Afyon'da sobadan 2 kişi zehirlendi

Afyonkarahisar'ın merkeze bağlı Büyükkalecik Beldesi'nde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen çift hastaneye kaldırıldı Kocatepe eteklerindeki Büyükkalecik Beldesi’nde önceki gece sobaya kömür atan İsmail (46) ve Gülay Kocakuş (40), kömürler tutuştuktan sonra yattı. Sabaha karşı söndüğü tahmin edilen sobadan sızan karbonmonoksit gazıyla zehirlenen Kocakuş çifti, sabah kalkamadı. Sabah saatlerinde Kocakuş çiftinin evine giden yakınları, İsmail ve [&hellip]

Afyon’da sobadan 2 kişi zehirlendi

Afyonkarahisar’ın merkeze bağlı Büyükkalecik Beldesi’nde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen çift hastaneye kaldırıldı

Kocatepe eteklerindeki Büyükkalecik Beldesi’nde önceki gece sobaya kömür atan İsmail (46) ve Gülay Kocakuş (40), kömürler tutuştuktan sonra yattı. Sabaha karşı söndüğü tahmin edilen sobadan sızan karbonmonoksit gazıyla zehirlenen Kocakuş çifti, sabah kalkamadı.
Sabah saatlerinde Kocakuş çiftinin evine giden yakınları, İsmail ve Gülay kocakuş’u baygın halde yatarken buldu. Yakınlarının olayı jandarma ve 112’ye bildirmesi üzerine Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kocakuş çiftinin, hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.
Soba zehirlenmelerine karşı Afyonkarahisarlıları uyaran İtfaiye Müdürü Murat Gürsan, “Soba zehirlenmesi yaşamamak için bacaların temiz olması gerekiyor. Temizlenmeyen bacalar baca yangınlarına, zehirlenmelere, eksik yanmaya, baca daralmasına, sık sık baca tepmesine neden olur. Soba borularının aralarında da kaçaklar olmamasına dikkat edilmesi gerekiyor” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme