SEÇİMDE KUVVETLİ
OLUNACAK
Kongrede konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Afyonkarahisar’daki seçmenin Türkiye’deki genel hava ile ilgili bir görüş verebileceğini kaydeden Toptaş, “Seçimde kazananlar ve kaybedenler olmayacak. Seçilen arkadaşlarımıza hepimiz destek olacağız. Afyonkarahisar’da partimizin gücünü çok ciddi boyutlara çıkararak Belediye Başkanlıkları, Belediye Meclis Üyelikleri, İl Genel Meclisi Üyelikleri’nde ciddi başarılar kazanarak Afyon yönetimine ciddi biçimde talip olduğumuzu göstereceğiz ki Türkiye’nin yönetimine talip olma konusundaki sınavımız buralardan geçecek” dedi.
“İKTİDAR MÜJDESİ” TALİMATI
Toptaş, yerel seçimlerde kazanılacak başarının “iktidar müjdecisi” olarak görülmesi gerektiğini vurgulayarak “Önümüzdeki yerel seçimlerde Afyon’da ciddi bir başarı sağlarsak, ciddi bir seçim çalışmasıyla ciddi bir başarı kazanırsak inanın ki bu, iktidarın müjdecisi olacaktır. Afyon, kimin iktidara geleceği konusunda aşağı yukarı bir görüşü göstermektedir. Afyon seçmeninin tercihi genele yansımaktadır. Biz Afyon’da ne kadar başarılı olursak genele de bizim başarımız yansıyacaktır” diye konuştu.
“ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”
Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini hatırlatan Toptaş, şu ifadeleri kullandı:
“Ülke çok zor günlerden geçmektedir. Bunu hep söylüyoruz ama içinden geçtiğimiz dönem gerçekten bugüne kadar geçtiğimiz dönemlerin en zoru. Dört bir tarafımızda savaş tamtamlarının çaldığı bir yerde bizi yönetenlerin Türkiye’yi savaşa sokma gayretlerinin had safhaya çıktığı, barış yanlıları olanların da suçlandığı bir dönemden geçiyoruz. Vatandaşlarımızın geçim sıkıntılarının had safhaya ulaştığı, özellikle son dönemde çiftçinin elindeki malı satamadığı zor dönemden geçiyoruz. Cumhuriyet Halk Partililer, bu anlattığım sorunlar karşısında Türkiye’nin sigortası olan bir partinin üyeleridir. Cumhuriyet Halk Partisi her dönemde olduğu gibi Türkiye’nin sigortası olarak Türkiye’nin başını belaya sokanlardan, halkı açlığa yoksulluğa boğmuş olanlardan Türkiye’yi kurtarmak ve Türkiye’de huzur içinde yaşanabilir bir yeni konum yaratmak konusunda her zaman olduğundan daha çok görev almak zorundadırlar. Dün 1 çalışıyorsak, bugün 5 çalışmak durumundayız.” (Kocatepe)

BİRLİK, BERABERLİK MESAJLARI

CHP Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olan Kemal Demirkırkan ve Derya İlhan, birlik ve beraberlik mesajları verdi. İşte adayların konuşmaları:
-Derya İlhan: CHP’de iki dönem il yöneticiliği yaptım. Partimizde yöneticilik bilgisine sahibim. CHP demokrattır. Dayatmalara karşıdır. Göreve talip oldum. Benim ne milletvekilliği, ne de belediye başkanlığı beklentim yok. Koltuk sevdası yok. Kişisel mefaatlerden uzak, Afyon ve Türkiye’nin menfaatlerinden yana politikalar üretmek istiyoruz. Seçimde kazanan CHP olacaktır. Kemal Bey’in ekibine de başarılar diliyorum.
-Kemal Demirkırkan: Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, ilerici, bir yönetim kurulu oluşturduk. Bir ekiple birlikte bu yönetime talip olduk. CHP’yi daha iyi yerlere getireceğimizi düşünüyoruz. Oluşturduğumuz liste geniş bir mutabakatla karşınıza gelmiştir. Biz CHP Genel Merkezi’nin ülke politikaları üzerine geliştirdiği politikaları yaşatmak ve ilimiz için bu politikaları hayata geçirmek için aday olduk.

GÖZLER GÜLEÇ’İ ARADI

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir süre önce seçimle göreve gelen eski Merkez İlçe Başkanı Aydoğan Güleç ekibiyle birlikte, Ekim ayında istifa etmiş, bu nedenle CHP Merkez İlçe Teşkilatı, seçime gitmek durumunda kalmıştı. Afyon Lisesi’ndeki olağanüstü kongrede gözler Aydoğan Güleç’i aradı.

BİR DAHAKİ
KONGREYE
“İKTİDAR”
HEDEFİ

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Divan Başkanlığı görevini yerine getirdikten sonra, kongrenin seçim kısmına geçilirken “Bir dahaki kongremizi iktidar partisi olarak yapmayı umuyorum” dedi.

İKİ LİSTE YARIŞTI

CHP Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi’nde yarışan iki liste şöyle:
-Beyaz Liste: Derya ilhan, Metin Akçay, Serdar Altuğ, Neriman Bağ, Veysel Barutçu, Mustafa Çevik, Sultan Çiftçi, Ali Görgeç, Ömer İnci, Ömer Devrim Karagöz, Ahmet Köylü, Adil Sandıvaç, Necati Sarı, Ayşegül Tokgöz, Türkan Varhan, Hamdi Yakut, Ayhan Zeybel
-Mavi Liste: Kemal Demirkırkan, Mehmet Ecer, Metin Akkent, Ayla Albayrak, Celalettin Ayvalı, Murat Balkır, Şaduman Balta, Ömer Bıçak, Fatma Binbaş, Hülya Bingöl, Atakan Çelik, Kemal Doğan, Hasan Evrenkaya, Kamil Göçen, Mustafa Kırmızı, Ramazan Kirez, Funda Tarım.

Bakmadan Geçme