• Haberler
  • Genel
  • Afyon'da yapılacak sulu tarım ülke ekonomisine 700 milyon lira katkı sağlayacak

Afyon'da yapılacak sulu tarım ülke ekonomisine 700 milyon lira katkı sağlayacak

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Afyonkarahisar'da 20 Nisan 2021 tarihinde başlayan sulama sezonuyla birlikte toplam 590 bin dekar arazinin sulanacağını belirterek, Afyonkarahisar'da yapılacak sulu tarımla birlikte ülke ekonomisine 700 milyon TL katkı hedeflendiğini bildirdi   Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Afyonkarahisar'da 2021 Yılı Sulama Sezonunun başladığını belirtti. Yıldız, dünyada olduğu gibi Türkiye'de [&hellip]

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Afyonkarahisar’da 20 Nisan 2021 tarihinde başlayan sulama sezonuyla birlikte toplam 590 bin dekar arazinin sulanacağını belirterek, Afyonkarahisar’da yapılacak sulu tarımla birlikte ülke ekonomisine 700 milyon TL katkı hedeflendiğini bildirdi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Afyonkarahisar’da 2021 Yılı Sulama Sezonunun başladığını belirtti. Yıldız, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de nüfus artışına paralel olarak başta tarım olmak üzere içme, kullanma ve sanayi sektöründeki su taleplerinde büyük artış olduğunu kaydederek su kaynaklarının rasyonel yönetimini ve verimli kullanımını zorunlu kıldığını ifade etti.
“2021 SULAMADA HAMLE YILI”
DSİ’nin Türkiye’nin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması maksadıyla projeler ürettiğini aktaran Yıldız, “Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından biriside DSİ’dir. Bilindiği üzere 2021 yılı Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli tarafından ‘Su ve Sulamada Hamle Yılı’ olarak ilan edildi. Bu sebeple 2021 yılı ‘Sulama yatırımlarımızda hamle yılı’ olacaktır. Bu kapsamda Bölgesel Kalkınma projeleri olan GAP, KOP, DAP ve DOKAP başta olmak üzere özellikle sulama yatırımlarımız hızlandırarak verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız. DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükseltmektedir.” dedi.
“AFYON’DA 590 BİN DEKAR TARIM ARAZİSİ SULANACAK”
Afyonkarahisar’da 2021 Yılı Sulama Sezonunun 20 Nisan 2021 tarihinde başladığını açıklayan Yıldız şunları kaydetti: “Bu kapsamda Afyonkarahisar’da 20 Nisan tarihinde başlayan 2021 yılı sulama sezonunda toplam 590 bin dekar tarım arazisinin sulanacaktır. Afyonkarahisar’da 590 bin dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2021 yılı birim fiyatlarıyla ülkemiz ekonomisine 700 milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. Çiftçilerimize bol ve bereketli bir sulama sezon diliyorum. DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme