• Haberler
  • Genel
  • Afyon’daki Anıtkabir’dekinin kopyası – Kocatepe Gazetesi

Afyon’daki Anıtkabir’dekinin kopyası – Kocatepe Gazetesi

Kültür Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenmek üzere bulunan panoramanın Anıtkabir’de bulunan orjinal panoramanın kopyası olduğunu kaydetti İl Kültür Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenen “Büyük Taarruz Panoroması”nın orjinal aslının Anıtkabir’de bulunduğunu belirtti.GENEL KURMAYDAN İZİN ALINDIKazım Çengelci, orjinal panoramanın senaryo, sahne ve eskiz [&hellip]

Afyon'daki Anıtkabir'dekinin kopyası

Kültür Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenmek üzere bulunan panoramanın Anıtkabir’de bulunan orjinal panoramanın kopyası olduğunu kaydetti

İl Kültür Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenen “Büyük Taarruz Panoroması”nın orjinal aslının Anıtkabir’de bulunduğunu belirtti.
GENEL KURMAYDAN
İZİN ALINDI
Kazım Çengelci, orjinal panoramanın senaryo, sahne ve eskiz çalışmalarının Türk sanatçılar, çizim, boya ve sanatsal çalışmalarının Rus sanatçılar tarafından yapıldığını kaydetti. Çengelci; “Anıtkabir’de bulunan orjinal panoramanın uzunluğu 35×2,80 metre, Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde bulunan panoramanın ölçüleri 10.20×2.32 metre ölçülerinde olup, Anıtkabirde bulunan orjinal panoramanın kopyasıdır. Genişlik bazında orantısal olarak küçültülmüştür. Genel Kurmay Başkanlığı’ndan alınan izinle yapılmıştır.” dedi.
ŞEHİR KÜLTÜRÜNE
KATKI SAĞLIYOR
Büyük Taarruz Panoraması’nda, Şuhut ilçesi yakınlarında bulunan Kocatepe ile birlikte savaşın yapıldığı yerlerde ki muharebe görüntülerinin resmedildiğini belirten Çengelci; “Panorama içerisinde, Çakırözü Köyü, Kırka geçidinde bulunan süveri birlikleri, Kalecik Sivrisi, Tınaztepe ve Belentepe’deki savaş sahneleri yan yana birleşik çizim şekli ile resimde aktarılmıştır. Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce önerilen proje doğrultusunda Büyük Taarruz Panoraması, şehrin kültürel yapısı ve yaşamına katkı sağlayacak özel bir çalışma olarak tasarlanmıştır.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme