Afyon'da Ulaşıma Ne Kadar Zam Yapılacak?

Afyonkarahisar Belediye Meclisi bugün toplanıyor. Belediye Meclisi görüşülecek konulardan birisi de ulaşım zammı olacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi bugün saat 18.30’da Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın yönetiminde toplanacak. Toplantıda 45 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanacak. Gündem maddelerinden birisi de şehir içi ulaşım zammı olacak.

RAPOR DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantıda şehir içi halk otobüsü toplu taşıma ücret tarifelerinin güncellenmesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyon Raporu değerlendirilecek. Belediye Başkanı Burcu Köksal, bir önceki Belediye Meclisi Toplantısı’nda Afyonkarahisar’da 2023’ün Ağustos ayından bu yana ulaşıma zam yapılmadığını, çevre illerde ise 2024 yılı içinde güncellemeler gerçekleştiğini belirtmişti.

ESNAF BU KARARI BEKLİYOR

Halk otobüslerinde fiyat tarifesi öğrenci olmayanlar için 10 TL, öğrenci olanlar için 8 TL olarak uygulanıyor. Toplu taşımaya ne kadar zam geleceği ise toplantıda netleşecek. Halk otobüslerinden sonra aynı oranda zam yapması beklenen şoför esnafı, artan maliyetler dolayısıyla zor durumda olduklarını belirtirken toplu taşımayı kullanan vatandaşlar ise geçinme derdinde olduklarını ifade ediyor.

Bakmadan Geçme