Afyon'da ulaşım sorunu yok! – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı dün akşam Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunup oybirliği ile kabul edilmesiyle başladı.GEÇEN YIL 5 BİN 700 ÖĞRENCİYE YARDIM YAPILDIBelediye sınırları ve mücavir alan içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilerine nakdi yardım yapılması hakkında Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor oybirliği ile [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı dün akşam Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunup oybirliği ile kabul edilmesiyle başladı.
GEÇEN YIL 5 BİN 700 ÖĞRENCİYE YARDIM YAPILDI
Belediye sınırları ve mücavir alan içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilerine nakdi yardım yapılması hakkında Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor oybirliği ile kabul edildi. Buna göre; 2018-2019 eğitim öğretim yılında 8 ay boyunca ihtiyaç sahibi ilkokul ve ortaokul öğrencilerine aylık 80 TL, lise öğrencilerine 100 TL eğitim yardım yapılacak. Eğitim yardımından bir aileden en fazla üç öğrenci yararlanabilecek. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban önceki ve geçen yıl yaptıkları uygulamayı devam ettirmeyi planladıklarını, geçen yıl 5 bin 700 öğrenciye eğitim yardımı yapıldığını kaydetti. Toplantıda, İşletme Müdürlüğü’nce işletilecek olan Karayolları Parkı sosyal tesislerinde satışı yapılacak içecek ve yiyecek satış ücret tarifelerinin belirlenmesi hakkında Plan Bütçe Komisyonunca düzenlenen rapor oybirliği ile kabul edildi.
ÖDENEK AKTARIMI YAPILACAK
Toplantıda 2018 Yılı Gider Bütçesinin bazı ödeneklerinin yetmemesi nedeniyle toplam 4 milyon 200 bin lira ödenek aktarılması teklifi kabul edildi. Kültür Belgesi ile başvurusunu gerçekleştiren su abonelerinin ilimizde mesken abonelerinin kullandığı en düşük tarife olan 1,80 metreküp üzerinden kademesiz olarak fiyatlandırılması teklifi karara bağlandı. Burhanettin Çoban, yeni çıkarılan kanuna göre özel bir şahısın kültür girişim belgesi alıp bir işletme açması ya da böyle bir yatırım yapması halinde mesken abonelerinin kullandığı en düşük tarifenin kademesiz uygulanacağını dile getirdi.
ÇETİN VE KASAPOĞLU ATANDI
Belediye’nin bir dereceli İtfaiye Müdürlüğü kadrosunun iptal edilerek üç dereceli İtfaiye Müdürlüğü kadrosunun ihdas edilmesi oybirliği ile kabul edildi. Burhanettin Çoban, İtfaiye Müdürlüğüne Cem Kasapoğlu’nu, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne ise Ali Çetin’i atandıklarını açıkladı. 2 Haziran 2008 tarih ve 227 sayılı Belediye Meclis kararı ile belirlenen Afyonkarahisar Belediyesi Tembih ve Yasaklarının 51’nci maddesinin yönetmelikten çıkartılması teklifi kabul edildi.

AFİŞ VE POSTER SORUMLULUKLA ASILMALI
MHP Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara söz alarak, afiş, posterlerin şehrin çeşitli noktalarına asıldıktan sonra takibinin yapılmaması sonucu ciddi görüntü kirliliğine neden olduğunu belirtti. H. İbrahim Baykara konu ile ilgili görselleri meclis üyelerine sundu. 4,5 ay önce asılan afişin parçalanarak dağıldığını görselle anlatan Baykara, “İnsanlarımız iki apartman arasına ip çekerek istedikleri afişi asamamalı. Bunun bir kuralı ve yaptırımı olmalıdır. Örneğin önemli bir etkinliği duyurmak adına 10 gün önce afiş-poster vs. asılabilir. Ama etkinliğin bittiği gün o görsel kaldırılmalıdır. Seçim öncesi Cumhurbaşkanımızın posteri asılmış. Şu anda paramparça olmuş. Oysa seçim geçeli kay ay oldu? Kurumlara, kişilere ve halka saygı olmalı. Bu düpe düz saygısızlık ve çevre kirliliğinden başka bir şey değil. Buna dikkat edilerek bundan sonra insanlar kafalarına, keyiflerine göre bir yerlere bir şeyler asamamalı. Yetkililer takip edip ceza yazmalı ve günü bittiğinde kaldırılmalı. Bu durum denetlenmeli. İlimiz Dünya Motokros Şampiyonasına ev sahibiydi. Dört bir yandan gelen insanlar bu manzaraları maalesef gördü” dedi.
MHP Meclis Üyesi İlker Çelikoğlu da atıl durumda olan binaların kermes faaliyeti için kullanıldığını, tüm bina ya da apartmanı kaplayacak şekilde afiş poster asarak görüntü kirliliği ve keyfiyet oluşturduklarına dikkat çekti.
ASIYORLAR AMA KALDIRMIYORLAR!
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, H. İbrahim Baykara’nın haklı olduğunu doğru söylediğini belirtti. Bu konunun önemli olduğunu belirten Çoban, “Bu konu önemli Sayın Baykara haklıdır. Genelde yardım toplama amaçlı sivil toplum kuruluşlarımız var. Belki Belediyemizin de işbirliği içinde oldukları da var. Örneğin Ramazan’da fitre zekât için asılan afiş Ramazan ayı bitmesine rağmen asıldığı yerde kalıyor. Asarken kendileri asıyor ama kaldırmasını yapmıyorlar. Zabıtamızın bunları ciddi şekilde takip etmesi gerekiyor. İtfaiyemiz artık işi gücü bıraktı Afjet Afyonspor şampiyonluğundan sonra tüm araçlar yetişemeyecek hale geldi. Şampiyonluk için tebrik afişine para verenler itfaiyeye de hizmeti karşılığı para vermelidir. Amma Belediye para almaz. Tamam, itfaiye assın ama bunun bir ücret tarifesi var ödeyin. Telefonlar bilmem şunlar bunlar. Az daha Afyonspor düşmanı ilan edilecektik. Toplamaktan da öte zabıtanın işlem yaparak ceza yazmaları lazım” diye konuştu.
SAĞLIKTA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK
Belediye ile Karahisar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine arasında ortak işbirliği yapılması için imzalanacak protokol için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verildi. Sağlık Kampüsü karşısında ki iş merkezinde hastası olup da kalacak yeri olmayanlar için misafirhane hizmeti verilmesi adına kurulan Karahisar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin bulunduğunu kaydetti. Dernek Başkanlığını Emekli Müftü Yardımcısı Galip Kolcu’nun yürüttüğünü söyleyen Çoban, orada ihtiyaç sahibi hastaların ve refakatçilerinin ücretsiz barınacaklarını ifade etti. Bu konuda dernek kurulmasında öncülüğü AK Parti Belediye Meclis Üyesi Haydar Kaya’nın gerçekleştirdiği öğrenildi. Kaya, meclisin gösterdiği hassasiyete teşekkür etti.
BELEDİYE ARSA SATACAK
Çetinkaya Mahallesinde Çevre Şehircilik Müdürlüğü arkasında Mehmet Yağcıoğlu İlköğretim Okulunun olduğu alandaki ticari ada da Belediyeye ait arsaların satışı için Belediye Encümenine oybirliği ile yetki verildi. Taşpınar Mahallesinde atık parsel konumunda olan bir arsanın satışının yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verildi. 135 metrekare olan arsa Karakatip Camii arkasında yer alıyor.
OSB minibüs hattının dağıtılması talebi gerekli incelemeler yapıldıktan sonra tekrar meclis gündemine gelecek. Hamidiye Mahallesi ile Şuhut Kavşağı arasında güzergâh verilmesi talebini uygun görmeyen Trafik Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. Hasan Karaağaç Mahallesine belli saatlere minibüs güzergâhı verilmesi hakkında talebini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Eşrefpaşa ile Fatih Minibüs Duraklarının birleştirilmesi talebi konunun yerinde incelenmesi sonrası tekrar meclis gündemine getirilecek. Çavuşbaş Minibüs Durağında ki araçların bir kısmının diğer minibüs hatlarına dağıtılması talebi hakkında inceleme çalışması yapılacak.
ANITPARKA CAM KAFE YAPILACAK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, toplantıda kapatılıp yeniden inşa edilecek olan Anıtpark Çay Bahçesi hakkında bilgi verdi. Çoban şöyle konuştu:
“Oranın işletme süresi bitince baktık ki Afyon’da namları pek iyi olmayan bir takım gruplarca ihale takip edildi. İhaleye çıktığımızda da pekte uygun olmadığını hissettiğimiz, gördüğümüz kişi ve grupların ihaleyi alma olasılığı yüksekti. Bizde burayı YÜNTAŞ A.Ş.’nin işletmesini istedik. Devir yapıp mahkemeden karar aldık. Orası şu anda YÜNTAŞ A.Ş.’ye geçti. Projeler Eskişehir Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan geçti. Oraya inşallah camdan bir kafe yapıyoruz. Kurul yüksekliğini kabul etmemişti, onu da düşürdük. Sanıyorum 7.70’den 4.70’e düştü. Asma katları iptal ettik. Orada YÜNTAŞ A.Ş.’nin işe başlamasını bekliyoruz.”
“KAR PEŞİNDE DEĞİLİZ MASRAFLAR ÇIKSIN YETER”
YÜNTAŞ A.Ş. tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetine dikkat çeken Çoban sözlerine şöyle devam etti:
“En yüksek günümüzde yolcu taşıma ücretimiz 1 TL idi. Kurban Bayramı Arife Gününde 12 bin yolcu taşıdık. Yani günlük 2 bin litre mazot yakıyoruz. Afyon’da ulaşım ulaşım diyenlere de bu cevabı verin. Bizde ulaşım sorunu falan yok. Çok fazla toplu taşıma aracı var. Keşke otobüs sayısını 30 olarak belirleseymişiz. Şu anda yolcu taşıma ücretimiz 1,5 TL. İki bin 800 yolcu ücretsiz olarak hizmet alıyor. Nasrettin Hoca demiş ya, ‘Ümidim şu dağın arkası kaldı. Ondan sonra sen bende ki feryadı gör’ misali inşallah okulların açılmasından dolayı ümitleniyoruz. Kar peşinde değiliz masraflarımız çıksın yeter.” Mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamayan meclis üyelerinin mazeretleri kabul edilerek oybirliği ile izinli sayıldılar. Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı 1 Ekim Pazartesi günü akşam saat 18:30’da başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme