• Haberler
  • Genel
  • Afyon’da üretilen taşlar “Engelsiz Yaşam Fuarı”nda sergilendi

Afyon’da üretilen taşlar “Engelsiz Yaşam Fuarı”nda sergilendi

Afyonkarahisar Belediyesi, engelli bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi yönünde hayata geçirdiği projeleri tanıtmak amacıyla Engelsiz Yaşam Fuarı’na katıldı. Fuarda YÜNTAŞ firmasının ürettiği dekoratif parke ve bordür taşları sergilendi YÜNTAŞ tarafından kurulan doğaltaş mermer fabrikası ile dekoratif parke ve bordür fabrikasında üretilen taşların yanı sıra engellilerin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik yapılan çalışmalar diğer belediyeler ve vatandaşlardan yoğun [&hellip]

Afyon'da üretilen taşlar "Engelsiz Yaşam Fuarı"nda sergilendi

Afyonkarahisar Belediyesi, engelli bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi yönünde hayata geçirdiği projeleri tanıtmak amacıyla Engelsiz Yaşam Fuarı’na katıldı. Fuarda YÜNTAŞ firmasının ürettiği dekoratif parke ve bordür taşları sergilendi

YÜNTAŞ tarafından kurulan doğaltaş mermer fabrikası ile dekoratif parke ve bordür fabrikasında üretilen taşların yanı sıra engellilerin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik yapılan çalışmalar diğer belediyeler ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
METİN ŞENTÜRK’TEN
ÇALIŞMALARA TAM NOT
Afyonkarahisar Belediyesi’nin proje ve çalışmalarını tanıttığı standı, sevilen sanatçı Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk’te ziyaret etti. Afyonkarahisar Belediyesi’nin engellilere yönelik çalışmalarını takdirle karşıladığını bildiren Metin Şentürk, Yüntaş Dekoratif Parke Fabrikası’nda üretilen görme engelli taşlarının üzerinde yürüdü. Belediye’nin çalışmalarını değerlendiren Şentürk, çalışmalara tam not verdi.
PROJELER TANITILDI
Fuarda ayrıca Afyonkarahisar Belediyesi’nin standı bölge Belediyelerin Belediye Başkanlarının yanı sıra Fen İşleri Müdürleri tarafından da yakın ilgiyle takip edildi. Belediye Başkanları özellikle Yüntaş’ın ürettiği taşları ilgiyle takip etti. Fuara katılan Dekoratif Parke ve Bordür Fabrikası Teknik Müdürü Fevzi Yaman ve Doğaltaş Fabrika Müdürü Cemalettin Gök fuarda yer alan diğer belediyelerin, firma ve kuruluşların stantlarını gezerek engellilere dönük projeler ve ürünler hakkında bilgi aldı. Çok sayıda yerel yönetim, vakıf, dernek ve kuruluşun yer aldığı fuarda katılımcılar, projelerini tanıttıkları gibi karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
İstanbul Fuar Merkezi’nde (CNR) 9 Aralık’ta sona eren fuarda engelli bireylerin yaşam standartlarını yükseltmek ve yaşam alanlarını genişletmek amacıyla tasarlanan medikal, endüstriyel ürünler sergilenirken, fuar engellilik halini ortadan kaldırmaya yönelik çözüm odaklı proje üreten firmalarını da bir araya getirdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme