Afyon’da Tarım Arazileri Suya Kavuşacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta Sandıklı – Menteş Barajında depolanacak su ile 5 bin dekar tarım arazisinin sulanacağını belirtti

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

Haber

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Sandıklı’da yapımı devam eden Menteş Barajında gövde dolgu imalatının devam ettiğini açıkladı. Balta, Menteş Barajında depolanacak su ile 5 bin dekar tarım arazisinin sulanacağını belirtti.

Balta, “Gövde dolgusunda 813 bin metreküplük dolgu imalatı tamamlanmış olup gövde dolgusu yüzde 95 seviyelerindedir. Gövde dolgusunun tamamlanmasından sonra dolusavak imalatlarına başlanılacaktır.” dedi.

Haber

MİLLİ EKONOMİYE 37.000.000 TL KATKI

5000 dekar araziye can suyu verecek Menteş Barajı’nın yöre halkı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Baraj sayesinde çiftçimiz modern sulama ile tanışacak 5000 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek ve kazançları artacak. Afyonkarahisarlı üreticiler, 2024 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 37 milyon lira daha fazla kazanacak” ifadelerini kullandı.

Haber

Bakmadan Geçme