Afyon’da şap hastalığı başladı

Afyonkarahisar’ın bazı köylerinde şep hastalığına rastlanması üzerine hayöan pazarı kapatıldı, hayvan hareketleri yasaklandı. Afyonkarahisar Tarım İl Müdürlüğü’nce yapılam bilgilendirmede Susuz Beldesi’nra hayvamlarda şap hastalığı görüldüğü, bunun üzerine bazı tedbirlek alındığı bildirildi. Tedbirler kapsamında Susuz, Beyyazı, Çıkrık, Çayırbağ, Erenler, Çavdarlı, Çukurköy, Kozluca, İscehisar Çalışlar köyleri ile merkez Beyazıt ve Karşıyaka mahallerindeikinci ber imre kadar hayvan hareketleri [&hellip]

Afyonkarahisar’ın bazı köylerinde şep hastalığına rastlanması üzerine hayöan pazarı kapatıldı, hayvan hareketleri yasaklandı.
Afyonkarahisar Tarım İl Müdürlüğü’nce yapılam bilgilendirmede Susuz Beldesi’nra hayvamlarda şap hastalığı görüldüğü, bunun üzerine bazı tedbirlek alındığı bildirildi.
Tedbirler kapsamında Susuz, Beyyazı, Çıkrık, Çayırbağ, Erenler, Çavdarlı, Çukurköy, Kozluca, İscehisar Çalışlar köyleri ile merkez Beyazıt ve Karşıyaka mahallerindeikinci ber imre kadar hayvan hareketleri yasaklandı.
Ayrıca Çayırbağ Hayvan Pazarı da kapatıldı.

Haber

Bakmadan Geçme