Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da plastik poşet kullanımı yüzde 80 azaldı

Afyon’da plastik poşet kullanımı yüzde 80 azaldı

Afyonkarahisar’da “Ücretli Poşet” uygulaması kapsamında Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan’ın başkanlığında denetimlerde bulunuldu. Denetlemede 2018 yılı sonu itibariyle 440 olan kişi başı plastik poşet kullanımının, 2019 yılı sonunda yaklaşık yüzde 80’lik bir azalma ile 90 âdete düştüğü bildirildi

 

2019 yılının başında hayata geçirilen “ücretli poşet” uygulaması kapsamında Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan’ın başkanlığında, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Mustafa Oruç ve diğer yetkililerin katılımıyla Selçuklu Mahallesi’nde bulunan bazı marketlerde uygulama kapsamında denetimlerde bulunuldu.
Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, uygulamanın nasıl devam ettiği hakkında işletme sahiplerinden bilgi aldı. Yetkililer uygulamanın hayata geçirilmesi ile birlikte büyük oranda plastik poşet tüketiminin azaldığını belirttiler.
“SATIŞ NOKTALARI YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRMELİ”
Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Mustafa Oruç, satış noktalarının plastik poşetleri ücretsiz vermemekle ve tahsil edilen ücretleri satış belgelerinde adet bazlı göstermekle ve ücretlendirmeye tabi olan plastik poşetlerin barkodlu olarak sunulmasını sağlamakla mükellef olduklarını belirtti. Oruç, plastik poşetleri ücretsiz verdiği tespit edilen işletmelerin kapalı satış alanının her metrekaresi için 12,37 TL yaptırım uygulandığını ifade etti. Denetimler hakkında bilgiler veren Oruç, poşet uygulaması ile ilgili olarak denetimlerin il genelindeki tüm işletmelerde devam edeceğini belirtti.
“YÜZDE 80 AZALMA OLDU”
Avrupa ülkelerinde olan bir uygulamanın Türkiye’de de başlamasından duyduğu sevinci dile getiren Vali Yardımcısı Kayacan, ücretli poşet uygulamasının çevreyi korumak adına olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Kayacan, uygulama kapsamında plastik poşet kullanımının giderek azaldığına dikkat çekerek, “Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar ilimizde gerek vatandaşlarımızın gerekse satış noktalarının duyarlılığı ile plastik poşet kullanımında yüzde 80’lere varan azalma olmuştur. 2018 yılı sonu itibariyle 440 olan kişi başı plastik poşet kullanımı, 2019 yılı sonunda yaklaşık yüzde 80’lik bir azalma ile 90 âdete, 2025 yılında ise yaklaşık yüzde 90’lık bir azalma ile 40 âdete düşürülmesi hedeflenmektedir.” dedi.