• Haberler
  • Genel
  • Afyon’da 'şeker' bayramı – Kocatepe Gazetesi

Afyon’da 'şeker' bayramı – Kocatepe Gazetesi

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Karamoçu, Malatya, Erzincan, Elazığ, Elbistan, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikalarının özelleştirme dışına alındığını belirtti. Karamoçu, Afyon Şeker Fabrikası’nın da özelleştirme kapsamı dışında tutulacağına inandığını kaydetti Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'ye ait portföy B ve Portföy C kapsamındaki şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamı dışına alınmasının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini [&hellip]

Afyon'da “şeker” bayramı

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Karamoçu, Malatya, Erzincan, Elazığ, Elbistan, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikalarının özelleştirme dışına alındığını belirtti. Karamoçu, Afyon Şeker Fabrikası’nın da özelleştirme kapsamı dışında tutulacağına inandığını kaydetti

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait portföy B ve Portföy C kapsamındaki şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamı dışına alınmasının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini söyleyen Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Karamoçu, Afyonkarahisar Şeker Fabrikası’nın da özelleştirme kapsamı dışına alınacağına inandıklarını söyledi.
OLUMLU BİR KARAR
Böyle bir kararın gerçekten olumlu olarak kabul edilmesi gerektiğine dikkat çeken Karamoçu, “TürkiyeŞ eker Fabrikaları A.Ş’ye ait portföy b (Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan), portföy c (Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba) şeker fabrikalarımızın özelleştirilmesine ilişkin 29 Kasım 2011 tarihinde nihai pazarlık görüşmeleri tamamlanmış olan ihaleler Başbakanlık Özelleştirme Yüksek Kurulu 9 Ekim 2012 tarih ve 2012/151 sayılı kararı ile iptal edilmiştir. Bu sevinçli haber, Türkiye Şeker Fabrikalarında çalışanları mutlu ettiği kadar afyon şeker fabrikası çalışanlarını ve bizleri de çok mutlu etmiştir. Şeker İş Sendikası olarak amaçlarımız: şeker sektörünün geleceğini kurtarmak ve içinde üretici ile çalışan olmadığı bir modelle fabrikaların özelleştirilmesi durumunda Türkiye’nin bundan büyük zarar görmesini engellemektir. Ülkemizde şeker fabrikalarının kapanmasına ve pancar ekiminin daralmasına neden olacak bu özelleştirmeleri iptal eden sayın Başbakanımıza teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

ÇALIŞANLARIN DA YER
ALACAĞI BİR OLUŞUM
Karamoçu, izleyecekleri yol haritasını da şöyle açıkladı:
“Nihai sonuca ulaşmak için ise genel merkezimiz; bu güne kadar sürdürdüğü kararlı tutumunu ve azmini koruyacak, ülkemiz şeker sektörünün mevcut üretim alt yapısı ve potansiyelini hak ettiği konuma ulaştıracak olan üreticilerin, çalışanların ve kamunun içinde yer alacağı yeni bir yapılanmanın oluşumu için var gücüyle çalışacaktır” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme