• Haberler
  • Genel
  • 'Afyon’da Vali ile görüşmek müdürlerle görüşmekten kolay'

'Afyon’da Vali ile görüşmek müdürlerle görüşmekten kolay'

İl İdare Şube Başkanları toplantısında çarpıcı ve içten konuşması ile dikkat çeken Vali İrfan Balkanloğlu rahatsızlık duyduğu bir durumu kamu yöneticileri ile paylaştı. Balkanlıoğlu, 'Bazen şunu düşünüyorum Vali ile görüşmek ona ulaşmak bir çok müdür arkadaşla görüşmekten daha kolay şu Afyon’da. Biz istiyoruz ki vatandaş geldiğinde biz nasıl kabul ediyor, kapımızda karşılıyorsak diğer yerlerde de [&hellip]

“Afyon'da Vali ile görüşmek müdürlerle görüşmekten kolay”

İl İdare Şube Başkanları toplantısında çarpıcı ve içten konuşması ile dikkat çeken Vali İrfan Balkanloğlu rahatsızlık duyduğu bir durumu kamu yöneticileri ile paylaştı. Balkanlıoğlu, “Bazen şunu düşünüyorum Vali ile görüşmek ona ulaşmak bir çok müdür arkadaşla görüşmekten daha kolay şu Afyon’da. Biz istiyoruz ki vatandaş geldiğinde biz nasıl kabul ediyor, kapımızda karşılıyorsak diğer yerlerde de aynısı yapılsın. Kimi zaman vatandaşı dinleyince ağlayasım geliyor.” dedi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında toplanan İl İdare Şube Başkanları toplantısı AKÜ AKM salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya kamu kurum kuruluşlarının amirleri ve ilgili personel katıldı.
TAPU VE KADASTRO ÖRNEK
İl İdare Şube Başkanları toplantısında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, bu tür toplantılarda karşılıklı bilgi ve görüş alışverişi yapıldığını belirtti. Yürütülen kamu hizmetlerinde kalite ve standartı geliştirmenin son derece önemli olduğuna temas eden Vali Balkanlıoğlu; “Vatandaşın hizmet beklentisi arttı. Kamu kurum ve kuruluşlarından beklediği hizmeti süratli, şeffaf, güler yüzle karşılanmasını istiyorlar. Bazı dairelerde bunu bulup bazılarında bulamadıklarında şaşırıyorlar. Bir çok daire artık bu yola girdi kendini düzeltti geliştirdi. Çağdaş yönetim anlayışına sahip bir sistemi özümsediler. Bu durum hem fiziki mekanlarına hem de personeline yansıdı. Önceden reytingi diplerde olan bazı kuruluşlar şimdi bakıldığında yüzde 90 başarı oranına vurdu. Buna tapu ve kadastro örnektir.” dedi.
“ARTIK CİN ŞİŞEDEN ÇIKTI”
Bazı kuruluşların itibarının sıfırın altında olduğunu yolsuzluk, iltimas vb olumsuzluklarla anıldığından söz eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, uzun süre bu konunun üzerinde durup eğitim başta olmak üzere her yönde çaba sarf edildiğini anlattı. Güvenlik kameraları ve çeşitli önlemlerle suistimali izin verilmediğini açıklayan Balkanlıoğlu; “Artık Nüfus Müdürlüğü de düzeldi. Vatandaş ‘At sahibine göre kişner.’ anlayışında. Kamu kurum ve kuruluşlarını denetleyen yok mu düşüncesinde. Bazen ucu bizlere kadar uzanan durumlar yaşıyoruz. Bu nedenle tüm arkadaşlarım kendisine, personele, mekana çeki düzen vermek zorunda. Artık cin şişeden çıktı. Vatandaşa artık cart, curt, heyt, höyt gibi kafamı bozma deme şansımız kalmadı. Böyle bir şey aslında zaten hiç olmamalıydı ama artık herkes en ufak bir sorunda.” diye konuştu.
“ASAYİŞ TOPLANTISINDA BİLE VATANDAŞIN İŞİ GÖRÜLÜYOR”
Her yerde herkesin işini düzgün yapması gerektiğini ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, batı standartlarında, çağdaş, süratli, her türlü olumsuzluktan uzak, yapılabiliri olan işin yapıp yapılamayacak işin ise vali ya da bakan söylese de yapılmaması gerektiği mesajını verdi. Vali Balkanlıoğlu; “Kaymakamlığım sırasında bir müsteşarla görüşmek için makamına gittiğimde sekreteri tarafından dakikalarca bekletilmiştim. Bir hoş geldin dahi demeyen sekreter telefonda rüya tabirine kadar giren derin bir sohbette bulundu. Bu olay bana mülki amir olarak hiç kimseyi bekletmeme konusunda somut bir örnek oldu. Köyden kentten gelen vatandaş belki bir şeyi ifade edip dönecek. Bunu baz alarak asayiş toplantılarında bile görüşmeyi talep eden herkesi kabul ediyoruz. Aslında bu kozmik bir toplantıdır. Ama amacımız vatandaşın işini süratle görmek.” şeklinde konuştu.
“VATANDAŞI DİNLEYİNCE AĞLAYASIM GELİYOR”
“Bazen şunu düşünüyorum Vali ile görüşmek ona ulaşmak bir çok müdür arkadaşla görüşmekten daha kolay şu Afyon’da maalesef.” diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Biz istiyoruz ki vatandaş geldiğinde biz nasıl kabul ediyor, kapımızda karşılıyorsak diğer yerlerde de aynısı yapılsın. Kimi zaman vatandaşı dinleyince ağlayasım geliyor. Bunun vebali var. Bu stantardı belirlememiz lazım. Sayın Bakanımızın talimatı olmuştu. 2019 Yılına kadar büyük çaplı yapılacak yatırım ve hizmetler bildirilsin ki kitap hazırlayalım. Herkesin kalite, hizmet, standart ve hedeflerini belirlemesini istedi. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde nelerin olacağı belirlenecek. Günün muhasebesi yapılmalı ve hedefler konusunda geliştirici çalışmaların planlanmasında sayısız faydalar var.”
SEÇİM DÖNEMİNE ÖZEL İZİN HASSASİYETİ
Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin yaklaştığını ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, seçim konusunda devlet memurlarının tarafsız olmasının zorunlu olduğunu söyledi. Herkesin gönlünde bir aslanın yatacağını ona göre oy kullanacağını belirten Balkanlıoğlu şunları söyledi: “Oyunuzu istediğiniz yere verirsiniz. Ancak partizanca çalışmalarla vatandaşa eşit muamelede tercihinizi gösteremezsiniz. Bu hem hak ve adalete aykırıdır hem de yasalara da aykırıdır. Bu konularda dikkatli olmak, konuşurken, sohbetler sırasında tarafsızlığa gölge düşürecek partizanca tavırlardan uzak durmakta sayısız fayda var. Dairelere tamim edilecek seçimle ilgili bir yazı geldi. Sandık görevinde özellikle öğretmen kesim tercih edilse de diğer kamu personeli de bol miktarda görevlendiriliyor. İzinleri seçim döneminde verirsek hem sandık kurulları, seçim kurulu gibi yerlerde devlet memurlarından istifade ediliyor. İzin konularına dikkat edilsin diyorum. Seçim kurullarının kamu kurum kuruluşlarına olan taleplerinde yardımcı olunması gerekiyor.”
>>Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme