Afyon'da Vatandaşın Gündemi Trafik

Afyonkarahisar Belediyesi'nin 4 bin 104 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği anketin yorumlandığı 2025-2029 Stratejik Planı Değerlendirme Raporu'na göre Afyonkarahisar'da önem verilmesi gereken alanlar kategorisinde ilk sorun trafik ve ulaşım, ikinci sorun ise otopark yer aldı.

Afyonkarahisar Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı vatandaş memnuniyet anketinin sonuçları açıklandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, şeffaf ve toplumcu belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerine dikkat çekerek halkın görüşlerine önem verdiklerini dile getirdi.

Haber

195 BİN KİŞİDEN 4 BİNİ CEVAP VERDİ

Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Halkla İlişkiler Servisi tarafından 4 Haziran 2024 tarihinde 195 bin kişiye SMS yoluyla ulaşıldı. Ankete 4 bin 104 kişi katıldı. Ankete katılan vatandaşların yüzde 77’si Belediye’nin sunduğu hizmetlerden memnun olduğunu belirtti. Belediye hizmetleri ve vatandaşlar arasındaki koordinasyonun yeterli olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 69 olarak kaydedildi. Ayrıca, vatandaşların yüzde 72’si Belediye Başkanı Burcu Köksal’dan memnun olduklarını ifade etti.

Haber

ŞEFFAFLIK, DÜRÜSTLÜK, DEĞİŞİM…

Anket sonuçlarına göre vatandaşlar sırasıyla şeffaflık, yeniliklere ve değişime açıklık, güvenilirlik ve dürüstlük kavramlarına önem veriyor. Vatandaşlar, değişimi yönetebilme, sosyal duyarlılık, işbirliği yapabilme kabiliyeti, hizmet sunumu konularında Belediye’yi başarılı buluyor. Belediye’nin park ve bahçe hizmetleri, sosyal tesisleri ve temizlik hizmetleri de memnuniyet sıralamasında ilk 3’e girdi.

Ankete göre “önem verilmesi alanlar” başlığının ilk sırasında trafik ve ulaşım hizmetleri yer aldı. Listede otopark sorunu, altyapı çalışmaları, kentsel dönüşüm ve imar ve mülteci sorunu da öne çıktı.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme