Afyon’da Siirt’e su kayağı ikramı 0-1

Afyonkarahisarspor, 3. Lig 3’üncü Grup’un 22’nci hafta maçında Siirtspor’la karşı karşıya geldi. Afyon Atatürk Stadı’nda oynanan maç iki takım açısından da bir hayli zorlu geçti. Zeminin yeni temizlenmiş olması nedeniyle tamamen ağır ve kimi yerlerinde yoğun su birikintisi meydana gelen stattan sevinerek ayrılan taraf Siirtspor oldu. Afyonkarahisarspor, kendi taraftarı önündeki ikinci devrenin ilk maçında mağlup [&hellip]

Afyon'da Siirt'e su kayağı ikramı 0-1

Afyonkarahisarspor, 3. Lig 3’üncü Grup’un 22’nci hafta maçında Siirtspor’la karşı karşıya geldi. Afyon Atatürk Stadı’nda oynanan maç iki takım açısından da bir hayli zorlu geçti. Zeminin yeni temizlenmiş olması nedeniyle tamamen ağır ve kimi yerlerinde yoğun su birikintisi meydana gelen stattan sevinerek ayrılan taraf Siirtspor oldu. Afyonkarahisarspor, kendi taraftarı önündeki ikinci devrenin ilk maçında mağlup olurken düşme korkusunu iyice yaşamaya başladı

Spor Toto 3. Lig 3’üncü Grup’ta mücadele eden Afyonkarahisarspor’da moraller bozuldu. İkinci devreye yaptığı transferlerle giren Afyonkarahisarspor, ikinci yarıda evindeki ilk maçında Siirtspor’la karşılaştı. Güçlü rakibine karşı iyi mücadele eden Afyonkarahisarspor, 88’inci dakikada kalesinde görüğü şok golle 1-0 geriye düştü. Uzatma dakikalarında da gol arayan Şimşek, bir türlü sayı bulamayınca sahadan mağlup ayrıldı. Afyonkarahisar’da Ocak ayından bu tarafa etkili olan kar nedeniyle saha zemininin bazı yerlerinde bozulmaların meydana geldiği gözlendi. Oldukça kötü saha şartları altında oynanan mücadelede futbolcular ayakta durmakta zorlandı. Karlardan yeni temizlenen ve güneşin açmasıyla buz tutan üst zeminin erimesiyle birlikte sahanın kimi yerlerinde küçük göletler meydana geldi. Buralardaki mücadele ise bir su savaşını akıllara getirirken, futbolcular da ikili mücadelelerin neredeyse tamamında yerde kaldı. Yere düştükleri anda da metre-lerce sürüklenen futbolcular çamura boyanarak ayağa kalkabildiler.

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Mehmet Efe (**), Oğuz Akar (**), Aziz Sonat (**)
AFYONKARAHİSARSPOR: Gökhan Ant (*), İlyas (*) dk 89 Mehmet Selçuk (*), İsmail Odabaşı (**), Mustafa Yaşar (**), İsmail Hacıhafızoğlu (**), Ahmet Topal (*) dk 81 Mustafa Arslan (*), Resul Ekrem (*) dk. 64 Muhammed Emin (*), Gökhan Köse (**), Deniz (**), Ayhan (**), Tolga (**)
SİİRTSPOR: Ahmet (**), Serkan (**), Hakan (**), İbrahim (*), Koray (***), Burak (**) dk 46 Tuncay (**), Sinan (***), Gökhan Günaydın (*), Berkay (**), Yılmaz Can (*) 85’inci dakika Bahri (*), Sercan (**) dk. 71 Gökhan (**)
GOLLER: 88’inci dakika Koray (Siirtspor)
SARI KART: 15’inci ve 90+2’nci dakikada gördüğü sarı kartlardan kırmızı Hakan (Siirtspor)

Giden sadece 3 puan değil: 0-1

Afyonkarahisarsporlu futbolcular zor şartlar altında verdikleri mücadelede ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Gayretleriyle taraftarlarından alkış alan Afyonkarahisarsporlu futbolcular maçın son dakikalarında
şanssız bir gol görerek sahadan mağlup ayrılmanın üzüntüsünü yaşadılar

Ligde bu sezon yalnızca kalmayı hedefleyen Şimşek, dün de Siirtspor’a mağlup oldu. İkinci devrede evindeki ilk maçında kendi seyircisi önünde iyi bir oyun sergileyen Afyonkarahisarspor çok istediği galibiyete bu maçta da ulaşamadı. Alınan bu sonuçlarla Afyonkarahisarspor, 17’nci sıraya ge-riledi. Spor Toto 3. Lig 3. Grup´ta Afyonkarahisar, kendi sahasında Siirtspor’u konuk etti. Afyonkarahisarsporlu futbolcular da maç sonu büyük üzüntü yaşadılar.
Maçın önemli anlarından bazıları ise şu şekilde:
9’uncu dakikada Siirtspor’un geliştirdiği atakta Siirtsporlu futbolcu Sercan, rakiplerini geçerek Afyonkarahisarspor ceza sahasına hızlı girdi. Zeminin azizliğine de uğrayan Sercan, müsait pozisyonda topu ağlara gönderemedi.
40’ıncı dakikada gelişen Afyonkarahisarspor’un atağında Ahmet Topal’la verkaça girerek Siirtspor ceza sahasına giren Deniz, önünü boşaltıp sert vurdu. Top, kalenin hemen yanından auta çıktı.
Maçın ilk yarısı, golsüz eşitlikle sona erdi.
Gol son dakikalarda geldi
57’nci dakikada gelişen Siirtspor atağında Hakan’ın yerde kalmasıyla Siirtspor serbest vuruş kazandı. Hakan’ın kaleyi karşıdan gören noktadan kullandığı serbest vuruş az farkla yandan auta çıktı.
61’inci dakikada Siirtspor’un geliştirdiği atakta Sinan, Afyonkarahisarspor ceza sahasına girerek sert vurdu. Top direğin hemen yanından auta çıktı.
79’uncu dakikada Afyonkarahisarspor’un kazandığı korner vuruşunu kaleci yumrukladı. Topu defans uzaklaştıramayınca Deniz müdahale ederek topu önünde buldu. Denizin yerden sert vuruşu çok az farkla auta çıktı.
82’nci dakikada Afyonkarahisarspor’un kazandığı korner vuruşunda topu iyi takip eden Mustafa Yaşar’ın kafa vuruşu üstten auta çıktı.
88’inci dakikada Siirtspor’un kazandığı köşe vuruşunda topu ceza sahası içinde iyi takip ederek yükselen Koray kafasıyla topu ağlara gönderdi. 1-0
Maç Siirtspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle son buldu.

Bu sahada da futbol oynanırsa

Afyonkarahisarspor’un maçlarını oynadığı Afyon Atatürk Stadı, yoğun kar nedeniyle haftalardır beyaz örtüye bürünmüştü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yoğun çabalarıyla Siirtspor maçına yetiştirilen sahanın zemini de gerek maçı izleyenleri, gerekse de futbolcuları dehşete düşürdü. Yer yer su biri-kintisi oluşan sahada top oynamaya çalışan futbolcular, her ikili mücadelede yerde kalırken metrelerce de sürüklendiler. Sahanın bazı yerlerindeki yoğun su birikintisine giren topu çıkarmak da hiç kolay olmadı. Futbolcular maçın devre arasında ve soyunma odasına giderken sahanın bozukluğundan şikayet ettiler.

Ahmet Topal ve Deniz ilk 11’de

Afyonkarahisar-spor’un yeni transferlerinden Ahmet Topal ile Deniz Yılmaz, Siirtspor maçında ilk 11’de sahaya çıktılar. Mor-beyazlı yöneticilerin devre arasında takıma kattığı iki futbolcu, Afyon’da oynanan ilk maçta çalışkan bir görüntü sergiledi.

Fotoğraflar ve Haberler: R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme