Afyon'da Ramazan klasiği: İkindi sohbetleri başladı

Afyonkarahisar Belediyesi, Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi, AKÜ İslami İlimler Fakültesi işbirliği ile bu yıl dördüncüsü organize edilen ve gelenekselleşmesi planlanan'Ramazan'da İkindi Sohbetleri' programının ilk konuşmacısı İl Müftüsü Şükrü Kabukçu oldu. Programın açılışı İscehisar İmam Hatiplerinden Muhammed Sezer'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programı sunumunu AKÜ İslami İlimler Fakültesi'nden Araştırma Görevlisi Emin Uz yaptı.MANEVİ HAVAYA MÜTEVAZİ [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi, Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi, AKÜ İslami İlimler Fakültesi işbirliği ile bu yıl dördüncüsü organize edilen ve gelenekselleşmesi planlanan“Ramazan’da İkindi Sohbetleri” programının ilk konuşmacısı İl Müftüsü Şükrü Kabukçu oldu. Programın açılışı İscehisar İmam Hatiplerinden Muhammed Sezer’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programı sunumunu AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Araştırma Görevlisi Emin Uz yaptı.
MANEVİ HAVAYA MÜTEVAZİ KATKI
Ramazan’da İkindi Sohbetleri Düzenleme Kurulu adına Ensar Vakfı Şube Başkanı İbrahim Durgut katılımcılara hitap etti. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan’a inananları ulaştıran Yüce Allah’a hamd edildiğini belirten Durgut; “Ensar Vakfı olarak düzenlediğimiz Ramazan İkindi Sohbetleri programı için kıymetli misafirlerimizi Gedik Ahmed Paşa Medresesi diğer ismi ile Taş Medrese gibi güzel bir mekanda ağırlayıp güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı memnunuz. Katılımcılarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Vakıf olarak, Afyonkarahisar Belediyesi ve AKÜ işbirliği ile düzenlediğimiz sohbet programları ile şehrimizde Ramazan ayının manevi havasına mütevazi bi katkı yapmayı arzu ettik. Sohbet programlarında yer alan değerli sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi ve akademisyen konuşmacılarımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Katkı ve destek veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a, sohbet programı koordinatörleri Emin Uz ve Abdullah Çakmak’a, yönetim kurulu üyelerimize, bize bu mekanı hergün hazır hale getiren Taş Medrese çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
ENGELLEMELERE
RAĞMEN ÇABA SÜRECEK
İbrahim Durgut, Ensar Vakfı’nın kurulduğu 1979 yılından beri 37 yıl boyunca özelde imam hatip okullarının ihyası ve inşaası, öğrencilerin iaşeleri ve ibadelerine kendisini haslettiğini söyledi. Genelde “Din ve Değerler Eğitimi” odaklı ülke gençliğinin yetişmesi için gönüllülük esasına dayanan bir gayret içinde olunduğunu belirten Durgut; “Bugün de her türlü engelleme ve iftiraya rağmen bu gayret ve çaba sürecektir. Vakfımızın Afyonkarahisar Şubesi ise; Akademi Okuma Grupları, Seherde Hadis Sohbetleri, Ramazanda İkindi Sohbetlerinin yanı sıra her gün sayısı artan AKÜ öğrencilerine yönelik burs ve barınma faaliyetleri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Sohbetlerimiz her gün saat 18.00’de başlayıp yaklaşık 1 saatlik program olacaktır. Uzun Ramazan günlerinde katılımcılarımızı manevi bir atmosferde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyacağız” diye konuştu.
RAMAZAN AYININ
KIYMETİ BİLİNMELİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, yeni bir Ramazan ayına ulaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ramazan ayı boyunca affın, mağfiretin, yardımlaşmanın güzel örneğinin bu yılda sürdürüleceğini belirten Solak; “Ensar Vakfı Afyonkarahisar yöneticilerimizin hazırlığı ile üniversitemizin ve Belediye Başkanlığımızın desteği ile böylesi güzel ortamları ilimizde gelenekselleştirmeye çalışıyoruz. Ramazan ayı gerçekten önemli bir ay. Özellikle yapamadıklarımızı, unuttuklarımızı ve bir de geçen Ramazan ayı için düşünüp de yapamadıklarımızıntam zamanı. Gece ve gün-düzümüzü, mesaimizi ya da zaman yönetimimizi iyi değerlendirmeli, iyi uygulamalıyız. Sayın Şube Başkanının da ifade ettiği gibi üniversitemiz ve Belediye Başkanlığımız, Ensar Vakfımızın bu güzel çalışmasına önemli katkılarda bulundu, bulunmaya da devam edecek. Ramazan ayının hepimize hayırlar getirmesini, dualarımızın kabul olunmasını dilerken, bu ayda yardımların artarak sürdürülüp, affedilmenin tavan yapacağını düşünüyorum. Herkesin Ramazan ayı mübarek olsun” şeklinde konuştu.
İLK PROGRAMA YOĞUN KATILIM
Bu yılki Ramazan ayının ilk sohbet programına yoğun bir katılım gözlenirken; İGM Başkanı Salih Sel, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, SGK İl Müdürü Samet Fidan, BİK Müdürü Selami Çalışkan da katılımcılar arasında yer aldılar. >>Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme