• Haberler
  • Genel
  • Afyon'da Uluslararası Basketbol Kampı başladı

Afyon'da Uluslararası Basketbol Kampı başladı

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği ve Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği'nin destek verdiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Kampı, Afyonkarahisar'da başladı. Kampın tanıtım töreninde Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da basketbolda şanslarını denedi Türkiye Basketbol Federasyonu'nun düzenlediği, Garanti Bankası'nın sponsor olduğu 12 Dev Adam Basketbol Okulları, Amerika Birleşik Devletleri [&hellip]

Afyon’da Uluslararası Basketbol Kampı başladı

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği ve Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’nin destek verdiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Kampı, Afyonkarahisar’da başladı. Kampın tanıtım töreninde Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da basketbolda şanslarını denedi

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği, Garanti Bankası’nın sponsor olduğu 12 Dev Adam Basketbol Okulları, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’nin desteğiyle Afyonkarahisar’da Uluslararası Basketbol Kampı düzenliyor. 12 DABO Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı’nın tanıtım toplantısı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya 12 DABO Uluslararası Basketbol Kampı Baş Antrenörü Chris Dial, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Kültürel İşler Müsteşarı Katherine Van de Vate ve TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak katıldı.
55 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM
TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak, Türkiye’de basketbol altyapısı adına yapılan tüm çalışmalar içinde 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nın önemli bir yeri olduğunu kaydetti. Şenbayrak “Yola çıktığımız 2002 yılından bu yana, basketbol okullarımızda toplamda 55 bine yakın öğrenciye basketbol eğitimi verdik. Okulumuzdan geçip basketbol kariyerine NBA’de devam eden sporcularımız oldu. Basketbolun ekol ülkesi ABD’den gelen uzman antrenörlerle bu kampta da yetenekli çocuklarımıza ilham verebilmek, kendilerine büyük hedefler koymalarını sağlayabilmek istiyoruz” dedi.
ABD’Lİ DİPLOMATA GAZZE SORUSU
Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Kültürel İşler Müsteşarı Katherine Van de Vate de basketbol aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki dostluğun pekişeceğini kaydetti. Bir gazetecinin “Basketbol barış simgesi olarak sunuluyor. Dünyada savaş olan bölgelerde, örneğin Gazze’de de etkinlik yapacak mısınız” sorusuna ise Katherine Van de Vate, “Gazze’deki problemler başlamadan önce, orada birçok etkinliğimiz oluyordu. Mümkün olursa orada yine etkinlik yapmak isteriz. Gazze’deki durumun kötü olduğunu biliyoruz ve üzülüyoruz. Türkiye’yle birlikte bu problemin çözülmesini istiyoruz” diye yanıt verdi.
YURTDIŞINDAN ANTRENÖRLER GELDİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Kamp’ta ABD’den Türkiye’ye gelen antrenörler Chris Dial, Joey Cooper Tate, Monika Roberts ve John Adam McDovvell görev yapacak.
Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek kampa, 12 DABO’nun faaliyet gösterdiği 75 il ve ilçe merkezinden gelen ve yetenekleriyle ön plana çıkarak bir çok aday arasından seçilen 40 antrenör ile yaklaşık 200 kız ve erkek sporcu katılacak. 12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı’nda ABD’li antrenörler tarafından hazırlanan antrenman programları uygulanırken, kamp çalışmaları kapsamında ayrıca antrenman bilimi ve spor yönetimi gibi konuların ele alınacağı paneller de düzenlenecek.

Vali Güner’den sporculara çağrı

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, sporcuların Afyon’un nimetlerinden yararlanması gerektiğini belirtti

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Uluslararası Basketbol Kampı’nda yaptığı konuşmada sporcuları Afyon’a davet etti. Güner, “Spor Bakanlığımız, Türkiye’de geçmişten çok farklı bir misyonla çok ciddi yatırımlara, altyapıya, Türk gençlerine sahip çıkacak çok ciddi projelere destek vermektedir. Avrupa Birliği ve Amerika’da eşine çok rastlayamayacağınız, 700 binlik bir şehrin futbol sahası, tribünleri ile örnek olacak bir yatırım Afyonkarahisar’da Sayın Başbakanımızın talimatıyla gerçekleştirildi. Afyonkarahisar ili, sporun her alanında sporcularla, fiziki imkanlarıyla, şifalı sularıyla, halkın yüksek misafirperverliğiyle ve mutfağıyla buluşsun istiyoruz. Bizler bu ilde Üniversitemizle, Belediyemizle, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle bir seferberlik başlattık. Sporcuların Afyonkarahisar’daki spor ve otel tesislerinden yararlanmaya davet ediyorum” dedi.
İKİNCİ LİG İÇİN UMUT VAR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da “Basketbol sporu tüm dünyada ilgi çektiği kadar Türkiye’de de fazlasıyla ilgi çeken bir sporumuz. Futboldan sonra ikinci sırada en çok takip edilen ve maçta izlenen bir spor. Bizde belediye olarak geçen yıl kurduğumuz basketbol takımı üstün başarı gösterdi. 84 takım arasında ilk kurulduğu sene 5. sırada ligi bitirdi. İnşallah bu yıl federasyondan haber bekliyoruz. ikinci ligde mücadele vereceğiz” diye konuştu.
MUTLULUK DUYUYORUZ
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise şöyle konuştu:
“Üniversite eğitim, araştırma ve uygulamaya yönelik yapılan çalışmaların yanı sıra sanata spora ve müziği de ciddi önem vermektedir. İçinde bulunduğumuz tesisler beden eğitimi ve spor yüksek okulunun eğitim tesisleridir. İçinde hepinizin gördüğü gibi belli kampa uygun yapılabilecek aktivitelere uygun halde üretilmiştir. İnşallah bunun devamı gelecektir. Voleybol basketbol futbol gibi sporun önemli ve halkın bütün insanların her düzeyde öğrencilerin ilgi duyduğu alanlara hizmet verecektir. Bugün basketbol fedarasyonunun bu güzel etkinliğine ev sahipliği yapmaktan gerçekten mutluluk duymaktayız. Üniversitede diğer alanlarda olduğu gibi spor alanında da eğitim öğretim araştırma ve sporun özellikle bugünkü çalışmada basketbolun sevdirilmesi ülkemize yeni sporcular kazandırılması için çok güzel bir kamp örneğini sergilemekteler.”

NEDEN 2 SAAT KONUŞTULAR?
Konuşmaların ardından gazetecilere “Sorunuz varsa alalım” denildi. Bu sırada Vali Hakan Yusuf Güner’in kızı Berra Güner, “Neden 2 saat konuştular” deyince, katılımcılar güldü. Berra, kardeşi Melih’le birlikte babası Vali Güner’i yalnız bırakmadı.

Bakmadan Geçme