• Haberler
  • Genel
  • Afyon’da yatırımlar katlanacak – Kocatepe Gazetesi

Afyon’da yatırımlar katlanacak – Kocatepe Gazetesi

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti. Afyonkarahisar’a AK Parti iktidarı döneminde 10 milyonlarca liralık yatırımlar yapıldığını ifade eden Bakan Eroğlu “Başbakanımızın ustalık döneminde de Afyonkarahisar başkalarının rüyalarında göremeyeceği yatırımları alacaktır” dedi Beraberinde Vali İrfan Balkanlıoğlu ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte Afyonkarahisar Belediyesi’ni [&hellip]

Afyon'da yatırımlar katlanacak

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti. Afyonkarahisar’a AK Parti iktidarı döneminde 10 milyonlarca liralık yatırımlar yapıldığını ifade eden Bakan Eroğlu; “Başbakanımızın ustalık döneminde de Afyonkarahisar başkalarının rüyalarında göremeyeceği yatırımları alacaktır” dedi

Beraberinde Vali İrfan Balkanlıoğlu ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret eden Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a yapılan yatırımların artarak devam edeceği müjdesini verdi. Bakan Eroğlu ve beraberindekileri Belediye binası girişinde karşılayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yatırımlara verdiği destekten dolayı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti. 12 Haziran seçimlerinden önce güzel bir seçim kampanyası yürütüldüğünü hatırlatan Başkan Çoban; “Türkiye çok partili hayat geçildiğinden bu yana sürekli seçilen iktidarlarla yönetildi. Özellikle 1983 yılından sonra ülkemizde çok güzel seçimler oldu. Bu seçimlerden en önemlileri 1983, 2002, 2007 ve 2011 seçimleri oldu. 12 Haziran’da ülke çapında bir seçim kampanyası yapıldı. Afyonkarahisar’da her seçimi gözleyen bir insan olarak ilk defa Bakanıyla beraber tüm ilçelerde, beldelerde ve köylerde bir çalışmaya şahit olduk. Zatıâlilerinizin Çevre Orman Bakanı olmasıyla birlikte sadece Çevre Orman Bakanlığına ait yatırımlar değil, tüm bakanlıklara ait yatırımlar şehrimizin her köşesine yapıldı. Bunlardan kimisi bitti, kiminde çalışmalar devam ediyor. 2023 vizyonu çerçevesinde ise birçok ilçemizde, beldemizde, köyümüzde de çalışmalar artarak devam edecek” dedi.
2 yılda 170 milyon liralık yatırım
Özellikle Afyonkarahisar merkezde büyük bir değişim olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin bu söylemi dışarıdan gelen konukların sık kullandığını ifade etti. Başkan Çoban, “Zatıâlinizin destekleri ile yapılan Zafer Havalimanı, Ankara-İzmir ve İstanbul-Antalya hızlı tren çalışmaları, alt yapı çalışmaları, sulama sistemleri, barajlar, göletler, sağlık yatırımları, eğitim yatırımları sanıyorum ilimiz tarihinde görmemiş yatırımları alıyor. Benim 2009 yılı yerel seçimlerinde vaat ettiğim projelerden zatıâlinizin destekleriyle 2 yılı içerisinde başlayan projelerin bir kısmı bitti, kalan kısımlarında çalışmalar devam ediyor. Bu projelerin toplam bedeli 170 milyon liradır. 10 Milyon Lira 26 Ağustos Tabiat Parkı, 43 milyon lira Akarçay rekreasyo-nu, 55 milyon lira Spor Kompleksi, 23 Milyon lira Atık su Arıtma Tesisi ve yine en son yapılacak olan müze tahmini olarak 20-25 milyon lira civarında olacak. Bu projeleri topladığımız zaman toplam maliyet 170 milyon lira yapıyor. Afyonkarahisar Belediyesi yılda ortalama 6 ila 10 milyon lira arasında yatırım yapan bir belediye. 2 yılda 170 milyon liralık yatırım zatıâlinizin, diğer milletvekillerimizin ve teşkilatımızın destekleriyle yapıldı. Bunun geçmişte bir örneği kesinlikle yok. Küçük yatırımlar ile bize sağladığınız maddi destekler bunun dışında” diye konuştu.
Seçim öncesi verdiği vaatlerden sadece Karayolları arazisine yapılması planlanan pazar-yeri projesinin kaldığını dile getiren Belediye Başkanı Burhanetin Çoban şunları söyledi; “Diğer vaat ettiğimiz projelerin bir kısmı tamamlandı, bir kısmında ise çalışmalar devam ediyor. Bunun yanında vaat etmediğimiz birçok projeyi de inşallah yapacağız. Afyonkarahisar’ı düşünen, ilimizi her zaman aklından çıkarmayan, dinlenmek dahi bilmeden gece gündüz çalışan şahsınıza ve eki-binize Afyonkarahisar halkı adına teşekkür edi-yor, minnetlerimi sunuyorum.”
5 yıldızlı şehir
Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise 12 Haziran seçimlerinin Afyonkarahisar’da demokratik bir olgunlukla sona erdiğini belirterek; “Afyonkarahisar bizim canımız ciğerimiz. Afyonkarahisar tarihinde görülmemiş yatırımlara sahne oldu. Bunu kabul etmek lazım” dedi. Afyonkarahisar’ın beş yıldızlı bir şehir haline geldiğini anlatan Bakan Veysel Eroğlu; “Gerek alt yapı, gerekse de üst yapı yatırımları ile Afyonkarahisar örnek bir şehir haline geldi. Atık Su Arıtma Tesisimizde çalışmalar devam ediyor. Kentimiz muazzam bir spor kompleksine kavuşacak. Hastanemizin inşaatı bitti, modern cihazların konulması ayrıca diş hastanesi için ayrılan binanın restore edilmesi çalışmaları kısa sürede başlayacak. Afyonkarahisar’ın su sorunu yok. Şu anda 2060 yılına kadar yetecek derece suyumuz var. Afyonkarahisar’a çok büyük hizmetler yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Muhteşem bir Kültür ve Sanat Merkezimiz var. Bu Merkezimin ismini de Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay, Hattat Ahmet Karahisar-i Kültür ve Sanat Merkezi olarak konulması talimatını verdi” ifadelerini kullandı.
“Boynumuzun borcu…”
Yapılan bu hizmetlerin yanı sıra hızlı tren gelince Afyonkarahisar’ın bambaşka olacağını dile getiren Bakan Eroğlu, kentin havaalanı ile birlikte daha da büyüyeceğini ifade etti. Afyonkarahisar’ın özellikle kültür, spor, sağlık, termal ve kongre turizminin başkenti olacağını belirten Bakan Eroğlu; “Afyonkarahisar 2023 vizyonunu rahatlıkla gerçekleştirecektir. Afyonkarahisar’a ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur. Başbakanımızın ustalık döneminde Afyonkarahisar başkalarının rüyalarında göremeyeceği yatırımları alacaktır. Biz bugüne kadar ne söylediysek yaptık, sadece Afyonkarahisar merkez değil, bizim her ilçemiz için ayrı bir vizyonumuz var” ifadelerini kullandı.
“Muhteşem bir meydana kavuşacağız”
Cumhuriyet Kent Meydanı hakkında da konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bu konuda da çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. Bakan Eroğlu, “Başbakanımızın bir sözü var ‘Muhteşem bir meydanı olmayan şehir, şehir değildir’ bende bu söze aynen iştirak ediyorum. Başbakanımız ilimize yapmış olduğu ziyarette bizlere şu talimatı verdi. ‘Valilik binası ve emek binası yıkılsın buraya bir meydan yapılsın’ dedi. Şu anda Valiliğimizin taşınacağı eski Belediye binasıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Tarihi yapı olduğu için Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan da gerekli izinler alındı. Temmuz ayının sonunda ihalesi yapılacak. Bu binamızın restorasyonu için gerekli olan 3 milyon 600 bin lira kaynakta geldi. Afyonkarahisar’a yakışır bir valilik binamız olacak. Valiliğimizdeki tüm kurumlarımıza yer bulundu. Bazıları taşındı bazıları ise taşınma aşamasında. Valiliğimizde taşındığında çok güzel bir meydan projesi hayata geçirilecek. Afyonkarahisar muhteşem bir meydana kavuşacak” diye konuştu.
Meydan projesi
hızlı ilerliyor
Meydan çalışmalarının son durumu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise meydan projesi için düzenlenecek yarışma öncesi jüri’nin oluşturulduğunu ve gerekli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Başkan Çoban, “Proje yarışması için İstanbul Teknik Üniversitesinden, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) değerli profesörlerimizle bu konuyu görüştük. Birde daha önce bu tür yarışmalara giren ve birçok ödül kazanan hemşerimiz Yüksek Mimar Yavuz Selim Sepin’le görüştük. Kendisi Denizlideki proje yarışmasında birinci oldu. Hemşerimiz Yavuz Bey’i ilimizi tanıdığı için Jüri Başkanı yaptık. Jürimiz oluştu, yarışma şartları belirlendi. Jüri, üç kez ilimize geldi. Her yeri gezdiler, Jüri’nin görüşü; sadece meydan yapılacak alan değil, burası ile ilgili tüm yerleri içine alacak şekilde bir proje oluşturulması yönünde. Bu bölgenin tamamı kentin dokusuna uygun olarak dizayn edilecek. Yarışmamıza 200’e yakın projenin katılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme