• Haberler
  • Gündem
  • Afyon'da Ortadoğu rüzgârı esti – Kocatepe Gazetesi

Afyon'da Ortadoğu rüzgârı esti – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği ile İstanbul'daki Arap Gazeteciler Derneği işbirliği ile düzenlenen iki gün süreli Afyonkarahisar gezine katılan Libya, Suriye, Mısır, Irak, Yemen, Ürdün, Filistin, Sudan ve Cezayir'den gelen gazeteci konuklar onuruna Vali Mustafa Tutulmaz tarafından Korel Termal Otel'de 18 Kasım Cumartesi akşam yemeği verildi.40 ORTADOĞULU GAZETECİ KONUK OLDUProgramın açılış konuşmasını Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanıma Derneği Başkanı Mehmet [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği ile İstanbul’daki Arap Gazeteciler Derneği işbirliği ile düzenlenen iki gün süreli Afyonkarahisar gezine katılan; Libya, Suriye, Mısır, Irak, Yemen, Ürdün, Filistin, Sudan ve Cezayir’den gelen gazeteci konuklar onuruna Vali Mustafa Tutulmaz tarafından Korel Termal Otel’de 18 Kasım Cumartesi akşam yemeği verildi.
40 ORTADOĞULU GAZETECİ KONUK OLDU
Programın açılış konuşmasını Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanıma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları yaptı. Bu organizasyonun yapılmasında emeğinin çok olduğunu vurguladığı 24. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün’e teşekkür eden Abdioğulları, “Sayın Valimizin ev sahipliğinde başlayan bu organizasyon daha ilk günden inanılmaz şekilde verimli geçti. Gezimiz halen devam ederken, Afyonkarahisar’la ticare yapmak istediğini belirten işadamlarımızın telefonlarına şahit olduk. Sayın Valimizin daveti üzerine Arap ülkeleri Derneği olarak 40 gazeteci meslektaşımız değişik Ortadoğu ülkelerinden konuğumuz oldu. Gün boyunca meslektaşlarımızla birlikte İscehisar ve Akdağ’da bir dizi gezi programına katıldık. Yoğun bir trafik yaşadık” dedi.
AMAÇ İKİ
COĞRAFYA ARASI GÖNÜL KÖPRÜSÜ
Arap Gazetecileri Derneği Gökhan Küzeci yaptığı konuşmada, organizasyonda kendilerine ev sahipliği yapan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’a, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan’a ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti. Küzeci, Afyonkarahisar’da üniversite eğitimi yapmış olması nedeniyle bu ziyaretin kendisi için farklı bir anlam taşıdığını kaydetti. Küzeci, Türkiye ile Arap coğrafyası arasında bir gönül köprüsü kurabilmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.
“TÜRKİYE’NİN TEK YARIŞ
 PİSTİ AFYON’DA OLACAK”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban konuşmasında şehrin tarihi bir şehir olduğunu belirtti. Şehrin en çok termal suları, mermeri ve lezzetleriyle ünlü bir şehir olduğuna dikkat çekti. Çoban, son 10 yılda devlet ve AKÜ’nün yaptığı yatırımlarla da özellikle sağlık turizminde de Afyonkarahisar’ın önemli bir haline geldiğine dikkat çekti. Burhanettin Çoban, yakın zamanda Türkiye’nin tek yarış pistinin Afyonkarahisar’da olacağını ifade etti.
GÖREREK YAZMAK ÇOK DEĞERLİ
Afyonkarahisar 24. Dönem Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın bu tür konularda, tanıtımda teşvik edici bir yaklaşıma sahip olduğunu kaydetti. Ürün, Vali Tutulmaz’ın bu konuya da sahip çıktığını söyledi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Türk Milletinin gözden akıllı bir millet olarak gördüğünün daha çok hafızada yer ettiğine işaret etti. Bu nedenle Ortadoğu’lu gazetecilerin bire bir Afyonkarahisar’ı görüp, inceleyip yazmalarının çok değerli olduğunu dile getirdi.
AFYON’UN
DEĞERİ ÇOK
Programın son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaptı. Afyonkarahisar’ın her geçen gün gelişen, potansiyeli olan bir il olduğunu ifade etti. Tutulmaz şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’ın birçok değeri var. Tarihi değerleri, mermeri var. Gıda sektörünün önemle temsil edildiği bir yer. Ama en önemlisi doğal güzellikleriyle termalidir. Termal turizmi gerek sağlık alanında olsun gerekse welness denilen vakit geçirebilme adına, eğlenebilme adına olsun gerekse de diğer aktiviteleri, suları v.b destelemesi yönüyle önemli bir kaynağımızdır. 11 tane beş yıldızlı otelimiz toplam değişik niteliklerde 24 bin yatak kapasitemizle turizmde önemli bir yer işgal etmekteyiz. Yine 12 bin yatak kapasitesi olabilecek şekilde gerek inşaat safhasında olan, bir kısmı bitme aşamasında olan, bir kısmı yeni başlayan, bir kısmı plan aşamasında olan 12 bin yatak kapasiteli bir çalışma şu anda ilimizde devam etmektedir. Bu kapasitemizi değerlendirebilmek adına gelecekte 70 binlere çıkması ön görülen yatak kapasitemizi değerlendirebilmek adına değerli konuk kardeşlerimize önemli görevler düşmektedir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Başkanların
koyu muhabbeti

Valilik’in ev sahipliğindeki toplantıda Esnaf ve Sanatkârlar Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak ile Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK), Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı ve  Belediye Meclis Üyesi Mahmut Emin Birliktir’in koyu muhabbeti dikkat topladı. Konak ve Birliktir esnaf teşkilatı seçimlerinde hep karşı saflarda yer almışlardı. Kısa süre içinde yapılacak olan yeni seçimlerde başkanların nasıl tavır takınacağı merak ediliyor.

Bakmadan Geçme